Abuzuri in presa‎ > ‎

Cotidianul Cronica Română îşi bate joc de propriii angajaţi!

postat 11 iul. 2011, 05:10 de Office Mediasind   [ actualizat la 18 aug. 2011, 04:13 ]
Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind protestează faţă de modul ilegal şi inuman în care patronatul cotidianului Cronica Română înţelege să-şi trateze propriii angajaţi. Potrivit sesizărilor primite din partea  membrilor Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti, salariile  nu au mai fost plătite  din luna noiembrie 2010!

De asemenea, există informaţii conform cărora societatea care editează ziarul, S.C. UBEMAR S.A., nu a plătit nici contribuţiile de asigurări sociale, aceasta figurând cu obligaţii restante la bugetul de stat. Potrivit informaţiilor apărute în presă, S.C. UBEMAR S.A. datorează la bugetul de stat 1.718.018 lei contribuţii de asigurări de sănătate, 1.340.857 lei contribuţia individuală de asigurări de sănătate reţinută la angajaţi şi 4.646.097 lei dobânzi şi penalităţi.

Conform contractelor individuale de muncă, societatea a încălcat şi prevederile Contractului Colectiv de Muncă din mass-media, conducerea refuzând să plătească cuantumul salariului minim pe ramura mass-media, sporul de vechime, sporul de fidelitate, orele suplimentare şi zilele libere lucrate, etc.

Având în vedere aceste grave abateri de la legislaţia muncii şi pentru a soluţiona pe cale amiabilă acest conflict de muncă, Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti, afiliat la FRJ MediaSind, a hotărât să sesizeze Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Inspecţia Muncii, precum şi celelalte instituţii abilitate de lege în acest domeniu. În cazul în care membrii de sindicat nu-şi vor recupera drepturile cuvenite potrivit legii, vor fi declanşate şi acţiuni de protest.

FRJ MediaSind

Departament Comunicare

Comments