Abuzuri in presa‎ > ‎

Luminiţa Bogdan vs Adevărul

postat 11 oct. 2010, 09:12 de Office Mediasind   [ actualizat la 18 aug. 2011, 04:13 ]
    'Presupun ca va reamintiti cazul Luminita Bogdan versus Adevarul. Astazi, conflictul a atins un nou nivel. Dupa o notificare a jurnalistei prin care-si cerea salariul retinut pe luna mai si tacerea clasica a cotidianului lui Patriciu, Luminita s-a decis sa mearga mai departe si sa dea ziarul in judecata daca nu-si primeste banii. Nu multi, dar cei care i-au fost retinuti ilegal. Pana atunci insa, Federatia Romana a Jurnalistilor Mediasind i-a trimis o notificare lui Razvan Corneteanu, presedintele holdingului Adevarul, dar a facut si o plangere la ITM. Aveti extrase din cele doua documente.
“În consecinţă, vă rugăm să-i eliberaţi cartea de muncă completată la zi, copie după Contractul individual de muncă, copie după Contractul de drepturi de autor precum şi să-i achitaţi la zi toate drepturile băneşti conform Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură Mass-Media, care nu au fost plătite pentru perioada 7.07.2007-19.06.2009.Vă atragem atenţia că în cazul în care nu veţi achita în termen de 5 zile calendaristice aceste obligaţii, suntem nevoiţi să sesizăm organele abilitate de lege, inclusiv să vă acţionăm în instanţa de judecată”. Din notificare.
“Angajatorul nu a acordat domnişoarei Luminiţa Bogdan coeficienţii de ierarhizare prevăzuţi în CCM la nivel naţional şi de ramură şi sporurile salariale minimale stabilite prin Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură Mass-media, prevăzute în art. 30, cum ar fi sporul de vechime, sporul de fidelitate, sporul pentru orele suplimentare şi pentru zilele libere lucrate.
De asemenea, vă anunţăm că în data de 31 mai 2009, angajatorul i-a reţinut abuziv şi ilegal, fără emiterea vreunei decizii, salariul pentru perioada de o lună, aşa cum reiese şi din notificarea trimisă de dra Luminiţa Bogdan Directorului General, Răzvan Cornăţeanu, în data de 30 iunie (notificare pe care o anexăm). Seria de abuzuri la care a fost supusă a continuat şi după încetarea raporturilor contractuale : i-a fost refuzată eliberarea unei copii cu număr de înregistrare după demisie, i s-a refuzat plata zilelor de preaviz, i s-a refuzat eliberarea cărţii de muncă, precum şi eliberarea unei copii după formularul de încetare a Contractului de cesiune exclusivă de drepturi de autor nr. 95-10.07.2007 prin acordul părţilor”. Din sesizarea ITM."

Notă: Articol publicat în data de 24 iulie a.c. de Reporter Virtual. În urma sesizării FRJ MediaSind, trustul Adevărul a fost obligat să respecte legea: click aici

ą
Office Mediasind,
18 aug. 2011, 04:13
Comments