Abuzuri in presa‎ > ‎

ReporterVirtual.ro: Jale la Money.ro. Telefoanele blocate, actionarii fugiti, salarii neplatite din februarie

postat 15 mai 2013, 01:13 de Office Mediasind   [ actualizat la 15 mai 2013, 01:15 ]
 Astazi de dimineata, jurnalistii de la Money.ro s-au trezit cu telefoanele blocate. Din cate se pare, motivul este neplata unei facturi totale de aproximativ 15.000 de euro, suma restanta pe care postul TV ar fi trebuit s-o achite companiilor de telefonie mobila. In aceeasi situatie se afla si acei angajati care si-au trecut abonamentele pe lista de telefoane a firmelor care  administreaza Money.ro. Ei nu-si mai pot utiliza acum nici macar numere personale, blocate de companiile de telefonie mobila in contul datoriilor Money.ro..
Iar blocarea comunicatiilor nu pare a fi singura problema cazuta pe capul angajatilor de la Money.ro. In redactie se zvoneste ca reprezentantii Electrica au trimis somatii pentru neplata facturii de curent electric, existand riscul taierii electricitatii. N-ar fi insa singurele restante. Din cate se pare exista si intarzieri mari la plata chiriei catre RAAPPS. In rest, aceleasi probleme “curente”, dintre care cea mai dureroasa este neplata salariilor inca din luna februarie. Ultima noutate este ca oamenii au primit inainte de Pasti suma de 400 de lei, dar nu ca prima sau ca bonus salarial pentru ore suplimentare, ci ca parte din salariul neplatit.
In redactie, toata lumea e bulversata. Directorul postului Alexandru Sasu (foto 2) vine la serviciu, dar le spune angajatilor ca el nu stie nimic, atunci cand se coboara sa discute cu ei. Despre actionarii celor doua firme care administreaza afacerea Money.ro cei din redactie spun ca “sunt fugiti”. Adevarul e ca managerul Sorin Freciu (foto 1) nu a mai aparut in cladirea de la Casa Presei de la inceputul anului. Pe soferul acestuia – care figureaza ca administrator pe una dintre firme – de asemenea nu l-a mai vazut nimeni la fata.

Cu toate acestea, jurnalistii si restul angajatilor continua sa vina la serviciu in speranta ca in cele din urma va sta cineva de vorba cu ei. Cei care nu mai dispun deloc de bani si care nu au cum sa faca naveta zilnic pana la Casa Presei si-au bagat cereri de concediu. Emisia nu a fost deocamdata blocata.

Update: Angajatii televiziunii Money.ro au inceput sa boicoteze zilnic difuzarea programelor, pentru ca unii dintre ei nu si-au incasat lefurile de trei luni. Astfel, invitatii la diverse emisiuni s-au trezit ca, in lipsa angajatilor de caza care asigurau transmisia, nu mai pot intra in studiouri! Situatia l-a scandalizat pe un producator care a amenintat ca nu va mai invita pe nimeni daca nu are siguranta ca postul TV va continua sa emita. Un alt angajat a trimis o scrisoare deschisa catre Alexandru Sasu, directorul general, pe care l-a acuzat ca are ca singura activitate “plimbarea trabucului prin redactie.”

Scrisoarea catre conducerea Money.ro

“Din ianuarie nu am primit salariile (cel putin unii dintre noi) . Domnule Freciu, dumneavoastra mai aveti vreo legatura cu postul Money tv? Ati uitat cand ne-ati cerut la toti , dupa schimbarea numelui din Money Channel in Money tv??? Ati uitat ca ne-ati promis ca banii vor intra la timp daca ramanem in continuare aici si nu plecam??? Acum nici macar un amarat de email nu meritam? De onorarea cu prezenta dumneavoastra nici nu mai vorbim, dar nu-i problema, ne face placere sa il vedem si pe domnul Sasu cu trabucul in gura odata pe luna, cand noi nu avem nici macar bani de abonamente. Chiar nu meritam nici o informatie ???? Doar am ramas cu dumneavoastra!!!!!!!! Prietenul meu si-a depus demisia acum cateva zile si tot nu si-a luat banii. Sunt curioasa, legal chiar aveti voie sa va bateti joc in halul asta sau este doar o strategie de a scapa de angajati (pe filozofia nu va zbor eu, doar va ajut sa va creasca aripi)????? Ca o umbra de bun simt ar fi cazul sa raspundeti tot pe redactie (dumneavostra sau cineva care, daca mai exista, face parte din acel grup mic de investitori. Oare salariatii nu au nici un drept? Dar cei care au plecat ????????????? Cat credeti ca mai rezistam asa? Acum aveti angajati nemultumiti pentru care va doare in sezaatoare, dar ce veti face cand vom merge la avocatii televiziunii (si aici nu ma refer la NO money tv) ??????????? Va multumesc pentru citirea pe jumatate a acestui email inainte de a fi trash-uit. Macar, cand il mai trimiteti pe domnul Sasu pe aici, dati-i niste trabucuri si pentru noi!”.