Abuzuri in presa‎ > ‎

ReporterVirtual.ro: Plângere penală. Şeful ştirilor TVR, acuzat de abuz în serviciu

postat 19 iul. 2013, 10:16 de Office Mediasind   [ actualizat la 19 iul. 2013, 10:17 ]

Claudiu Lucaci
, pe numele real Lukacsi, va ajunge curand la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti intr-un dosar penal in care este acuzat de abuz in serviciu. Jurnalista Carmen Kleibel  si cameramanul Dan Catana - corespondenti de Craiova (foto) – au depus plangerea impotriva sefului stirilor TVR. Cei doi sustin ca sunt hartuiti pentru ca fac parte din conducerea unui sindicat din televiziune. Cateva detalii le puteti citi intr-un fragment din plangerea penala. Recent, conducerea TVR ar fi trebuit sa dea un raspuns altor plangeri facute direct catre Claudiu Saftoiu, una dintre ele fiind de hartuire sexuala si doua de abuz in serviciu. Doar ca nici pana acum ancheta n-a ajuns la o concluzie, timp in care Lucaci a fost numit consul general la New York si s-a inscris la concursul pentru functia pe care o ocupa (n.r. concursuri care se vor desfasura in august).

Fragmente din plangerea penala

“Considerăm  că presiunile și hărțuiala la care suntem  supuși  sunt determinate  de  faptul că îndeplinim  funcția de vicepreședinte, respectiv secretar în cadrul  SINDICATULUI   2002   DIN   SOCIETATEA   ROMÂNĂ  DE   TELEVIZIUNE, față de care d-l  Claudiu Lukacsi-Coordonator cu atribuţii de director Direcţia Ştiri și-a manifestat, adeseori, antipatia. Mai mult, din declarații ale colegilor din Direcția Știri, s-ar fi exprimat, la adresa noastră cu cuvintele „Îi vreau pe ăștia doi la Craiova ca să le scot sindicatul pe nas”

Faptul că d-l  Claudiu Lukacsi-Coordonator cu atribuţii de director Direcţia Ştiri are o antipatie manifestă față de organizația noastră sindicală poate fi confirmat de d-l Marian Balcan, Președinte al Sindicatului 2002 din Societatea Română de Televiziune.

  • În drept, îmi întemeiez prezenta plângere pe dispoziția  art. 246. CP, (Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor – Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane) înțeleg să-mi dovedesc plângerea cu înscrisuri pe care le anexez la prezenta, precum și pe proba cu martori.
  • Menționez faptul că potrivit site-ului tvr.ro: „ Televiziunea Română are statut de instituţie publică (…)”.

În declaratiile pe care le vom  da în fața organului de urmărire penală vom prezenta amănunțit, cu trimitere la probe, abuzurile comise de către domnul Claudiu Lukacsi-Coordonator cu atribuţii de director Direcţia Ştiri și modul în care au fost vătămate interersele noastre legale”.

Sursa: publicat de Tiberiu Lovin pentru ReporterVirtual.ro