Abuzuri in presa‎ > ‎

România Liberă a fost obligată să-l reangajeze pe Tiberiu Lovin

postat 5 ian. 2011, 03:17 de Office Mediasind   [ actualizat la 18 aug. 2011, 04:13 ]

Pe 1 aprilie 2009, am scris aici că îmi place o secvenţă din Terminatorul, cea în care Arnold se uită la un omuleţ ascuns după un ghişeu de sticlă şi îi spune “I’ll be back!”. Evident că s-a întors cu maşina direct în birou. Filmul nu l-am postat degeaba, ci pentru că în acea zi am fost chemat la Personal pentru a fi anunţat că sunt restructurat economic de la România liberă. Ziar condus de Turturică, ce zicea că nu-şi mai permite să mă ţină, că-i criză. I-am dat în judecată şi am câştigat, aşa cum am spus în câteva interviuri. De azi sunt iar angajat la România liberă ca reporter de investigaţii, iar angajatorul trebuie să-mi achite salariile la zi, mai exact pentru 21 de luni. So…săriţi cu subiectele de anchetă pentru că am de gând să scriu :) .

 

Remember: aici e mini-interviul din Cotidianul (3 mai 2009) în care am spus ce se va întâmpla. Ei bine, am avut iar dreptate, aşa că rămâne cum am stabilit: I’ll be back :) .

Tiberiu Lovin, fost redactor al Departamentului de Investigaţii de la ‘România liberă’, a aflat că va fi disponibilizat tot pe 1 aprilie, astfel că pentru el ’Ziua Păcălelilor‘ şi-a pierdut conotaţia: ’1 aprilie este o zi a păcălelilor, dar pentru mine a fost una a confirmărilor unor bănuieli mai vechi’. Membru al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor (FIJ) şi Mediasind, cu un premiu pentru anchetă de presă scrisă, din partea Clubului Român de Presă (CRP) şi 17 ani de presă, din care 10 petrecuţi în redacţia ’României libere‘, Tiberiu a devenit freelancer şi a decis să transforme blogul său – www.reportervirtual.ro – într-o sursă de venit. ’M-am orientat spre ceea ce am şi m-am gândit că pot face bani din blog, ca freelancer deschis spre colaborari. Nu m-am cramponat să-mi găsesc imediat un alt loc de muncă, pentru că ar fi dificil în situaţia în care de doi ani scriu despre tot felul de patroni de presă şi şefi de redacţie care-şi dau cu stângul în dreptul’, spune Tiberiu.

Lovin se declară ‘convins’ că va câştiga procesul intentat ziarului care l-a concediat, rezolvandu-şi în acest mod dificultăţile financiare. ’Este greu să supravieţuiesti din trei salarii compensatorii, dar sunt convins că voi câştiga procesul cu ‘România liberă’ şi voi avea un start financiar. Până atunci însă, am şi alte posibilităţi de a supravieţui pe criză: prin proiecte mass-media în colaborare sau cu finanţări’, menţionează jurnalistul.

Sursa: Reporter Virtual

Comments