Abuzuri in presa‎ > ‎

Semnal de alarmă la Realitatea TV Cluj: „Ne vom mai lua salariile vreodată?!”

postat 6 feb. 2014, 07:04 de Office Mediasind   [ actualizat la 6 feb. 2014, 07:08 ]
Un jurnalist de la Ziua de Cluj, care prestează și pentru Realitatea TV Cluj, și-a luat inima în dinți și a lansat online un semnal de alarmă cu privire la situația angajaților de acolo. Salariile sunt neplătite de aproape două luni în redacțiile coordonate de jurnalistul clujean Rareș Bogdan, acum Director editorial la stația centrală a Realitatea.

Cătălin Suciu  este reporter sportiv la Ziua de Cluj și se adresează public acționarilor Ziua de Cluj și Realitatea TV Cluj. 

Iată scrisoarea sa deschisă:

„Stimabili acţionari (care sunteţi, că nimeni nu mai ştie),

Sunteţi nişte oameni senzaţionali şi vă pasă de bunul mers al redacţiei ZIUA de CLUJ şi Realităţii TV.

Am fost şi eu îndrăgostit odată –cred, de ceea ce ne place să numim jurnalism. Am crescut cu iluzii şi m-am bucurat să practic cea mai frumoasă meserie din lume, aşa cum o vedeam eu. După care am crescut şi-am devenit o leacă mai înţelept. Am ajuns la 27 de ani şi trăiesc din banii dumneavoastră preţioşi pe care întârziaţi să ni-i daţi, salarii pentru care am muncit şi eu şi colegii mei.

Dar nici să nu vă grăbiţi, nu e nici o problemă. Nici Eniko Neni nu se grăbeşte să-şi încaseze chiria. Electrica te lasă vreo trei luni, EON-ul te lasă şi el, au răbdare, deci, să nu vă grăbiţi. În plus, în ultima vreme mi-am făcut prieteni şi la bancă. Anamaria de la BRD mă sună la trei zile, cred că e impresionată de vocea mea. Vorbeşte suav şi mă întreabă ce mai fac (fâs).

De mâncat, nu se pune problema pentru că am observat că avem barter cu o pizzerie ce ne serveşte în fiecare vineri. Nu prea aţi trecut pe-aci în ultima vreme. Păcat, v-am fi invitat să serviţi cu nou din bunăciune, să staţi cu noi şi să povestiţi cu noi, să mai vedeţi cum se mai trăieşte. Nu e nici o grabă, poate vă faceţi timp după ce veniţi din Thailanda sau Macao, unde vă mai petreceţi vacanţele. Dar chiar nu vreau să par foarte insistent.
Eu sunt un amărât redactor sportiv. Luis Aragones, fostul mare antrenor al Spaniei (echipa de fotbal) trecut recent în nefiinţă, avea un motto care e general valabil. “Mai bine mă omori decât să mă minţi”.
Deci, stimabili acţionari, ca un umil redactor de sport ce sunt, vă întreb şi eu dacă vom mai lua vreodată salariile”.