Comunicate

Televiziunea Română a contractat transmisii de evenimente sportive în valoare de 683.621 euro din care 414.771 euro sunt bani cheltuiți degeaba din bugetul public!

postat 11 ian. 2022, 01:06 de Office Mediasind   [ actualizat la 11 ian. 2022, 05:40 ]

După doi ani de procese, conducerea TVR a fost obligată să facă publice noi probe ale dezmățului financiar din instituție, pe care MediaSind le-a sesizat!

După doi ani de procese, obligată de Hotărârea definitivă a Curții de Apel București din Dosarul nr.4028/3/2020, conducerea Societății Române de Televiziune a fost nevoită să pună la dispoziția Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind și a filialei MediaSind TVR cuantumul sumelor cheltuite discreționar de către administrație în contractul încheiat cu societatea comercială Playbook International în valoare totală de 683.621,60 euro pentru furnizare imagini de la evenimente sportive.

Din răspunsul TVR (foto) întocmit în baza informațiilor transmise de conducerea Departamentului Emisiuni și Știri Sportive reiese că în TVR banii publici se cheltuiesc în total dispreț față de instituție și față de cetățeni.

În perioada mai 2017-noiembrie 2018, TVR a difuzat pe canalele proprii câteva transmisii sportive de la campionatele de Hockey, de la Campionatele Mondiale de Curling Feminin si Curling Masculin și câteva episoade din FIS Magazine pentru care a plătit suma de  92.164,46 euro! Inexplicabil, TVR a mai plătit aceleiași firme, pentru „evenimente nedifuzate”, suma de 34 639,53 euro!

În perioada septembrie 2017-noiembrie 2018, administrația TVR a plătit 97.739,89 euro pentru transmisia câtorva meciuri din Liga Italiană de Baschet, Liga Italiană de Volei și Liga Endessa Baschet. Halucinant, au fost achitați 77.517,83 euro și pentru „evenimente nedifuzate”!

Luând în calcul cei 112.157,36 euro plătiți în total pentru evenimente nedifuzate și având în vedere că datoria restantă a TVR către SC Playbook International este de 302.613,87 euro la care se adaugă penalitățile de întârziere, rezultă că din cei 683.621.60 euro contractați, 414.771,23 euro sunt bani cheltuiți degeaba din bugetul public!

Având în vedere aceste fapte care ne duc cu gândul ori la incompetență ori la fapte de corupție, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu Filiala MediaSind TVR solicită conducerii TVR și Curții de Conturi să analizeze de urgență această tranzacție comercială, derulată în detrimentul instituției publice de presă și a publicului, iar în cazul în care situația o impune, să  solicite intervenția organelor de cercetare penală!

Precizăm că în acest proces, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a fost reprezentat de casa de avocatură coordonată de av. Dan Iordache.

Departament Comunicare SRJ MediaSind 

București, 11 ianuarie 2022

Liderii sindicatului de casă al conducerii TVR dezinformează salariații susținând că de vină pentru neplata primei de Crăciun ar fi MediaSind și Curtea Constituțională!

postat 28 dec. 2021, 02:35 de Office Mediasind   [ actualizat la 28 dec. 2021, 02:41 ]


Liderii sindicatului de casă al conducerii TVR, SPUSTV sunt de-a dreptul disperați pentru că, în al 24-lea ceas, membrii de sindicat, care își dau seama de manevrele pe care le fac cei care pretind că îi apără, împreună cu conducerea instituției, pentru a nu plăti drepturile cuvenite prin legea părților – CCM, se retrag  din această organizație așa-zis sindicală. 

Pentru a mai tempera din furia propriilor membri care nu mai primesc prima negociată, culmea, chiar de liderii SPUSTV și al cărei cuantum nu e nici măcar la jumătate din cel negociat de colegii din Radio România, (750 lei net față de 1600 lei net plus 150 lei pentru salariații care au în îngrijire copii), aceștia au început o campanie de dezinformare, în urma căreia au găsit și vinovatul de serviciu, adică MediaSind! 
Cu un tupeu formidabil, liderii SPUSTv susțin că de vină pentru neplata primei ar fi o decizie a Curții Constituționale a României - CCR din anul 2018 dată în urma unei acțiuni în justiție a organizației noastre, formulate în baza Legii nr.544/2001 a informațiilor de interes public! Probabil, că și mâine, vor explica nerespectarea altor prevederi contractuale, invocând alte bazaconii din afara logicii.
Deși respectiva excepție ridicată de MediaSind într-o acțiune depusă în baza Legii nr.544/2001 privind informațiile de interes public, a fost respinsă de CCR și, în consecință, nu poate să fie aplicată  - așa cum eronat susțin liderii SPUSTV, aceasta clarifică însă, în mod corect, statutul TVR de instituție publică care are obligația de a furniza cetățenilor săi informații de interes public. Cu alte cuvinte, fiind plătită de la bugetul de stat, TVR are obligația de a respecta toate normele și legile privind instituțiile publice. Cu o singură excepție, pe care liderii SPUSTV se feresc să o spună. Și anume, conform art. 36 alin.1) din Legea nr.41/1994, “Salariile de baza şi celelalte drepturi de personal pentru salariaţii Societăţii Romane de Radiodifuziune şi ai Societăţii Romane de Televiziune se negociază prin contracte colective şi individuale de munca, încheiate în condiţiile legii.” Adică, salarizarea și sporurile/primele, alte adaosuri salariale din SRR și SRTV se stabilesc prin negocierea Contractului Colectiv de Muncă și a contractelor individuale de muncă, și nu prin Legea Unitară a Salarizării pe baza căreia sunt plătiți  ceilalți bugetari.

Un lucru este foarte clar. Și în TVR legea trebuie respectată! Cu alte cuvinte, administrația și sindicatul său nu vor mai putea să plătească tot felul de avocați apropiați conducerii, pentru că intră în conflict cu prevederile  OUG 26/2012 (amănunte aici: Apel către noua conducere din Televiziunea Națională: Nu vă începeți mandatul cu aceleași abuzuri ale administrației Săseanu prin angajarea ilegală a avocatului de casă al fostei șefe a TVR! ). De asemenea, nu vor putea să mai ascundă diversele contracte încheiate cu clientela politică pentru că intră în coliziune cu prevederile  Legii nr. 544/2001 privind informațiile de interes public,(amănunte aici: Șefa TVR refuză să explice de ce a numit în funcție de conducere o persoană care a făcut reclamă mascată pe post unei firme medicale unde soția era director de marketing! ).  Când vine vorba de plata primei de Crăciun, aceeași administrație trebuie să respecte Legea nr. 41/1994 și CCM în vigoare! (amănunte aici: Deoarece noua conducere împreună cu sindicatul de casă nu au fost în stare să plătească drepturile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, MediaSind va solicita în justiție Prima de Crăciun care le-a fost refuzată angajaților TVR! ) 

Considerăm că această situație care, din nefericire, se repetă,  este rezultatul menținerii/numirii în funcție a unor persoane compromise profesional, fără o minimă experiență managerială, selectate și promovate în baza unor criterii subiective, fiind răsplătite cu posturi foarte bine plătite pentru slugărnicie sau pentru că aparțin sindicatului de casă al conducerii.

În consecință,  MediaSind TVR face un apel către toți angajații instituției  să nu mai cauționeze, cu prezența lor, sindicate care, de-a lungul timpului, au mimat activitatea de apărător al intereselor salariaților, oferind conducerii instituției toate pârghiile necesare transformării angajaților Televiziunii Române în sclavi ai managementului!  Putem oare uita atât de repede ce s-a întâmplat în 2012, când liderii SPUSTV au fost coautorii acelei epurări de personal ce a provocat atâtea drame umane? Nu putem uita nici faptul  că șefii de atunci ai acestui sindicat galben au fost răsplătiți cu funcții de conducere executivă în instituție. Această tristă aducere-aminte poate va da membrilor SPUSTV imboldul de a se delimita de această organizație care nu i-a apărat și nu i-a reprezentat.  

Pentru retragerea din această organizație este suficientă trimiterea unui email la adresa cabinetpdg@tvr.ro   și CC tvr@mediasind.ro  în care să anunțați dezafilierea dvs. de la sindicatul de casă al conducerii. Având în vedere că, în prezent, instituția este condusă și controlată, de către oamenii SPUSTv care ocupă majoritatea funcțiilor -  cheie din TVR, suntem convinși că vor ține cont de dorința dvs.

Iar Angajații din TVR care doresc să-și recupereze în instanță Prima de Crăciun, sunt rugați să completeze Împuternicirea (foto) și să o trimită la adresa de mail tvr@mediasind.ro  pentru a întocmi formalitățile legale necesare. 

Împreună suntem mai puternici! 

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 28 decembrie 2021


Deoarece noua conducere împreună cu sindicatul de casă nu au fost în stare să plătească drepturile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, MediaSind va solicita în justiție Prima de Crăciun care le-a fost refuzată angajaților TVR!

postat 27 dec. 2021, 04:11 de Office Mediasind   [ actualizat la 27 dec. 2021, 08:02 ]


Când este vorba de plata unor grupuri clientelare, SRTV este considerată „serviciu public”, iar când trebuie să respecte legea părților - CCM, este catalogată drept „instituție publică”!

 Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind întrunit astăzi, 27 decembrie 2021,  în ședință de urgență, a decis să asigure tuturor membrilor MediaSind TVR, angajați ai Societății Române de Televiziune,  asistență și reprezentare juridică gratuită pentru obținerea în instanță a Primei de Crăciun în valoare de 750 lei.

 Conform Contractului Colectiv de Muncă din Societatea Română de Televiziune în care MediaSind TVR este parte prin Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, potrivit prevederilor art. 108 alin 2, angajații au dreptul la o primă acordată cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun și de Paște.

Este știut faptul că, în prezent, conducerea TVR este asigurată, în mare parte, de către oamenii din sindicatul de casă al conducerii, SPUSTV. Aceștia au stabilit, între ei, o primă de nici jumătate din cuantumul celei stabilite prin negociere de colegii din Societatea Română de Radiodifuziune, adică 750 lei față de 1600 lei net plus 150 lei pentru salariații care au în întreținere copii. 

Măsura incompetenței lor a fost data în momentul în care nici pe aceasta nu au fost în stare să o plătească angajaților TVR, deși a fost  stabilită în Comisia Paritară, a fost avizată de Comitetul Director și aprobată de Consiliul de Administrație!

Invocând motive puerile, inventate chiar, se consideră acum că TVR este o instituție publică. Drept urmare, i s-ar aplica toate  constrângerile bugetare pentru angajații care sunt plătiți în baza Legii Salarizării Unitare! Or, se știe foarte bine  că în cazul SRTV, se aplică Legea specială, nr. 41/1994, care stipulează că salarizarea și celelalte drepturi bănești se stabilesc prin negocierea Contractului Colectiv de Muncă din instituție!

 Din păcate, dubla măsură funcționează mereu în folosul celor care încalcă legea in TVR pentru că, atunci când conducerea instituției trebuie să-și plătească clientela politică sau de grup prin încheierea unor contracte care încalcă flagrant prevederile legale, Televiziunea Română este considerată un serviciu public (amănunte aici: Apel către noua conducere din Televiziunea Națională: Nu vă începeți mandatul cu aceleași abuzuri ale administrației Săseanu prin angajarea ilegală a avocatului de casă al fostei șefe a TVR!) În schimb, când trebuie să plătească o amărâtă de primă angajaților ei, este definită ca instituție publică, căreia îi sunt specifice prevederile legale aplicabile unei instituții plătite în baza Legii Salarizării Unitare!

Această situație care, din nefericire, se repetă  este rezultatul menținerii/numirii în funcție a unor persoane compromise profesional, fără o minimă experiență managerială, selectate și promovate în baza unor criterii subiective, fiind răsplătite cu posturi foarte bine plătite pentru slugărnicie sau pentru că aparțin sindicatului de casă al conducerii.

SRJ MediaSind face un apel către toți angajații TVR să nu mai cauționeze, cu prezența lor, sindicate care, de-a lungul timpului, au mimat activitatea de apărător al intereselor salariaților, oferind conducerii instituției toate pârghiile  necesare transformării angajaților Televiziunii Române în sclavi ai managementului!  

În concluzie, angajații din TVR care doresc să-și recupereze drepturile în instanță, sunt rugați să completeze Împuternicirea (foto) și să o  trimită la adresa de mail tvr@mediasind.ro pentru a întocmi formalitățile legale necesare. 

Împreună suntem mai puternici! 

Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind                             
 București, 27 decembrie 2021

MediaSind vă urează Crăciun Fericit și un An Nou în care angajații din mass-media să fie respectați ca lucrători esențiali!

postat 23 dec. 2021, 01:36 de Office Mediasind   [ actualizat la 23 dec. 2021, 02:25 ]

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind
împreună cu filialele sale MediaSind AGERPRES, MediaSind TVR, MediaSind Radio România și MedaSind Freelanceri vă urează Crăciun Fericit și La mulți ani.

Ne dorim ca anul 2022 să fie un an mai bun pentru toți lucrătorii din mass-media, astfel încât aceștia să fie cu adevărat respectați și să fie considerați lucrători esențiali, așa cum se întâmplă în multe instituții din Uniunea Europeană.

Anul 2021 a fost un an dificil pentru noi toți, din toate punctele de vedere. Din păcate, mulți membri ai organizației noastre s-au contaminat cu COVID-19, iar unii dintre ei chiar au decedat. În ciuda condițiilor grele  de care au avut parte, toți angajații din media și-au dus, însă, până la capăt, misiunea lor de informare, ca lucrători în cel mai periculos, dar și frumos domeniu de activitate – mass-media. Știm că ne așteaptă încă un an greu, mai ales că pandemia este încă departe de a fi înfrântă.

În ceea ce privește strategia organizației noastre pentru viitorul an, ne propunem să intensificăm eforturile de sprijinire a membrilor noștri de sindicat, mai ales a celor care se confruntă cu abuzurile unor șefi numiți vremelnic în funcții și care au impresia că sunt stăpâni peste destinele subordonaților.

Referitor la drepturile membrilor noștri de sindicat, avem în vedere că  în anul 2022 să ne intensificăm eforturile pentru a negocia noi Contracte Colective de Muncă în baza sentinței de reprezentativitate a Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, organizație la care suntem membri fondatori. De asemenea, tot în anul 2022, ne propunem să negociem cu noua coaliție aflată la putere, modificarea legilor de organizare și funcționare a instituțiilor publice din mass-media, în sensul depolitizării și profesionalizării acestora.

Nu în ultimul rând, ne vom spori eforturile pentru schimbarea și sancționarea acelor persoane

cu funcții de conducere din diverse instituții publice de presă care și-au bătut joc de drepturile și demnitatea membrilor noștri de sindicat! Este timpul ca și colegii noștri din instituțiile publice și private de media să beneficieze de aceleași drepturi ca și colegii din instituțiile similare din Uniunea Europeană. Ei trebuie să se bucure inclusiv de statutul solicitat încă de anul trecut de Federația Europeană a Jurnaliștilor prin campania demarată încă de la sfârșitul anului trecut sub denumirea  „Jurnaliștii sunt lucrători esențiali!” 

Fiind consecvenți în acțiunile noastre, vom acorda o atenție specială freelancerilor și a colegilor din instituțiile de media cu capital privat. Din cauza lipsei contractelor colective de muncă din aceste societăți private, dar și din cauza unei mentalități învechite, drepturile colegilor noștri sunt încălcate frecvent, lăsându-i la cheremul angajatorilor. 

Totodată, vom milita pentru acordarea de facilități fiscale pentru industria de media, la fel ca în alte țări europene, facilități acordate în mod  transparent și care să fie în sprijinul angajaților și, implicit, al cetățenilor, ca beneficiari finali ai libertății de exprimare.


Împreună cu  frumoasele noastre Crăciunițe:

Alexandra Ștefan - Crăciunița MediaSind AGERPRES 2022, 

Florina  Constantinescu - Crăciunița MediaSind TVR 2022, 

Janina Tudor - Crăciunița MediaSind Radio România 2022 și 

Ana-Maria Teodora Andronic (voluntar Proiect ReStart  pentru un jurnalism de calitate ) - Crăciunița MediaSind Freelanceri 2022,

 Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind vă așteaptă să fiți membri în cea mai mare și puternică organizație națională a lucrătorilor din Mass-Media, pentru că ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!

CRĂCIUN FERICIT! și  LA MULȚI ANI!!

Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind

București, 23 decembrie 2021

PS: Luni, 27 decembrie 2021 va avea loc, în regim de urgență,  ședința Biroului Executiv Național al SRJ MediaSind pentru a analiza situația gravă în care se află colegii noștri din Societatea Română de Televiziune - SRTV, din cauza unui management abuziv care refuză să respecte prevederile Contractului Colectiv de Muncă din SRTV, precum și legislația națională.

Întâlnire oficială a conducerii Federației FAIR-MediaSind cu noul președinte director general al Societății Române de Radiodifuziune: Angajații din Radio România trebuie să renunțe la teamă și la frustrare!

postat 22 dec. 2021, 06:20 de Office Mediasind   [ actualizat la 22 dec. 2021, 06:24 ]

https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/comunicate-1/intalnireoficialaintredelegatiafederatieifair-mediasindcunoulpresedintedirectorgeneralalsocietatiiromanederadiodifuziuneangajatiidinradioromaniatrebuiesarenuntelateamasilafrustrare/RazvanIoanDinca-PDGRadioRomania-Foto.AlexandruDolea-V3.jpg?attredirects=0
La începutul anului viitor vor fi continuate discuțiile pe problemele ridicate de membrii afiliați din instituția publică de presă

Conducerea Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind împreună cu reprezentanții sindicatelor afiliate din Societatea Română de Radiodifuziune – SRR au avut astăzi, 22 decembrie 2021, o întâlnire cu președintele – director general al instituției publice de presă, Răzvan Ioan Dincă (foto SRR). Acesta a fost însoțit de directorul economic al instituției, Elena Borcea și de directorul de resurse umane, Eduard Nicolau.

Din partea Federației FAIR-MediaSind  au participat Leonard Octavian Pădureț, președinte federație și președinte Sindicatul Național din Cultură FAIR, Cristinel Godinac, președinte executiv și președinte Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, Răzvan Dumitrescu – președinte Filiala MediaSind Radio România, membru supleant CA, Daniel Manasi – președinte Filiala FAIR – Orchestra de Cameră Radio, Alin Pop, vicepreședinte Sindicatul Liber din SRR, membru supleant CA,  Marius Olteanu – președinte Filiala FAIR Corul Academic Radio și George Cristian Stoica, reprezentantul Sindicatul Salariaților din SRR – SINDSAL.

Întâlnirea a fost una informală, de prezentare a partenerilor sociali din SRR, membri ai singurei organizații reprezentative din sectorul Cultură și Mass-Media, care are dreptul legal de a negocia un contract colectiv de muncă în instituție, în lipsa unui sindicat reprezentativ la nivel de unitate. 

Liderii sindicali au supus atenției conducerii SRR o listă cu probleme care trebuie soluționate de noua administrație, cum ar fi eliminarea discrepanțelor salariale din instituție, necesitatea negocierii unui nou contract colectiv de muncă care să garanteze drepturi profesionale și salariale la nivel european, necesitatea efectuării de determinări de noxe pentru asigurarea și protecția sănătății angajaților, dar și pentru acordarea sporului de 15 la sută pentru condiții deosebite de muncă, așa cum primesc și alți colegi din instituțiile din cultură și mass-media. Problemele colegilor din  formațiile muzicale, dar și ale angajaților din structurile teritoriale, au fost subiecte îndelung discutate. Președintele SRR a anunțat că la începutul anului viitor, va face un turneu pe la toate studiourile teritoriale pentru a discuta problemele semnalate. 

Nu în ultimul rând, s-a discutat despre o nouă abordare cu sprijinul partenerilor sociali, și anume schimbarea mentalității în actul managerial pentru ca angajații să nu mai lucreze cu teama de a fi sancționați de diverși șefi care au tendințe dictatoriale. În acest sens, președintele-Director general, i-a rugat pe liderii sindicali să transmită colegilor că în mandatul său nimeni nu va fi sancționat pentru că muncește și face greșeli umane, fără intenție, întrucât resursa umană este cea mai importantă valoare dintr-o instituție.  Dacă nu există motivație financiară și dacă nu vor avea sentimentul că li se va face dreptate, angajații vor fi întotdeauna frustrați, ceea ce în SRR nu ar trebui să se mai întâmple -  a fost mesajul noului șef al Radio România.

Pentru asigurarea unei finanțări corecte care să garanteze funcționarea în condiții de eficiență și de independență editorială a instituției publice de presă, reprezentanții FAIR-MediaSind au propus ca împreună cu administrația SRR să prezinte actualei coaliții aflate la guvernare argumentele necesare în vederea reintroducerii taxei radio-tv. Acest punct, împreună cu celelalte subiecte de pe ordinea de zi propusă, vor fi dezbătute aplicat în viitoarea întâlnire programată la începutul anului viitor.

Departament Comunicare Federația FAIR-MediaSind
București, 22 decembrie 2021                                                                                        Administrația Turturică – Săseanu continuă procesele abuzive ale Doinei Gradea împotriva MediaSind: După ce Judecătoria sectorului 1 a dat câștig de cauză MediaSind, conducerea TVR a depus cerere de apel prin care solicită interzicerea dreptului organizației de a mai critica conducerea Televiziunii Publice!

postat 13 dec. 2021, 01:04 de Office Mediasind   [ actualizat la 13 dec. 2021, 01:04 ]

Pentru acest proces, până în prezent, TVR a achitat abuziv 18.000 lei Casei de avocatură Zamfirescu Racoți Vasile & Partners, pentru a obține de la SRJ MediaSind despăgubiri de 1 euro!

Tribunalul Municipiului București – TMB a transmis la sfârșitul săptămânii trecute cererea de apel împotriva Sentinței Civile nr.5482 din 11.06.2021 prin care Judecătoria sectorului 1 a respins solicitarea conducerii Societății Române de Televiziune de a obține daune materiale de 1 euro de la Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, care a avut numeroase  reacții publice și critici la adresa conducerii instituției, pentru managementul defectuos și pentru corupție. Documentul nu este semnat și nici datat de către conducerea TVR și nici de casa de avocatură!

Precizăm că pentru acest proces, până în prezent, TVR a achitat Casei de avocatură Zamfirescu Racoți Vasile & Partners suma de 18.000 lei pentru a obține în instanță daune morale de doar, atenție!, 1 euro!

Din păcate constatăm că noua administrație a Televiziunii Române, condusă de tandemul Dan Cristian Turturică, președinte director general și Ramona Săseanu, producător general, continuă politica de desconsiderare a banilor publici, acceptând afacerile suspecte derulate de fosta administrație condusă de Doina Gradea cu diverși avocați și case de avocatură. Noua conducere își asumă, astfel, încălcarea prevederilor OUG nr. 26/2012, ordonanță care interzice autorităților și instituțiilor publice ce au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică, să achiziționeze servicii juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare juridică. Aceste nelegalități au fost constatate și semnalate și de inspectorii Curții de Conturi care au dispus măsuri de recuperare a sumelor plătite unor avocați cu încălcarea prevederilor legale.

Mai mult, cu un tupeu incredibil, conducerea TVR, invocând, prin minciună, lipsa de legitimitate a organizației noastre în instituția publică, cere instanței să constate „caracterul ilicit” al reacțiilor publice ale MediaSind împotriva abuzurilor și corupției din Televiziunea Română, „caracterul ilicit” al deciziei organizației noastre sindicale de a “transmite notificări și solicitări abuzive în atenția subscrisei SRTV, în calitate de pretins sindicat constituit  la nivelul SRTV”, precum și „interzicerea pentru viitor a săvârșirii faptei ilicite, prin interzicerea publicării de articole/afirmații calomnioase la adresata SRTV sau transmiterea de notificări abuzive către SRTV”, obligarea MediaSind de a plăti către SRTV daune morale de 1 euro echivalent în lei  și de a înlătura „Articolele defăimătoare” publicate pe site-ul mediasind.ro, precum și publicarea în integralitate, pe cheltuiala acestuia, a hotărârii de condamnare într-un cotidian național de largă răspândire și pe site-ul mediasind.ro, precum și a unui comunicat cu privire la retragerea Articolelor.” (vezi foto) Cu alte cuvinte, ciocul mic și nu ne mai deranjați cu tot felul de notificări ca să respectăm legea!

Precizăm că falsa dispută la care face referire conducerea SRTV privind calitatea Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind de a avea dreptul de  a-și reprezenta membrii din cadrul Filialei MediaSind TVR a fost clarificată definitiv în instanțăcare a oferit câștig de cauză organizației noastre, prin Hotărârea nr. 3598/2021 din 17.06.2021 a Curții de Apel București! Mai mult, Comitetul Director al SRTV a luat act de această sentință prin Hotărârea CD nr. 517 din 23 iulie 2021, prin care a atribuit SRJ MediaSind un spațiu în incinta instituției pentru desfășurarea activității sindicale! (amănunte aici: Curtea de Apel București a confirmat, prin hotărâre definitivă, legalitatea funcționării MediaSind în TVR! )

Deși SRTV plătește aproape un milion de euro pentru susținerea propriului compartiment juridic, administrația SRTV a angajat în mai multe cauze împotriva MediaSind și a jurnaliștilor de la cotidianul Libertatea, Casa de Avocatură Zamfirescu Racot i& Partners care, potrivit informațiilor apărute în presă, este una dintre cele mai scumpe case de avocatură din țară, cu conexiuni în zona politică și abonată la bani publici – amănunte aici: https://m.luju.ro//dezvaluiri/anchete/scump-dom-le-scump-lumeajustitiei-ro-prezinta-in-premiera-contractul-dintre-ministerul-mediului-si-sca-zamfirescu-racoti-predoiu-ministerul-plateste-90-euro-plus-tva-pe-ora-de-avocat-contractul)

Constatăm, cu îngrijorare, că noua conducere a TVR continuă politica de cheltuire abuzivă a banilor publici pentru a se război cu organizațiile sindicale care „îndrăznesc” să critice abuzurile și corupția din instituție și pentru a apăra persoanele responsabile de aceste ilegalități în anchetele DNA, Parchet și instanțele de judecată!

Videoclip YouTube

Vă reamintim că, prin mai multe reacții publice, MediaSind a atenționat deja societatea civilă  despre eforturile insistente ale conducerii SRTV de a-l angaja cu 108 000 lei (9000 lei lunar) pe Ionuț Teodorescu, avocatul de casă de la Craiova al fostei șefe a TVR, Ramona Săseanu! (vezi video) Ne întrebăm încă odată de ce trebuie să vină un avocat de la Craiova, dacă instituția are în schema de personal 12 posturi, din care sunt ocupate 10? (amănunte aici: Intenția de angajare a avocatului de casă al fostei șefe a TVR provoacă scandal în instituție: Mai mulți membri ai CA i-au cerut președintelui-director general al TVR reorganizarea întregului Departament juridic din Televiziunea Publică! )

 Având în vedere aceste încălcări grosolane ale legislației, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala sa din SRTV, MediaSind TVR, cer public Direcției Naționale Anticorupție și Curții de Conturi să verifice cu celeritate aceste tranzacții cu iz de corupție din Televiziunea Națională și să dispună sancționarea persoanelor vinovate precum și recuperarea prejudiciilor de la autorii acestor încălcări.

Departament Comunicare SRJ  MediaSind

București, 13 decembrie 2021


Participă la Campania #Vrem respect pentru angajații TVR:

MediaSind lansează Campania #Vrem respect pentru angajații TVR! 

Intenția de angajare a avocatului de casă al fostei șefe a TVR provoacă scandal în instituție: Mai mulți membri ai CA i-au cerut președintelui-director general al TVR reorganizarea întregului Departament juridic din Televiziunea Publică! 

Fosta șefă a Televiziunii Române a angajat abuziv, cu 9 000 lei lunar, un avocat de la Craiova pentru a o apăra de anchetele de la Parchet și DNA! 

Fosta șefă a TVR cunoștea că încalcă legea atunci când l-a angajat pe avocatul de la Craiova ca să o apere de anchetele DNA! 

Mandatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română s-a încheiat aseară, la ora 24,00!!

MediaSind cere înlocuirea de urgență a conducerii TVR Iași cu o echipă managerială competentă! 

Apel de la TVR Tg. Mureș și TVR Cluj către clasa politică: Stopați interimatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română!

Scrisoare deschisă către liderii partidelor: "TVR este o instituție prea importantă pentru a rămâne o jucărie în mâinile unei persoane incompetente managerial și profesional"

MediaSind cere Parchetului anchetarea faptelor penale ale conducerii interimare din Televiziunea Română 

Document halucinant din TVR, primit pe Platforma Fair-MediaSind a avertizorilor de integritate: Cum a fost mușamalizată cercetarea disciplinară a jurnalistului tv care a făcut publicitate mascată unei firme medicale pe canalul TVR1! 

Directorul interimar al TVR, Ramona Săseanu, recunoaște că nu a luat în calcul și criterii morale în numirea în funcția de coordonator cu atribuții de director a jurnalistului care a făcut publicitate mascată pe postul TVR 1 

Echipa MediaSind a descoperit la TVR Iași încălcări grave ale drepturilor angajaților! 

MediaSind cere angajaților TVR Craiova să apeleze la clauza de conștiință din CCM TVR și să refuze să participe la acțiunile electorale ale directoarei interimare!

MediaSind cere intervenția instituțiilor de control pentru protecția sănătății angajaților din Televiziunea Română!

Șefa interimară a TVR refuză de 3 luni să pună la dispoziția MediaSind sediul închiriat! 

 

MediaSind cere înlocuirea de urgență a conducerii TVR Iași cu o echipă managerială competentă!

postat 10 dec. 2021, 02:50 de Office Mediasind   [ actualizat la 10 dec. 2021, 02:51 ]

https://adevarul.ro/locale/iasi/conflict-tvr-iasi-jurnalista-oana-lazar-cere-demisia-directorului-executiv-vasile-arhire-a-confiscat-emisiunile-a-si-plati-datorii-vechi-1_61a4c7585163ec4271115e1a/index.html
Delegația MediaSind a participat la audierile  Comisiei de cercetare administrativă din SRTV, ce au avut loc la TVR Iași în zilele de 8 și 9 decembrie 2021. Comisia va înainta un raport conducerii TVR privind disfuncționalitățile și deficiențele descoperite la această stație regională.
 
Mandatul noii conduceri a Societății Române de Televiziune a debutat, din păcate, cu o serie de scandaluri. Unele provocate chiar de numirile controversate în funcții importante de conducere – producător general, director economic, director compartiment sport etc. a unor persoane compromise moral, dar și fără un suport de competență profesională necesar ocupării unor astfel de poziții. La fel de inacceptabilă a fost considerată în spațiul public  și intenția actualului președinte- director general, Dan Cristian Turturică de a angaja pe avocatul de casă al fostei șefe a TVR, Ramona Săseanu (amănunte aici: Intenția de angajare a avocatului de casă al fostei șefe a TVR provoacă scandal în instituție: Mai mulți membri ai CA i-au cerut președintelui-director general al TVR reorganizarea întregului Departament juridic din Televiziunea Publică!)

În urmă cu câteva zile, administrația Turturică a fost  subiectul unui nou scandal. Jurnalista Oana Lazăr, de la TVR Iași, în baza Legii nr.571/2004, a emis o  avertizarea publică, prin care a tras un semnal de alarmă privind situația dramatică în care a ajuns una dintre cele mai importante stații teritoriale ale Televiziunii publice, din cauza incompetenței și a abuzurilor actualei echipe manageriale. Precizăm că Studioul TVR Iași este condus acum de Horia Gumeni, coordonator cu atribuții de director și Vasile Arhire, coordonator cu atribuții de Director executiv.
Într-o scrisoare deschisă Oana Lazăr a cerut demisia lui Vasile Arhire (foto), coordonatorul editorial al stației, care ar fi principalul responsabil al declinului profesional al TVR Iași. 

Potrivit  aceluiași document, acesta a transformat stația în propriul SRL, atacând constant prestigiul și demnitatea profesioniștilor din instituție. Semnatar al unui angajament cu fosta Securitate, Vasile Arhire este acuzat indirect de cenzură pentru că  intervine brutal în politica editorială, cu scopul promovării unor persoane apropiate sau a unor grupuri de interese economice și politice.  (amănunte aici: Conflict la TVR Iaşi. Jurnalista Oana Lazăr îi cere demisia directorului executiv Vasile Arhire: „A confiscat emisiunile pentru a-şi plăti datorii vechi“l)

Speriată de amploarea scandalului care a ajuns inclusiv în presă, conducerea TVR a reacționat prompt prin trimiterea la Iași, în zilele de  8 și 9 decembrie 2021,  a unei Comisii de cercetare administrativă, formată din directorul editorial al TVR, Cezar Ion,  coordonatoarea cu atribuții de Director al Direcției de Programe și a TVR 2, Carla Tompea și juristul Mircea Duca. Pe întreaga perioadă a  audierilor și a administrării de probe, la lucrările Comisiei au participat atât președintele Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind, Cristi Godinac cât și președintele MediaSind TVR, Sorin Torică, în baza mandatului de reprezentare acordat de membra de sindicat Oana Lazăr,  precum și la solicitarea președintei MediaSind Iași, Maria Florea.

La audieri, mai mulți angajați și foști angajați ai stației au confirmat problemele semnalate de către jurnalista Oana Lazăr, modul discreționar și neprofesionist prin care Vasile Arhire conduce activitatea editorială, arătând că stația a pierdut mulți profesioniști din cauza atitudinii dictatoriale a “șefului de facto” al TVR Iași. Atât contestatarii actualei conduceri, cât și susținătorii acesteia, au semnalat în cadrul audierilor, încălcări flagrante ale legislației muncii, cum ar fi nerespectarea atribuțiilor din fișele de post, a timpului de lucru, dar și lipsa unui plan de carieră și a unui salariu motivant, majoritatea angajaților, indiferent de anii de vechime,  aflându-se la minimul grilei salariale.

În apărarea sa, Vasile Arhire a respins acuzațiile aduse, susținând că avem de-a face cu o campanie de denigrare a sa și un conflict între generații, și anume între cei cu 30-40 ani și cei peste 50 ani! Într-un acces de sinceritate, acesta a recunoscut în fața Comisiei că a semnat în trecut un angajament cu fosta Securitate, dar că după 4 ani a fost scos din rețeaua de informatori, iar CNSAS a considerat că el nu a făcut poliție politică. Adică, din punct de vedere legal, nu vede vreo incompatibilitate cu statutul de angajat al unei instituții publice de presă.
Potrivit normelor deontologiei profesionale, însă, există o evidentă incompatibilitate morală cu statutul de jurnalist angajat într-o instituție de presă. Din nefericire, criteriul probității morale  nu a fost luat în considerare de fosta șefă a TVR, Doina Gradea,  atunci când l-a numit în funcția de conducere!

Președintele Comisiei, Cezar Ion, a precizat că scopul acestei cercetări nu este unul disciplinar, ci administrativ, pentru a prezenta conducerii TVR cauzele care au determinat starea conflictuală și actuala situație în care funcționează stația. În următoarele zile, Comisia va redacta un Raport care va include atât deficiențele și disfuncționalitățile descoperite la TVR Iași, cât și măsurile care ar trebui aplicate.
 
Având în vedere situația gravă în care se află salariații TVR Iași, supuși abuzurilor și nelegalităților unei conduceri cu tendințe dictatoriale, în baza  concluziilor delegației sindicale care a participat la lucrările Comisiei de cercetare administrativă, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu MediaSind TVR și MediaSind TVR Iași solicită președintelui-director general Dan Cristian Turturică și membrilor Consiliului de Administrație ca în cadrul ședinței programate în data de 16 decembrie 2021, în conformitate cu prevederile art.35 alin. 1 din Legea nr. 41/1994, să numească o nouă conducere la Studioul Teritorial TVR Iași. Din nefericire, actuala echipă formată din Horia Gumeni și Vasile Arhire, și-a dovedit, în repetate situații, așa cum a semnalat public și organizația noastră, incapacitatea managerială. Ei au demonstrat, prin tot ce au făcut în atâția ani, că nu trebuie să mai conducă această importantă stație a Televiziunii Române. Înlocuirea celor doi șefi ar fi un semnal mult așteptat  de reparație  morală față de public și față de angajații instituției.
 
Departament Comunicare SRJ MediaSind
Iași, 10 decembrie 2021


Participă la Campania #Vrem respect pentru angajații TVR:Apel de la TVR Tg. Mureș și TVR Cluj către clasa politică: Stopați interimatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română!

Scrisoare deschisă către liderii partidelor: "TVR este o instituție prea importantă pentru a rămâne o jucărie în mâinile unei persoane incompetente managerial și profesional"

MediaSind cere Parchetului anchetarea faptelor penale ale conducerii interimare din Televiziunea Română 

Document halucinant din TVR, primit pe Platforma Fair-MediaSind a avertizorilor de integritate: Cum a fost mușamalizată cercetarea disciplinară a jurnalistului tv care a făcut publicitate mascată unei firme medicale pe canalul TVR1! 

Directorul interimar al TVR, Ramona Săseanu, recunoaște că nu a luat în calcul și criterii morale în numirea în funcția de coordonator cu atribuții de director a jurnalistului care a făcut publicitate mascată pe postul TVR 1 

Echipa MediaSind a descoperit la TVR Iași încălcări grave ale drepturilor angajaților! 

MediaSind cere angajaților TVR Craiova să apeleze la clauza de conștiință din CCM TVR și să refuze să participe la acțiunile electorale ale directoarei interimare!

MediaSind cere intervenția instituțiilor de control pentru protecția sănătății angajaților din Televiziunea Română!

Șefa interimară a TVR refuză de 3 luni să pună la dispoziția MediaSind sediul închiriat! 

 


 


Intenția de angajare a avocatului de casă al fostei șefe a TVR provoacă scandal în instituție: Mai mulți membri ai CA i-au cerut președintelui-director general al TVR reorganizarea întregului Departament juridic din Televiziunea Publică!

postat 8 dec. 2021, 02:31 de Office Mediasind   [ actualizat la 8 dec. 2021, 02:31 ]

Videoclip YouTube

Se anunță o ședință cu scântei în viitoarea ședință a CA în care se poate cere inclusiv demisia lui Cristian Dan Turturică din funcția de președinte-director general!

Intenția noii conduceri a Societății Române de Televiziune – SRTV de a angaja cu 9000 lei lunar, adică 108.000 lei pentru un an, a avocatului de casă din Craiova al fostei șefe a TVR, Ionuț Teodorescu, a provocat un adevărat scandal în Televiziunea publică. Ieri, în urma apelului MediaSind TVR  (vezi aici: Apel către noua conducere din Televiziunea Națională: Nu vă începeți mandatul cu aceleași abuzuri ale administrației Săseanu prin angajarea ilegală a avocatului de casă al fostei șefe a TVR!  ) mai mulți membri ai Comitetului Director au refuzat să voteze propunerea Departamentului Juridic, aprobată de actualul șef al SRTV, Dan Cristian Turturică și inițiată de Ramona Săseanu, de a prelungi cu un an contractul de asistență juridică încheiat abuziv cu Ionuț Teodorescu, avocatul de casă al fostei șefe a TVR. Acesta a  beneficiat de un contract de asistență juridică pentru a se ocupa de dosarele TVR de la DNA în timpul mandatului interimar al fostei șefe a TVR, fiind selectat, conform Notei de fundamentare, doar pentru motivul că a fost recomandat de Ramona Săseanu și nu în baza unor criterii de competență  profesională. Această alegere este total nepotrivită pentru că avocatul Teodorescu, care trebuie să apere interesele unei instituții publice de prestigiu, este cunoscut ca protagonistul unor scandaluri celebre atât în Craiova, cât și în București. Să ne amintim doar de episodul scandalos de acum ceva vreme când  i-a jignit și agresat verbal pe colegii din TVR care protestau în fața instituției împotriva abuzurilor conducerii TVR (vezi video: Mandatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română s-a încheiat aseară, la ora 24,00!!)

Conform Notei de fundamentare (foto) întocmite de actualul coordonator al Departamentului Juridic, craioveanul Mircea Duca, un apropiat al Ramonei Săseanu, prelungirea cu un an, în aceleași condiții financiare, a contractului cu avocatul Ionuț Teodorescu ar fi necesară pentru soluționarea contestațiilor împotriva deciziilor Curții de Conturi privind jaful instituționalizat descoperit în TVR în urma controalelor făcute la SRTV. Or, ce nu spune Mircea Duca în document este că în urma Procesului Verbal de conciliere din luna august 2021, semnat de inspectorii Curții de conturi cu directorul general interimar Ramona Săseanu, instituția și-a asumat (recunoscut) toate neregulile descoperite de Curtea de Conturi, inclusiv angajarea ilegală a diverșilor avocați! Ceea ce înseamnă că obiectul contractului cu avocatul Teodorescu  este  practic nul

Să nu uităm că și  numirea, fără concurs și în condiții dubioase, a Ramonei Săseanu în funcția de producător general al TVR, adică pe poziția de decizie executivă nr 2 în instituție, face obiectul unor contestații exprimate în spațiul public.

Din aceste motive, dar și pentru faptul că inspectorii Curții de Conturi au considerat nelegale inclusiv hotărârile membrilor Comitetului Director al TVR privind încheierea unor astfel de contracte de asistență juridică cu încălcarea prevederilor OUG nr.26/2001, ieri, în ședința, membrii CD au refuzat să aprobe contractul cu avocatul Ionuț Teodorescu. În ciuda protestelor și agitației producătoarei generale, documentul a fost retras „pentru  completări”. O nouă tentativă a adoptării acestui contract controversat este programată pentru ședința CD din data de 10 decembrie 2021!

Având în vedere că nu este prima dată când șeful de facto al Departamentului Juridic îi induce în eroare pe membrii Consiliului de Administrație, ieri, mai mulți dintre aceștia au cerut demiterea lui Mircea Duca și reorganizarea întregului compartiment. De asemenea, membrii CA au cerut șefului TVR, Dan Cristian Turturică, explicații despre încheierea acestui contract cu iz de corupție, dar și informații oficiale privind numirea în funcții, fără concurs, a producătorului general, a șefei Departamentului Economic și a șefului Departamentului Sport. Toate aceste explicații trebuie oferite în ședința CA din data de 16 decembrie 2021, când este posibil să se ceară inclusiv demisia lui Dan Cristian Turturică din funcția de președinte-director general al TVR.
 

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 8 decembrie 2021

Apel către noua conducere din Televiziunea Națională: Nu vă începeți mandatul cu aceleași abuzuri ale administrației Săseanu prin angajarea ilegală a avocatului de casă al fostei șefe a TVR!

postat 7 dec. 2021, 03:37 de Office Mediasind   [ actualizat la 7 dec. 2021, 04:25 ]

Videoclip YouTube


Suma propusă în Nota de fundamentare  - 9000 lei lunar, 108 000 lei total!
 
Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind  -  Filiala MediaSind TVR
solicită public, atât președintelui-director general al Societății Române de Televiziune, Dan Cristian Turturică, cât și membrilor Consiliului de Administrație și ai Comitetului Director, să nu își înceapă mandatul cu aceleași abuzuri și nelegalități săvârșite de administrațiile conduse de fostele șefe ale TVR, Doina Gradea și Ramona Săseanu. Ar fi o imensă greșeală, dar și o palmă dată angajaților TVR,  ca după zecile de semnale de alarmă trase de organizația noastră împotriva angajărilor nelegale a diverșilor avocați apropiați fostelor conduceri, ilegalități confirmate atât de controalele Curții de Conturi cât și de instanțele judecătorești, noua conducere a TVR, să decidă  prelungirea cu un an a contractului de asistență juridică încheiat abuziv cu Ionuț Teodorescu (vezi video), avocatul de casă al fostei șefe a TVR, Ramona Săseanu.

Așa cum am mai prezentat public, în urma reacției noastre din data de  3 noiembrie 2021, (amănunte aici:Fosta șefă a Televiziunii Române a angajat abuziv, cu 9 000 lei lunar, un avocat de la Craiova pentru a o apăra de anchetele de la Parchet și DNA!  ) Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR a intrat în posesia unui document important care confirmă faptul că angajarea de către fosta șefă a Televiziunii Române a avocatului de casă de la Craiova, Ionuț Teodorescu, este nelegală, iar acest fapt era cunoscut de către Ramona Săseanu încă din luna august 2021!

În Procesul verbal, întocmit în luna august 2021, ca urmare a acțiunii de audit financiar asupra contului de execuție bugetară pe anul 2020, încheiat de inspectorii Curții de Conturi cu conducerea TVR, și care a intrat în posesia noastră prin intermediul  Platformei FAIR-MediaSind pentru avertizorii de integritate, se constată aceleași abuzuri pe care le-am sesizat și noi în repetate rânduri, și anume, desele încălcări de către conducerea SRTV a prevederilor Ordonanței nr. 26/2012. Vă reamintim că, potrivit acestui act normativ, autoritățile publice și instituțiile publice care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică, nu pot achiziționa servicii juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare! (vezi foto)

Echipa de audit a constatat că SRTV deține un departament juridic cu un număr de 12 posturi de consilier juridic, din care sunt ocupate 10. Mai mult, inspectorii Curții au evidențiat faptul că „nu a existat o justificare temeinică pentru externalizarea serviciilor juridice, nefiind prezentate motivele concrete pentru care activitățile nu puteau fi realizate de către consilierii juridici (din cadrul Departamentului Juridic), fiind necesară o pregătire specifică (avocați specializați).”

Așa cum am precizat în mai multe rânduri, cele mai multe  procese pentru care au fost angajați avocați din afara instituției erau îndreptate împotriva MediaSind TVR și a unor jurnaliști care au criticat activitatea fostei conduceri (amănunte aici: MediaSind solicită DNA și Curții de Conturi să cerceteze contractele juridice încheiate pentru hărțuirea jurnaliștilor care au demascat corupția din Televiziunea Națională!). Suma totală plătită în mod nelegal în anul 2020, caselor de avocatură, a fost de 482 469 lei.

Este important de precizat faptul că inspectorii CCR au considerat drept nelegale și hotărârile Comitetului Director care aprobau achiziționarea acestor servicii juridice, pentru aceasta fiind culpabili „președintele-Director general al SRTV ( Doina Gradea -n.n.) care în anul 2020 împreună cu membrii Comitetului Director au aprobat respectivele contracte, precum și coordonatoarea Cabinetului PDG, semnatară a proceselor verbale de recepție aferente contractului încheiat cu fostul consilier avocat al șefei TVR”. Deși cunoștea faptul că angajarea unor noi avocați ar încălca legea și ar atrage răspunderea juridică a sa și a membrilor CD, Ramona Săseanu nu a luat nicio decizie pentru rezilierea contractului pe care îl încheiase, cu puțin timp înainte de controlul Curții de Conturi,  cu avocatul său de casă, Ionuț Teodorescu!

În concluzie, având în vedere aceste argumente, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind  - Filiala MediaSind TVR solicită public noii conduceri a SRTV să nu aprobe încheierea acestui contract ilegal și să sesizeze instituțiile abilitate pentru cercetarea abuzurilor săvârșite de fostele administrații.

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 7 decembrie 2021

Participă la Campania #Vrem respect pentru angajații TVR:
Apel de la TVR Tg. Mureș și TVR Cluj către clasa politică: Stopați interimatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română!

Scrisoare deschisă către liderii partidelor: "TVR este o instituție prea importantă pentru a rămâne o jucărie în mâinile unei persoane incompetente managerial și profesional"

MediaSind cere Parchetului anchetarea faptelor penale ale conducerii interimare din Televiziunea Română 

Document halucinant din TVR, primit pe Platforma Fair-MediaSind a avertizorilor de integritate: Cum a fost mușamalizată cercetarea disciplinară a jurnalistului tv care a făcut publicitate mascată unei firme medicale pe canalul TVR1! 

Directorul interimar al TVR, Ramona Săseanu, recunoaște că nu a luat în calcul și criterii morale în numirea în funcția de coordonator cu atribuții de director a jurnalistului care a făcut publicitate mascată pe postul TVR 1 

Echipa MediaSind a descoperit la TVR Iași încălcări grave ale drepturilor angajaților! 

MediaSind cere angajaților TVR Craiova să apeleze la clauza de conștiință din CCM TVR și să refuze să participe la acțiunile electorale ale directoarei interimare!

MediaSind cere intervenția instituțiilor de control pentru protecția sănătății angajaților din Televiziunea Română!

Șefa interimară a TVR refuză de 3 luni să pună la dispoziția MediaSind sediul închiriat! 

 


  

 

Scrutinul din TVR s-a desfășurat după principiul – “Nu contează cine votează, contează cine numără voturile!”

postat 11 nov. 2021, 00:14 de Office Mediasind   [ actualizat la 11 nov. 2021, 00:44 ]

În urma admiterii contestației candidatului MediaSind, 95% din voturile anulate au fost validate, ceea ce confirmă vicierea rezultatelor alegerilor reprezentanților salariaților în CA din TVR!

Ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat! În urma admiterii contestației candidatului  Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala TVR, Sorin Torică, membrii Biroului Electoral Central din Societatea Română de Televiziune au dispus renumărarea buletinelor de vot anulate, ceea ce a determinat ca 101 voturi  din cele 108 anulate să fie validate și împărțite candidaților! Acest lucru demonstrează, fără echivoc, vicierea rezultatelor scrutinului și generează modificarea clasamentului, ceea ce ridică mari semne de întrebare față de credibilitatea și legalitatea acestui important demers privind alegerea reprezentanților salariaților în Consiliul de Administrație al SRTV! (foto)

În ziua alegerilor, 9 noiembrie 2021, observatorul MediaSind TVR, jurnalist senior la Direcția Știri, Loara Ștefănescu, a atras atenția, în repetate rânduri, membrilor Comisiei, că mai multe buletine de vot sunt anulate în mod abuziv. Aceștia, în loc să analizeze solicitările vicepreședintei MediaSind TVR, au ignorat-o, continuând procesul electoral în aceeași manieră discreționară, motiv pentru care a fost depusă o contestație de către candidatul Sorin Torică.

În urma analizării contestației, Biroul Electoral Central din Societatea Română de Televiziune a admis argumentele prezentate și a decis să schimbe procedura privind validarea voturilor. Potrivit adresei nr. 189/10.11.2021 semnate de membrii BEC din TVR, „Biroul Electoral Central urmează a emite o hotărâre prin care dispune renumărarea tuturor voturilor exprimate care au fost considerate anulate, de la Biroul Electoral din București  și la Birourile Electorale Teritoriale, cu luarea în considerare a faptului că votul este valabil și în cazul în care, deși ștampila aplicată a depășit limitele patrulaterului, opțiunea alegătorului este evidentă...”  Însă BEC nu a precizat ce se întâmplă cu celelalte voturi exprimate, care au urmat o altă procedură și dacă ștampilele au fost încadrate după noile reguli. Din acest motiv ar fi trebuit verificate toate buletinele de vot, ca să se observe dacă acestea respectă noile condiții!

Referitor la sesizarea privind încălcarea art. 17 din Regulament potrivit căruia reprezentanții candidaților participă “pe tot parcursul scrutinului”, întrucât observatorii candidaților de la București au fost invitați  să iasă afară de către membrii comisiei, fără să se mai semneze Procesul verbal, membrii BEC, deși recunosc acest abuz, au considerat că „rezultatul nu a fost viciat.” Cum era de așteptat, acuzațiile privind presiunile asupra alegătorilor nu au fost luate în considerare de către membrii BEC.

În concluzie, având în vedere aceste nelegalități care au condus la vicierea rezultatelor scrutinului, (vezi aici: MediaSind contestă rezultatul alegerilor reprezentanților salariaților în CA al TVR întrucât au fost depistate fraude majore! ), dar și campania murdară  împotriva candidaților MediaSind orchestrată de către apropiații fostelor șefe ale TVR care doresc, cu orice preț, să-și conserve privilegiile în TVR, SRJ MediaSind  - Filiala MediaSind TVR va solicita instanței să facă lumină în acest caz, pentru ca salariații Televiziunii publice să fie reprezentanți în mod onest și legal de către o echipă aleasă în mod democratic și nu în urma unor manevre cu iz securistic.

Departament Organizare MediaSind TVR

București, 11 noiembrie 2021

 

 

1-10 of 332