Comunicate

Negocierea drepturilor salariaților din Imprimeria Băncii Naționale a României - blocată de fraudarea alegerilor pentru reprezentanții salariaților!

postat 20 iun. 2022, 02:56 de Office Mediasind   [ actualizat la 20 iun. 2022, 04:47 ]

https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/comunicate-1/_draft_post-158/Imprimeria.gif
Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind solicită Inspecției Generale a Muncii, Inspectoratului Teritorial de Muncă București și Parchetului General să verifice modul fraudulos în care  a fost ales reprezentantul salariaților din Imprimeria Băncii Naționale a României.

Conform documentelor prezentate în prima ședință de negociere a Contractului Colectiv de Muncă din Imprimeria Băncii Naționale a României ce a avut loc în data de 20 mai 2022, așa-zisul reprezentant al salariaților (salariat cu funcție de conducere), susținut de directorul general interimar, Georgeta Rădulescu, au prezentat reprezentanților Federației FAIR-MediaSind un Proces Verbal care conținea mai multe neregularități și din care rezulta că procesul de alegere a reprezentanților salariaților nu s-a făcut cu respectarea prevederilor art. 221 alin. (2) si art. 222 alin. (2) din Codul Muncii. Deși reprezentanții Federației au semnalat toate neregulile constatate, susținând că înregistrarea CCM la ITM va fi pusă în pericol dacă negocierile vor continua și cu așa-zisul reprezentant al salariaților, de fapt un apropiat al conducerii, directoarea interimară nu s-a lăsat înduplecată să respecte legea.

În data de 17 iunie 2022 la a doua întâlnire a părților, reprezentantul salariaților a prezentat o nouă variantă a Procesului Verbal, conținând modificări evidente:

În urma analizării tabelului cu semnăturile salariaților care au ales reprezentantul acestora, anexa la Procesul verbal nr.2166 din data de 21.04.2022, Federația arată că există o serie de modificări față de varianta documentului pusă la dispoziție în timpul ședinței din data de 20.05.2022, respectiv: sunt 4 persoane la care exista mențiunea prin telefon, unde s-a modificat cu mențiunea da” și, de asemenea, s-au modificat anumite mențiuni ilizibile în prima variantă a documentului, înlocuindu-se cu mențiunea „da”. În acest sens, Federația menționează că există două posibilități, ambele nelegale: Prima: acești salariați și-au exprimat opțiunea după prima ședință de negociere, condiții în care Reprezentantul nu a fost ales până la prima ședință, ci pe parcursul negocierii, drept urmare acesta nu poate participa la negociere. A doua: procesul verbal a fost modificat, existând o suspiciune de falsificare a tabelului cu semnături” – se arată în Procesul Verbal încheiat de către părți.

De asemenea, tot în acest proces Verbal  se arată că angajatorul nu a prezentat documentul prin care se dovedește că a convenit cu salariații numărul de reprezentanți, așa cum prevăd dispozițiile art. 222 alin. (2) din Codul Muncii.

Deși prevederile art 221 din Codul Muncii stipulează că reprezentanții salariaților sunt aleși în cadrul Adunării Generale a salariaților cu votul a cel puțin jumătate din numărul total al salariaților, din Procesul verbal nu rezultă că reprezentantul salariaților a fost ales în aceste condiții. Mai mult, există suspiciuni rezonabile privind unele semnături care nu ar aparține titularului de drept, spre exemplu: în tabel au semnat salariații care s-au aflat în concediu medical în toata perioada cuprinsă între data presupusei Adunari Generale a salariaților (21.04.2022) și data celei de-a doua ședințe de negociere (17.06.2022), atunci când Federației i-a fost prezentat tabelul modificat cu semnăturile salariaților!

Nu în ultimul rând, precizăm că, începând cu data de 6 iunie 2022, drepturile angajaților din Imprimeria BNR se află la minimul prevăzut de Codul Muncii, întrucât la această dată a expirat fostul contract colectiv aflat în vigoare.

În loc să detensioneze situația și să urgenteze încheierea unui nou CCM în condiții de legalitate, conducerea Imprimeriei BNR încearcă să tergiverseze negocierile prin impunerea unui reprezentant al salariaților ales în condiții de nelegalitate și prin eliminarea de la negocieri a reprezentanților Federației FAIR-MediaSind, deși Legea 62/2011 acordă drept de negociere organizației reprezentative la nivel de sector, în baza mandatului acordat de sindicatul de unitate afiliat!

Având în vedere aceste fapte deosebit de grave care pun în pericol și prejudiciază drepturile membrilor Sindicatului Liber R.A. Imprimeria BNR, Federația FAIR- MediaSind solicită Inspecției Muncii, Inspectoratului Teritorial de Muncă București și Parchetului General să verifice legalitatea organizării alegerilor pentru reprezentanții salariaților din Imprimeria Națională și dacă au fost săvârșite eventuale infracțiuni de fals material în înscrisuri sub semnătură privată și de abuz în serviciu.

Totodată, în calitate de membru cu drepturi depline al celor mai mari organizații care au afiliați membri din principalele tipografii din lume, UNI Global UNION și UNI MEI, Federația FAIR- MediaSind va solicita și sprijin internațional pentru sancționarea celor vinovați de încălcarea drepturilor angajaților Imprimeriei Băncii Naționale a României.

Departament Comunicare Federația FAIR-MediaSind

București, 20 iunie 2022

Tribunalul Dolj confirmă abuzurile fostei șefe interimare a TVR împotriva angajaților de la TVR Craiova!

postat 20 iun. 2022, 00:39 de Office Mediasind   [ actualizat la 20 iun. 2022, 01:35 ]

https://portal.just.ro/63/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=6300000000275268&id_inst=63
Instanța a dispus anularea Ordinului emis de Ramona Săseanu împotriva fostului coordonator al Redacției Șiri, precum și  plata despăgubirilor bănești !

Tribunalul Dolj a admis contestația membrului MediaSind TVR Craiova, Tiberius Daniel Mușuroi, pentru anularea Ordinului de Serviciu nr. C/848/23.09.2021 emis de fosta director general interimar a Societății Române de Televiziune, Ramona Săseanu, prin care aceasta a decis abuziv schimbarea fostului coordonator al Redacției Știri și Sport cu o persoană apropiată ei. Totodată, instanța a obligat SRTV la plata despăgubirilor bănești egale cu diferența dintre salariul de jurnalist TV senior pentru perioada 24.09.2021-15.03.2022, sume indexate, majorate și reactualizate la data plății, precum și plata sumei de 2500 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Sentința este executorie și poate să fie atacată cu apel. 

Tribunalul Dolj confirmă prin Hotărârea luată abuzurile pe care Sindicatul Român al Jurnaliștilor – Filiala MediaSind TVR le-a semnalat încă de la numirea, constatată nelegală de către Curtea Constituțională, a fostei director general interimar al TVR, Ramona Săseanu. MediaSind TVR a semnalat încă din data de 23 septembrie 2021 că deciziile luate de Ramona Săseanu  împotriva conducerii TVR Craiova – destituirea fostei directoare Anca Dindirică și a fostului Redactor Șef Tiberius Mușuroi - sunt acte de răzbunare împotriva foștilor săi șefi de la studioul teritorial și pot deveni  din punct de vedere legal, elemente constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu.  Din acest motiv, aceste fapte au fost sesizate public și Parchetului General, după cum se observă în acest link: MediaSind cere Parchetului anchetarea faptelor penale ale conducerii interimare din Televiziunea Română

Din nefericire, acesta nu a fost  singurul abuz pe care l-a comis fostul directorul general interimar Ramona Săseanu. Aceasta a mai fost acuzată de folosirea abuzivă a resurselor instituției pentru a hărțui, prin diverse controale denumite ad-hoc, conducerea Studioului Teritorial Craiova. Numai că în urma tuturor controalelor trimise la ordinul Ramonei Săseanu, nu s-a descoperit nicio neregulă! Nu în ultimul rând, Ramona Săseanu a folosit Serviciul de Comunicare, Relații Publice și Protocol al instituției în scop personal pentru a se război cu MediaSind TVR și cu Sindicatul TVR Craiova după unificarea celor două organizații! 

https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/comunicate-1/_draft_post-158/ramona%20saseanu%20politic.jpg
În scurta perioadă în care și-a exercitat atribuțiile de director general interimar, Ramona Săseanu a dovedit cu prisosință că nu are capacitățile profesionale și manageriale necesare pentru a coordona cea mai mare instituție de presă din România, Televiziunea Națională. Pe lângă tot felul de decizii controversate, în plină stare de alertă a pus în pericol sănătatea angajaților instituției prin anularea deciziei de a se permite lucrul în regim de muncă la domiciliu, și-a protejat colegii din sindicatul de casă al administrației Gradea unde a ocupat funcția de vicepreședinte, și-a angajat avocatul personal de la Craiova, deși prevederile OUG nr 26/2012 interzic acest lucru. (amănunte aici: 
Mandatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română s-a încheiat aseară, la ora 24,00!!  )

Din nefericire pentru angajații instituției de presă, cu sprijinul unor persoane importante din PNL, aceasta coordonează în prezent întreaga politică editorială a postului național de televiziune, ocupând funcția de Producător General! Este inadmisibil ca o persoană care și-a dovedit maxima incompetență, să ocupe această funcție, în dispreț total față de lege, față de angajați dar, nu în ultimul rând, față de public.

În concluzie, MediaSind solicită recuperarea prejudiciilor produse membrilor noștri de sindicat, dar și instituției publice de presă, de către această persoană numită și menținută politic în funcție.

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 20 iunie 2022

Adunarea Generală a Federației Europene a Jurnaliștilor a ales prima femeie președinte din istoria organizației!

postat 14 iun. 2022, 03:09 de Office Mediasind   [ actualizat la 14 iun. 2022, 03:56 ]

La evenimentul ce a avut loc la Izmir, Turcia, delegația României a prezentat problemele cu care se confruntă mass-media din România

Adunarea Generală a Federației Europene a Jurnaliștilor, cea mai mare și importantă organizație a lucrătorilor din mass-media europeană, și-a ales cu 137 de voturi din 144 exprimate,noul președinte. Maja Sever (foto), reprezentanta organizației jurnaliștilor din Croația - TUCJ, a devenit prima femeie care ocupă funcția de președinte EFJ.

Pe parcursul evenimentului, Adunarea Generală a EFJ a adoptat rezoluții și moțiuni importante pentru libertatea de exprimare și independența jurnaliștilor europeni, despre situația celor care își riscă viața în condițiile periculoase cauzate de invazia rusească din Ucraina. Delegații prezenți au solicitat Parlamentului European și Comisiei Europene să implementeze de urgență programe speciale și economice de susținere  a jurnaliștilor aflați în zona de confict, precum și programe pentru a susține independența presei din Ucraina.

De asemenea, AG a votat o moțiune pentru suținerea independenței instituțiilor publice de media din Polonia, România, Bulgaria, Franța, Slovenia, Austria, Turcia, Macedonia de Nord , Croația, Cipru, Grecia, Ungaria, Italia, Malta, Muntenegru, aflate într-un risc major în ceea ce privește respectarea regulilor democratice, a libertății de exprimare a angajaților din aceste instituții.

Prezentă la eveniment, delegația României (foto), formată din

 președintele Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind,

Leonard Pădureț și președintele Sindicatului Român al

 Jurnaliștilor MediaSind, Cristi Godinac, a prezentat delegaților

 prezenți problemele cu care se confruntă mass-media din țara

 noastră: noile legi ale securității care pun în pericol libertatea de exprimare și drepturile cetățenești, legislația muncii care restricționează dialogul social și încheierea contractelor colective de muncă la nivel național și de sector, subfinanțarea instituțiilor publice de media, TVR, Radioul Public și AGERPRES și altele. Nu în ultimul rând, au fost prezentate și ultimele realizări ale Federației FAIR-MediaSind în Televiziunea Română și Radioul Național prin încheierea contractelor colective în aceste instituții publice în urma cărora au fost obținute  importante drepturi profesionale și financiare pentru salariați. 
Federația Europeană a Jurnaliștilor reprezintă interesele a peste 320.000 de lucrători din 45 țări din Europa, fiind raportor oficial pe probleme de mass-media la Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul Europei, Consiliul Economic Social European și alte instituții europene. Din România, singura organizație afiliată cu drepturi depline la EFJ este Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind.

Departament Comunicare Federația FAIR-MediaSind

Izmir, 14 iunie 2022 

Federația FAIR – MediaSind prezintă Contractul Colectiv de Muncă din Radioul Public înregistrat de ITM București!

postat 8 iun. 2022, 07:04 de Office Mediasind   [ actualizat la 8 iun. 2022, 07:07 ]


https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/comunicate-1/federatiafairmediasindprezintacontractulcolectivdemuncadinradioulpublicinregistratdeitmbucuresti/foto%20ccm%20srr.jpg?attredirects=0
Așa cum a promis, organizația noastră a consolidat în noul document toate beneficiile existente și a obținut noi drepturi pentru angajații SRR. Imediat după rectificarea bugetară, vor continua negocierile pentru noi majorări salariale!


Inspectoratul Teritorial de Muncă București a transmis astăzi, 8 iunie 2022, că în urma verificărilor a decis înregistrarea Contractului Colectiv de Muncă negociat și semnat de Federația Cultură și Mass-Media  FAIR-MediaSind - în baza mandatului acordat de organizațiile afiliate din SRR - Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind Radio România, Sindicatul Național din Cultură FAIR, Sindicatul Liber al Salariaților din SRR și  Sindicatul Salariaților din SRR SINDSAL, împreună cu reprezentanții aleși ai salariaților și cu președintele – director general al SRR, Răzvan Ioan Dincă. Documentul a fost înregistrat sub nr. 164/02.06.2022 și produce efecte juridice 24 luni! (foto) 

Așa cum Federația FAIR-MediaSind a fost mandatată de membrii afiliați, în urma negocierii noului Contract Colectiv de Muncă au fost păstrate, fără a exista diminuări sau eliminări, toate drepturile și beneficiile salariaților SRR care erau în actualul C.C.M, dar  care  expira în data de  6 iunie 2022. La acestea, în contextul actualelor negocieri, se adaugă următoarele drepturi:

   1. securizarea și garantarea concediului de odihnă și a sporului de vechime prin introducerea acestora în Contractul Individual de Muncă (CIM), garantând astfel continuitatea acestora pentru salariat și în lipsa unui Contract Colectiv de Muncă.
   2. acordarea sporului pentru persoanele cu dizabilități în cuantum de 15%.
   3. mărirea numărului de salarii minime brute de la 2 la 4, în cazul pierderii locului de muncă din cauze medicale, ca o măsură compensatorie pentru pierderea capacității de muncă.
   4. creșterea salariului tarifar cu 450 lei brut, de la data de 15.06.2022, pentru salariații cu funcții de execuție, angajați până la data de 31.12.2021. Odată cu această creștere, se vor înregistra îmbunătățiri ale categoriilor salariale, astfel: 

  *  aproximativ 210 salariați vor avea o majorare de până la 16,6%;
  *  aproximativ 570 de salariați vor avea o majorare de până la 12,85%;
  *  aproximativ 550 salariați vor avea o majorare de până la 10,98%;
 *   aproximativ 285 salariați  vor avea o majorare de până la 8,92%.

De asemenea, au fost stabilite drepturi privind funcționarea unui dialog social între partenerii social la standarde europene, care dau posibilitatea organizațiilor  afiliate Federației FAIR-MediaSind să  reprezinte eficient și onorant interesele membrilor de sindicat. Nu în ultimul rând, interzicerea cenzurii și dreptul la libertatea de exprimare și de opinie al fiecărui salariat, sunt clauze situate la loc de cinste în cadrul documentului negociat.

Având în vedere că o eventuală nesemnare a CCM care expira în data de 6 iunie 2022, ar fi făcut imposibilă plata sporului de vechime, dar și a celorlalte drepturi existente în CCM, dar și pentru că, în final, la cererea reprezentanților federației, conducerea SRR a acceptat totuși  să mai mărească cuantumul de majorare propus inițial, reprezentanții Federației FAIR-MediaSind au renunțat la declanșarea conflictului colectiv de muncă în instituție. Însă, ținând cont de faptul că oferta de majorare  salarială propusă de angajator  nu acoperă pentru toți salariații instituției rata inflației și nici creșterile aberante la prețul alimentelor, energie electrică, carburanți, rate etc.,  părțile au  convenit ca imediat după rectificarea bugetară să se întrunească Comisia Paritară din SRR pentru a se negocia noi creșteri salariale, dar și drepturile solicitate de federație și neacordate, cum ar fi sporul de 15 % pentru condițiile de muncă și indexarea salariilor cu rata inflației.

Federația FAIR-MediaSind mulțumește tuturor membrilor organizațiilor afiliate din SRR - Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind -  Filiala MediaSind Radio România, Sindicatul Național din Cultură FAIR, Sindicatul Liber al Salariaților din SRR și  Sindicatul Salariaților din SRR SINDSAL, pentru mandatul și încrederea acordată pe parcursul acestor negocieri soldate cu încheierea Contractului Colectiv de Muncă din Radioul Public. 

Nu în ultimul rând, Federația FAIR-MediaSind apreciază profesionalismul și celeritatea cu care angajații Inspecției Generale a Muncii și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă a  Municipiului București au analizat și soluționat intrarea în vigoare a acestui document vital pentru toți angajații Radioului Național, dar și pentru independența acestuia! 

La acest link vă prezentăm documentul final negociat.

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind  

   Departament Comunicare          
                         
București, 8 iunie 2022

Federația FAIR – MediaSind prezintă Contractul Colectiv de Muncă din Televiziunea Română înregistrat de ITM București!

postat 8 iun. 2022, 02:46 de Office Mediasind   [ actualizat la 8 iun. 2022, 02:47 ]

Contractul produce efecte juridice din data de 6 iunie 2022, iar prin drepturile profesionale și salariale negociate este cel mai performant, consistent și modern din istoria instituției publice de presă! 


Inspectoratul Teritorial de Muncă București a transmis astăzi, 8 iunie 2022, că în urma verificărilor a decis înregistrarea Contractului Colectiv de Muncă negociat și semnat de Federația Cultură și Mass-Media  FAIR-MediaSind - în baza mandatului acordat de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR, împreună cu președintele-director general al Societății Române de Televiziune, Dan Cristian Turturică! Documentul a fost înregistrat sub nr. 163/06.06.2022 și produce efecte juridice 24 luni! (foto)

Așa cum Federația FAIR-MediaSind a fost mandatată de membrii afiliați, în urma negocierii noului Contract Colectiv de Muncă au fost păstrate, fără a exista diminuări sau eliminări, toate drepturile și beneficiile salariaților SRTV care erau în actualul C.C.M, dar au fost introduse și clauze profesionale și salariale pe care angajații instituției nu le-au avut niciodată. Totodată, revin unele drepturi pe care salariații le-au pierdut din cauza trădărilor din partea unor așa-ziși lideri de sindicat.

Astfel, la loc de cinste, se află clauza de conștiință cu valabilitate pentru toți salariații instituției, indiferent de funcția pe care o ocupă în instituție. Potrivit acestei prevederi, angajatul TVR are dreptul „Să refuze să execute un ordin direct al șefilor ierarhici superiori sau să participe la realizarea unei producții Tv  al/a cărui/carei  conţinut este contrar legislaţiei actuale sau deontologiei profesionale, invocând clauza de conştiinţă, conform propriilor convingeri; Să refuze divulgarea surselor de informaţii; Să-şi exprime liber și în public opiniile personale în legătură cu orice evenimente sau persoane, respectând Regulamentul de Organizare și Funcționare al SRTv, Regulamentul Intern din SRTv, Statutul Ziaristului din SRTv, Codul de conduită pentru angajați și colaboratori TVR, deontologia profesională, precum și prevederile legale în vigoare; Să beneficieze de sprijinul moral şi material al angajatorului în privinţa păstrării confidenţialităţii surselor, în toate fazele unui proces civil/penal în care poate fi implicat, până la pronunţarea unei hotărâri definitive şi irevocabile. Angajatorul, în cazul în care cunoaşte sursele de informare în baza cărora jurnalistul s-a documentat şi a realizat materialul editorial sau emisiunea, are obligaţia de a păstra confidenţialitatea acestora; Să refuze să semneze ştirea care a fost modificată prin intervenţia sefului ierarhic sau a oricărei persoane din staff-ul editorial, pe motiv că este diferită de forma iniţială pe care a dat-o jurnalistul sau pe motiv că textul sau conţinutul materialului se opune opiniilor si libertății de exprimare a jurnalistului.” Totodată,  interzicerea cenzurii și dreptul la libertatea de exprimare și de opinie al fiecărui salariat, sunt clauze situate la loc de cinste în cadrul documentului negociat.

De asemenea, au fost stabilite drepturi privind funcționarea unui dialog social între partenerii social la standarde europene, care dau posibilitatea organizației  afiliate Federației FAIR-MediaSind să  reprezinte eficient și onorant interesele membrilor de sindicat. În acest sens, la toate ședințele de CD și de CA, reprezentanții MediaSind TVR vor avea calitatea de invitat permanent, cu drept la opinie asupra oricărui subiect care privește interesele economice, sociale și culturale ale membrilor de sindicat! 

Totodată, la concursurile pentru angajare și promovare, reprezentanții MediaSind vor avea un reprezentant cu drept de notare! A fost clarificată și situația delegațiilor, în acest sens noua diurnă a fost negociată la 50 de lei pe zi cu posibilitatea majorării cu 50% a cuantumului acesteia, dar și a indemnizației acordate pentru plecările în străinătate. Indemnizația de cazare a fost trecută în cuantum de 230 lei pe zi, fără artificiile și diminuările semnate de către fostul sindicat reprezentativ și anulate de instanță la cererea  SRJ MediaSind. (amănunte aici: Tribunalul Bucureşti a anulat diminuările de drepturi negociate de conducerea TVR cu sindicatul de casă împotriva angajaţilor!)

Referitor la salarizare, pentru prima dată după mulți ani, au fost renegociați indicii de ierarhizare pentru a se mai elimina din discrepanțele existente. Nu în ultimul rând, au fost introduse sporuri pentru condiții de muncă situate între 10 și 30 la sută, indexarea salariilor cu indicele de inflație comunicat de INS obligatorie de două ori pe an, la date precise și alte drepturi importante pentru angajații TVR. A fost stabilit cuantumul pentru primele de Paște și de Crăciun precum și cuantumul tichetelor de masă și a voucherele de vacanță în cuantumul maxim prevăzut de Lege!
 
Odată cu intrarea în vigoare a acestui document, promovările se vor face pe criterii de performanță și nu pe criterii arbitrare cum s-a întâmplat până în prezent. Acestea se vor face “pe baza potenţialului personal si a unui plan de carieră, avându-se in vedere calităţile, cunoştinţele, deprinderile dobandite si analizarea fructificarii  acestora  în perspectivă, promovarea pe baza rezultatelor si a unor criterii de promovare verificabile bazate pe  evaluarea performanţelor profesionale, motivând astfel angajații prin recunoasterea calitatii muncii și a efortului depus.” – după cum se specifică în document.  Deciziile de promovare se vor aduce la cunoștința tuturor angajaților prin e-mail sau altă formă de comunicare circulară. După înregistrarea CCM la ITM, partenerii sociali vor elabora procedura după care vor avea loc promovările în instituție, pe principii de transparență.

Clauzele de protecție socială au fost dezvoltate prin introducerea unor articole care garantează și protejează locurile de muncă, precum și concedierile sau sancțiunile abuzive. În acest sens, s-au introdus 12 salarii compensatorii în caz de concedieri colective dar nu mai puțin de 5.000 lei net lunar și s-au stabilit principiile în baza cărora va funcționa comisia de cercetare disciplinară, precum și alte drepturi importante. A fost reglementată și activitatea de telemuncă, prin introducerea unor clauze speciale în sprijinul celor care doresc să lucreze în acest sistem. 

Angajaţii TVR nu mai sunt responsabili pentru accidentele produse maşinii de serviciu sau aparaturii de serviciu în cazul în care călătoresc în interes de serviciu, respectând foaia de parcurs (prejudicii cauzate de accidente rutiere, de manifestări violente, furturi etc.), cu excepţia cazurilor în care se reţine intenţia sau culpa Salariatului.

De menționat e că în actualul document au fost introduse clauze profesionale preluate din fostul CCM din ramura mass-media care sprijină și garantează independența jurnaliștilor din cea mai mare instituție de presă a statului român! Prin aceste clauze corpul editorial își recapătă independența și statutul profesional în sensul că jurnaliștii instituției publice de presă nu mai sunt considerați doar simpli semnatari ai condicii de prezență! Nu în ultimul rând, a fost reglementată și clauza de neconcurență și condițiile în care angajații TVR pot să obțină venituri și din alte locuri de muncă! 

Pe această cale, Federația FAIR-MediaSind mulțumește public tuturor membrilor organizației afiliate din SRTV - Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind -  Filiala MediaSind TVR pentru mandatul și încrederea acordate pe parcursul acestor negocieri. Totodată, Federația FAIR-MediaSind remarcă și salută inteligența și determinarea de care au dat dovadă cele două echipe de negociere, din partea MediaSind TVR dar și a administrației, ceea ce a făcut posibilă încheierea Contractului Colectiv de Muncă Televiziunea Română! 

Având în vedere că în ultimul timp, anumite persoane cu funcții  de conducere în SRTV sprijinite de lideri ai sindicatului de casă și de unii politruci din partide politice care doresc controlul total al instituției publice de presă, au declanșat o campanie murdară cu scopul  de a  bloca înregistrarea noului CCM la ITM, Federația FAIR-MediaSind apreciază profesionalismul și celeritatea cu care angajații Inspecției Generale a Muncii și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă a  Municipiului București au analizat și soluționat intrarea în vigoare a acestui document vital pentru toți angajații Televiziunii Naționale, dar și pentru independența acesteia! 

La acest link vă prezentăm documentul final negociat.

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind
Departament Comunicare

București, 8 iunie 2022

Federația FAIR – MediaSind a încheiat Contractul Colectiv de Muncă din Televiziunea Română la standarde europene!

postat 6 iun. 2022, 01:13 de Office Mediasind   [ actualizat la 6 iun. 2022, 01:45 ]

Prin drepturile profesionale și salariale negociate, noul CCM este cel mai performant, consistent  și modern din istoria instituției publice de presă! 

Federația FAIR-MediaSind, singura organizație reprezentativă, conform legii, la nivel de sector Cultură și Mass-Media, în urma mandatului primit din partea organizației afiliate din Societatea Română de Televiziune -  Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind -  Filiala MediaSind TVR, a semnat vineri, 3 iunie 2022, împreună cu președintele – director general al SRTV, Dan Cristian Turturică, Contractul Colectiv de Muncă - CCM din instituția publică de presă. Documentul are o valabilitate de doi ani și a fost înregistrat astăzi la Inspectoratul Teritorial de Muncă București (foto).

Așa cum Federația FAIR-MediaSind a fost mandatată de membrii afiliați, în urma negocierii noului Contract Colectiv de Muncă au fost păstrate, fără a exista diminuări sau eliminări, toate drepturile și beneficiile salariaților SRTV care erau în actualul C.C.M, dar au fost introduse și clauze profesionale și salariale pe care angajații instituției nu le-au avut niciodată. Totodată, revin unele drepturi pe care salariații le-au pierdut din cauza trădărilor din partea unor așa-ziși lideri de sindicat.

Astfel, la loc de cinste, se află clauza de conștiință cu valabilitate pentru toți salariații instituției, indiferent de funcția pe care o ocupă în instituție. Potrivit acestei prevederi, angajatul TVR are dreptul „Să refuze să execute un ordin direct al șefilor ierarhici superiori sau să participe la realizarea unei producții Tv  al/a cărui/carei  conţinut este contrar legislaţiei actuale sau deontologiei profesionale, invocând clauza de conştiinţă, conform propriilor convingeri; Să refuze divulgarea surselor de informaţii; Să-şi exprime liber și în public opiniile personale în legătură cu orice evenimente sau persoane, respectând Regulamentul de Organizare și Funcționare al SRTv, Regulamentul Intern din SRTv, Statutul Ziaristului din SRTv, Codul de conduită pentru angajați și colaboratori TVR, deontologia profesională, precum și prevederile legale în vigoare; Să beneficieze de sprijinul moral şi material al angajatorului în privinţa păstrării confidenţialităţii surselor, în toate fazele unui proces civil/penal în care poate fi implicat, până la pronunţarea unei hotărâri definitive şi irevocabile. Angajatorul, în cazul în care cunoaşte sursele de informare în baza cărora jurnalistul s-a documentat şi a realizat materialul editorial sau emisiunea, are obligaţia de a păstra confidenţialitatea acestora; Să refuze să semneze ştirea care a fost modificată prin intervenţia sefului ierarhic sau a oricărei persoane din staff-ul editorial, pe motiv că este diferită de forma iniţială pe care a dat-o jurnalistul sau pe motiv că textul sau conţinutul materialului se opune opiniilor si libertății de exprimare a jurnalistului.” Totodată,  interzicerea cenzurii și dreptul la libertatea de exprimare și de opinie al fiecărui salariat, sunt clauze situate la loc de cinste în cadrul documentului negociat.

De asemenea, au fost stabilite drepturi privind funcționarea unui dialog social între partenerii social la standarde europene, care dau posibilitatea organizației  afiliate Federației FAIR-MediaSind să  reprezinte eficient și onorant interesele membrilor de sindicat. În acest sens, la toate ședințele de CD și de CA, reprezentanții MediaSind TVR vor avea calitatea de invitat permanent, cu drept la opinie asupra oricărui subiect care privește interesele economice, sociale și culturale ale membrilor de sindicat!

Referitor la salarizare, pentru prima dată după mulți ani, au fost renegociați indicii de ierarhizare pentru a se mai elimina din discrepanțele existente. Nu în ultimul rând, au fost introduse sporuri pentru condiții de muncă situate între 10 și 30 la sută, indexarea salariilor cu indicele de inflație comunicat de INS obligatorie de două ori pe an, la date precise și alte drepturi importante pentru angajații TVR. A fost stabilit cuantumul pentru primele de Paște și de Crăciun precum și cuantumul tichetelor de masă și a voucherele de vacanță în cuantumul maxim prevăzut de Lege!
 
Odată cu intrarea în vigoare a acestui document, promovările se vor face pe criterii de performanță și nu pe criterii arbitrare cum s-a întâmplat până în prezent. Acestea se vor face “pe baza potenţialului personal si a unui plan de carieră, avându-se in vedere calităţile, cunoştinţele, deprinderile dobandite si analizarea fructificarii  acestora  în perspectivă, promovarea pe baza rezultatelor si a unor criterii de promovare verificabile bazate pe  evaluarea performanţelor profesionale, motivând astfel angajații prin recunoasterea calitatii muncii și a efortului depus.” – după cum se specifică în document.  Deciziile de promovare se vor aduce la cunoștința tuturor angajaților prin e-mail sau altă formă de comunicare circulară. După înregistrarea CCM la ITM, partenerii sociali vor elabora procedura după care vor avea loc promovările în instituție, pe principii de transparență.

Clauzele de protecție socială au fost dezvoltate prin introducerea unor articole care garantează și protejează locurile de muncă, precum și concedierile sau sancțiunile abuzive. În acest sens, s-au introdus 12 salarii compensatorii în caz de concedieri colective și s-au stabilit principiile în baza cărora va funcționa comisia de cercetare disciplinară, precum și alte drepturi importante. A fost reglementată și activitatea de telemuncă, prin introducerea unor clauze speciale în sprijinul celor care doresc să lucreze în acest sistem.

De menționat e că în actualul document au fost introduse clauze profesionale preluate din fostul CCM din ramura mass-media care sprijină și garantează independența jurnaliștilor din cea mai mare instituție de presă a statului român! Prin aceste clauze corpul editorial își recapătă independența și statutul profesional în sensul că jurnaliștii instituției publice de presă nu mai sunt considerați doar simpli semnatari ai condicii de prezență

Având în vedere că în ultimul timp anumite persoane cu funcții  de conducere în SRTV sprijinite de lideri ai sindicatului de casă și de unii politruci din partide politice care doresc controlul total al instituției publice de presă au declanșat o campanie murdară cu scopul  de a  bloca înregistrarea noului CCM la ITM, Federația FAIR-MediaSind va sesiza instituțiile civile și penale abilitate pentru a sancționa și a recupera toate drepturile care vor fi pierdute de fiecare angajat al TVR! 

Pe această cale, Federația FAIR-MediaSind mulțumește public tuturor membrilor organizației afiliate din SRTV - Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind -  Filiala MediaSind TVR pentru mandatul și încrederea acordate pe parcursul acestor negocieri. Totodată, Federația FAIR-MediaSind remarcă și salută  profesionalismul, inteligența și dăruirea de care au dat dovadă cele două echipe de negociere, din partea MediaSind TVR dar și a administrației, ceea ce a făcut posibilă încheierea Contractului Colectiv de Muncă Televiziunea Română!

După înregistrarea la ITM, vă vom prezenta documentul final negociat.

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind
Departament Comunicare

București, 6 iunie 2022

Federația FAIR – MediaSind a semnat Contractul Colectiv de Muncă din Radioul Public!

postat 1 iun. 2022, 01:11 de Office Mediasind   [ actualizat la 1 iun. 2022, 01:27 ]

Așa cum a promis, organizația noastră a consolidat în noul document toate beneficiile existente și a obținut noi drepturi pentru angajații SRR. Imediat după rectificarea bugetară, vor continua negocierile pentru noi majorări salariale!

Federația FAIR-MediaSind, singura organizație reprezentativă, conform legii, la nivel de sector Cultură și Mass-Media, în urma mandatelor primite din partea organizațiilor afiliate din Societatea Română de Radiodifuziune -  Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind -  Filiala MediaSind Radio România, Sindicatul Național din Cultură FAIR, Sindicatul Liber al Salariaților din SRR și  Sindicatul Salariaților din SRR SINDSAL, a semnat ieri, 31 mai 2022, împreună cu reprezentanții aleși ai salariaților și cu președintele – director general al SRR, Răzvan Ioan Dincă, contractul colectiv de muncă din instituția publică de presă. Documentul are o valabilitate de doi ani și va fi depus la ITM pentru înregistrare. 

Așa cum Federația FAIR-MediaSind a fost mandatată de membrii afiliați, în urma negocierii noului Contract Colectiv de Muncă au fost păstrate, fără a exista diminuări sau eliminări, toate drepturile și beneficiile salariaților SRR care erau în actualul C.C.M, dar  care  expiră în data de  6 iunie 2022. La acestea, în contextul actualelor negocieri, se adaugă următoarele drepturi:

   1. securizarea și garantarea concediului de odihnă și a sporului de vechime prin introducerea acestora în Contractul Individual de Muncă (CIM), garantând astfel continuitatea acestora pentru salariat și în lipsa unui Contract Colectiv de Muncă.
   2. acordarea sporului pentru persoanele cu dizabilități în cuantum de 15%.
   3. mărirea numărului de salarii minime brute de la 2 la 4, în cazul pierderii locului de muncă din cauze medicale, ca o măsură compensatorie pentru pierderea capacității de muncă.
   4. creșterea salariului tarifar cu 450 lei brut, de la data de 15.06.2022, pentru salariații cu funcții de execuție, angajați până la data de 31.12.2021. Odată cu această creștere, se vor înregistra îmbunătățiri ale categoriilor salariale, astfel: 

  *  aproximativ 210 salariați vor avea o majorare de până la 16,6%;
  *  aproximativ 570 de salariați vor avea o majorare de până la 12,85%;
  *  aproximativ 550 salariați vor avea o majorare de până la 10,98%;
 *   aproximativ 285 salariați  vor avea o majorare de până la 8,92%.

De asemenea, au fost stabilite drepturi privind funcționarea unui dialog social între partenerii social la standarde europene, care dau posibilitatea organizațiilor  afiliate Federației FAIR-MediaSind să  reprezinte eficient și onorant interesele membrilor de sindicat. Nu în ultimul rând, interzicerea cenzurii și dreptul la libertatea de exprimare și de opinie al fiecărui salariat, sunt clauze situate la loc de cinste în cadrul documentului negociat.

Având în vedere că o eventuală nesemnare a CCM care expiră peste câteva zile ar fi făcut imposibilă plata sporului de vechime, dar și a celorlalte drepturi existente în CCM, dar și pentru că, în final, la cererea reprezentanților federației, conducerea SRR a acceptat totuși să mai mărească cuantumul de majorare propus inițial, reprezentanții Federației FAIR-MediaSind au renunțat la declanșarea conflictului colectiv de muncă în instituție. Însă, ținând cont de faptul că oferta de majorare  salarială propusă de angajator nu acoperă pentru toți salariații instituției rata inflației și nici creșterile aberante la prețul alimentelor, energie electrică, carburanți, rate etc., părțile au  convenit ca imediat după rectificarea bugetară să se întrunească Comisia Paritară din SRR pentru a se negocia noi creșteri salariale, dar și drepturile solicitate de federație și neacordate, cum ar fi sporul de 15 % pentru condițiile de muncă și indexarea salariilor cu rata inflației.

Federația FAIR-MediaSind mulțumește tuturor membrilor organizațiilor afiliate din SRR - Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind -  Filiala MediaSind Radio România, Sindicatul Național din Cultură FAIR, Sindicatul Liber al Salariaților din SRR și  Sindicatul Salariaților din SRR SINDSAL, pentru mandatul și încrederea acordată pe parcursul acestor negocieri soldate cu încheierea Contractului Colectiv de Muncă din Radioul Public. 

După înregistrarea la ITM, vă vom prezenta documentul final negociat.

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind
Departament Comunicare

București, 1 iunie 2022

Radiodifuziunea Română la un pas de grevă generală!

postat 26 mai 2022, 04:52 de Office Mediasind   [ actualizat la 26 mai 2022, 04:53 ]

În urma impasului negocierii CCM, Federația FAIR-MediaSind așteaptă până luni, 30 mai 2022,  acordul salariaților pentru declanșarea grevei generale în Radioul Public!

Constatând că termenul convenit de către părți privind negocierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă din Societatea Română de Radiodifuziune a expirat astăzi, 26 mai 2022, 

constatând că oferta angajatorului privind majorarea salarială a rămas aceeași, și anume, 234 lei net fără sporul de vechime și  292 lei cu sporul maxim de vechime,

constatând  că ofertele prezentate de către reprezentanții Federației FAIR-MediaSind - indexarea obligatorie a salariilor cu rata inflației  acordată de două ori pe an, majorarea salariilor cu 30 la sută și acordarea unor sporuri pentru condiții de muncă au fost respinse  de către angajator,

 constatând lipsa de flexibilitate din partea echipei de negociere a administrației SRR,

 constatând că drepturile negociate în acttual CCM sunt sub cele negociate de către federație împreună cu membrii afiliați în anul 2020,  (amănunte aici: FAIR-MediaSind prezintă public documentul negociat în Societatea Română de Radiodifuziune)

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind împreună cu sindicatele afiliate din Societatea Română de Radiodifuziune -  Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, Sindicatul Național din Cultură FAIR, Sindicatul Liber al Salariaților din SRR și Sindicatul Salariaților din SRR – SINDSAL – solicită salariaților Radioului Public să comunice liderilor organizațiilor sindicale afiliate și la mail ccm@mediasind.ro până în data de luni, 30 mai 2022, ora 12,00, acordul  sau dezacordul  pentru declanșarea conflictului de muncă în Radioul Public!

Reprezentanții Federației FAIR-MediaSind  consideră drept rușinoasă și umilitoare așa-zisa ofertă a echipei de negociere din partea SRR care nu acoperă nici măcar rata inflației, explozia de prețuri la alimente, combustibili, energie electrică, termică etc. 

În consecință, în cazul în care majoritatea angajaților doresc declanșarea conflictului de muncă, Federația FAIR-MediaSind va notifica angajatorul  și va solicita ITM București concilierea conflictului. În cazul în care și după această etapă negocierile vor fi în impas, atunci organizațiile afiliate vă vor pune la dispoziție tabelele cu semnături pentru declanșarea grevei de avertisment și a grevei generale.

Pe această cale Federația din Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind împreună cu organizațiile afiliate din SRR fac un apel public către  conducerea Societății Române de Radiodifuziune să dea dovadă de responsabilitate și să acorde angajaților instituției măcar aceleași drepturi de care beneficiază prin contracte colective de muncă și angajații din Societatea Română de Televiziune și Agenția Națională de Presă AGERPRES, dar și din celelalte instituții de presă cu capital privat!

Vă vom ține la curent cu desfășurarea evenimentelor.

Departament Comunicare Federația FAIR - MediaSind
București, 26 mai 2022






Federația FAIR-MediaSind cere acordul salariaților din Radioul Public pentru declanșarea conflictului de muncă!

postat 23 mai 2022, 04:09 de Office Mediasind   [ actualizat la 23 mai 2022, 04:18 ]

Oferta de majorare  salarială făcută de echipa de negociere a administrației SRR în cuantum de 234 lei net este rușinoasă pentru angajați și nu acoperă nici măcar rata inflației!

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind împreună cu sindicatele afiliate din Societatea Română de RadiodifuziuneSindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, Sindicatul Național din Cultură FAIR, Sindicatul Liber al Salariaților din SRR și Sindicatul Salariaților din SRR – SINDSAL – au luat act astăzi, 23 mai 2022, de oferta de majorare salarială propusă de către echipa de negociere a Contractului Colectiv de Muncă din SRR din partea administrației, în cuantum de 234 lei net fără sporul de vechime și de 292 lei cu sporul maxim de vechime! Precizăm că această ofertă nu se aplică persoanelor  angajate  după data de 1 ianuarie 2022 și nici personalului cu funcții de conducere! Totodată, ofertele prezentate de către reprezentanții Federației FAIR-MediaSind - indexarea obligatorie a salariilor cu rata inflației  acordată de două ori pe an, majorarea salariilor cu 30 la sută și acordarea unor sporuri pentru condiții de muncă au fost respinse  de către echipa angajatorului, pe motiv că nu există fonduri suficiente!

Reprezentanții Federației FAIR-MediaSind au considerat drept rușinoasă  această ofertă care nu acoperă nici măcar rata inflației, explozia de prețuri la alimente, combustibili, energie electrică, termică etc.

Constatând că actualele drepturi negociate cu reprezentanții SRR sunt sub cele obținute de reprezentanții Federației la negocierea CCM, în plină pandemie, din anul 2020 (amănunte aici: FAIR-MediaSind prezintă public documentul negociat în Societatea Română de Radiodifuziune:), constatând lipsa de înțelegere din partea echipei SRR cu privire la nevoile reale ale angajaților Radioului Public, Federația FAIR-MediaSind împreună cu membrii afiliați consideră că ne aflăm în situația premergătoare declanșării conflictului de muncă din SRR. În acest sens solicităm organizațiilor afiliate ca până la data de 25 mai 2022 să ne transmită pe adresa ccm@mediasind.ro acordul membrilor de sindicat pentru declanșarea conflictului de muncă.

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind face un apel la responsabilitate din partea administrației Radioului Național pentru a evita pierderea drepturilor tuturor angajaților prestigioasei instituții publice, ceea ce ar duce, inevitabil, la declanșarea acțiunilor greviste.

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind

Biroul Executiv Permanent

București, 23 mai 2022

Parlamentul European a lansat apelul pentru Premiul Daphne Caruana Galizia pentru jurnalism în valoare de 20 000 de euro!

postat 9 mai 2022, 01:31 de Office Mediasind   [ actualizat la 9 mai 2022, 01:43 ]

https://daphnejournalismprize.eu/
La fel ca în ediția de anul trecut, din juriul international, din partea României vor face parte profesioniștii selectați de către Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind!

Parlamentul European a lansat oficial, de Ziua Libertății de Exprimare, apelul la candidaturi pentru Premiul Daphne Caruana Galizia pentru jurnalism. Premiul recompensează anual jurnalismul de calitate excepțională care promovează sau apără principiile și valorile de bază ale Uniunii Europene. Printre acestea sunt demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și drepturile omului.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat: „Mesajul Parlamentului European este clar: Europa este alături de cei care caută adevărul. Condeiul lui Daphne a fost redus la tăcere pentru că a descoperit adevărul și nu ar trebui să permitem niciodată jurnaliștilor să devină ținte și victime. Prin acest premiu, Parlamentul European va continua să apere libertatea de exprimare, pluralitatea mass-mediei și jurnalismul de calitate și va contribui la transmiterea acestor valori generațiilor viitoare”.

Pot candida jurnaliști profesioniști și echipe formate din jurnaliști profesioniști de orice naționalitate. Candidatura trebuie să cuprindă lucrări aprofundate, publicate sau difuzate de entități mass-media cu sediul într-unul dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Scopul este de a susține și sublinia importanța jurnalismului profesionist în apărarea libertății și egalității.

Câștigătorul va fi ales de un juriu independent format din reprezentanți ai presei și ai societății civile din cele 27 de state membre ale Uniunii și din reprezentanți ai principalelor asociații europene de jurnalism. Ceremonia de decernare va avea loc anual în jurul datei de 16 octombrie, data la care a fost asasinată Daphne Caruana Galizia.

Premiul și suma aferentă de 20.000 EUR demonstrează sprijinul ferm acordat de Parlamentul European pentru jurnalismul de investigație și importanța unei prese libere. În ultimii ani, Parlamentul a avertizat cu privire la încercările de subminare a pluralismului mass-mediei, atât în UE, cât și în afara acesteia. Eurodeputații au denunțat atacurile asupra jurnaliștilor, în special din partea politicienilor, și au solicitat Comisiei să prezinte acte legislative împotriva proceselor abuzive. La 27 aprilie, a fost anunțată o propunere de soluționare a litigiilor răuvoitoare împotriva jurnaliștilor și activiștilor.
Jurnaliștii își pot transmite articolul sau articolele online, pe site-ul
https://daphnejournalismprize.eu/ până pe 31 iulie 2022, ora 23.59 (CEST).

Precizăm că la fel ca în ediția trecută, din partea României, din juriul internațional vor face parte  profesioniștii selectați de către Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind  (Proiectul Pegasus primește Premiul Daphne Caruana Galizia pentru jurnalism!)

Cine a fost Daphne Caruana Galizia?

Daphne Caruana Galizia a fost autoare de blog, jurnalistă și activistă anticorupție. Ea a realizat reportaje ample despre corupție, spălarea de bani, crima organizată, vânzarea cetățeniei și legăturile guvernului maltez cu Panama Papers. A fost hărțuită și amenințată, iar apoi a fost asasinată prin explozia unei mașini-capcană pe 16 octombrie 2017. Reacția publicului la ancheta desfășurată de autorități a condus la demisia prim-ministrului Joseph Muscat. În 2019, eurodeputații au criticat modul deficient în care s-a realizat ancheta și au cerut Comisiei Europene să ia măsuri.

Departament Comunicare FAIR-MediaSind
București, 9 mai 2022

1-10 of 387