Comunicate

Ședință extraordinară a Consiliului de Administrație, după ce au fost descoperite fapte grave de corupție în Televiziunea Națională!

postat de Office Mediasind   [ actualizat la ]

Săptămâna viitoare se va întruni CA pentru atragerea răspunderii președintelui-director general Doina Gradea și pentru sesizarea instituțiilor abilitate privind suspendarea șefei TVR


Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune va lua în discuție săptămâna viitoare,  în ședință extraordinară, o decizie privind angajarea răspunderii administratorului prevăzută de Art. 220 Cod Civil, precum și prin depunerea în instanță a unei acțiuni împotriva Președintelui-Director General al SRTv., Doina Gradea. Motivul acestei propuneri fără precedent puse pe masa CA o reprezintă managementul defectuos care a dus la prejudicierea instituției, constatat prin Raportul Curții de Conturi nr.XI/40636/C.G.S./12.09.2019 și prin Procesul - verbal de inspecție încheiat la data de 26.10.2020, emis de Ministerul Finanțelor Publice - Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară (D.G.I.E.F.) 

 La propunerea membrului CA, Monica Ghiurco, reprezentant al salariaților în CA, susținută de Karen Sebeși, reprezentant al salariaților, de prof. Sorin Iliesiu din partea PSD, dar  și  de reprezentanții PNL și  USR, ieri, 25 noiembrie 2020,  în ședința Consiliului de Administrație s-a convenit ca în cursul săptămânii viitoare să fie organizată o ședință extraordinară a  Consiliului de Administrație, pentru a se analiza și vota atragerea răspunderii administratorului Doina Gradea, pentru management defectuos și grave prejudicii aduse instituției.

Precizăm că inspectorii de control au constatat prejudicii și abateri grave care îndeplinesc elementele constitutive ale răspunderii civile, precum și ale răspunderii penale. Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu  MediaSind TVR au transmis opiniei publice, dar și membrilor CA încă din data de 12 noiembrie 2020, o informare cu titlul- Ministerul Finanțelor descoperă fapte de corupție în derularea unui contract în valoare de 18 849 600 euro, pentru transmiterea prin satelit a programelor Televiziunii Române! -  în care a semnalat faptul că, în urma controlului, conducerea TVR este acuzată de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată precum și de mai multe încălcări ale dispozițiilor legale!
Mai mult, președintele-director general, Doina Gradea, este acuzată că a plătit din fonduri publice, fără bază legală și/sau contractuală, suma de 1 062 634,98 lei! – se mai  arată în Procesul Verbal al inspectiei! Conform aceluiași PV de inspecție, Ministerul Finanțelor va sesiza organele de cercetare penală!

Vă prezentăm aici Concluziile Procesului – Verbal de inspecție încheiat în data de 26.10.2020 și vă vom ține la curent cu evoluția evenimentelor.

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 26 noiembrie 2020


Alătură-te Campaniei #VremRespectÎnTVR

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind 

Administrația Gradea împreună cu sindicatul său de casă pun în pericol toate drepturile salariaților din Televiziunea Publică prin refuzul de a negocia un nou CCM!

postat 23 nov. 2020, 01:53 de Office Mediasind   [ actualizat la 23 nov. 2020, 01:56 ]

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind și MediaSind TVR au luat act de comunicatul Serviciului Comunicare, Relații Publice din Protocol din Societatea Română de  Televiziuune - SRTV transmis astăzi, 23 noiembrie 2020, prin care anunță că actualul Contract Colectiv de  Muncă va fi negociat abia după 90 de zile de la data încetării de alertă!

SRJ MediaSind și MediaSind TVR atrag atenția că această decizie, agreată împreună cu sindicatul său de casă, pune în pericol toate drepturile prevăzute în CCM, inclusiv cele negociate de SRJ MediaSind și de Sindicatul TVR Craiova în cadrul delegației Federației FAIR-MediaSind, cum ar fi cele 10 salarii compensatorii în caz de concedieri, obligativitatea acordării voucherelor de vacanță și a tichetelor de masă la maximul prevăzut de lege, indemnizația de cazare în cuantum de 230 lei,  dar și clauza de conștiință pentru toți salariații, precum  și alte drepturi importante! (amănunte aici: Noile drepturi câștigate la negocierile colective din TVR au intrat în vigoare! )

Interpretarea dată ce conducerea SRTV prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, conform cărora valabilitatea contractelor colective de muncă și a acordurilor colective de muncă se prelungește pe durata stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia, este eronată în cazul Televiziunii Publice! Precizăm că actualul CCM expiră în data de 31 decembrie 2020, când nu mai există certitudinea existenței unei stări de alertă. Dacă, din diferite motive, la acea data nu va mai fi în vigoare starea de alertă, sau va fi în vigoare o stare de urgență care nu prevede prelungirea unor astfel de contracte, atunci, de la 1 ianuarie 2021 angajații SRTV rămân fără drepturile din CCM și fără nicio protectie!

La fel cum Federația FIR-MediaSind a procedat în Societatea Română de Radiodifuziune -SRR (amănunte aici: Angajații Radioului Public sunt invitați să mandateze rezultatul negocierilor pentru semnarea Contractului Colectiv de Muncă! ), ar fi trebuit ca  și  SPUSTv împreună cu conducerea instituției să demareze negocierile începând cu data de 1 noiembrie 2020 și să încheie un nou Contract Colectiv de Muncă până la sfârșitul acestui an. Nimic nu i-a oprit să negocieze CCM, mai ales că nu au de unde să cunoască  ce situație va exista în data de 31 decembrie 2020!

Având în vedere această nouă manevră a conducerii TVR împreună cu așa-zisul său sindicat reprezentativ de a pune în pericol, (pentru a câta oară?!?), drepturile din TVR, solicităm tuturor angajaților instituției să se delimiteze de această nouă diversiune și să părăsească de urgență acest sindicat care, în repetate rânduri, mai ales în timpul disponibilizărilor (amănunte aici: Concedierile colective în TVR în urma discuţiilor cu sindicatele: 872 angajaţi vor fi disponibilizaţi ) și-a arătat adevărata față.

Împreună suntem mai puternici!

Departament Comunicare MediaSind TVR

Bucuresti, 10 noiembrie 2020 

Alătură-te Campaniei #VremRespectînTVR 

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media!

Conducerea TVR se laudă în spațiul public că a câștigat un proces care nu mai avea obiect încă de anul trecut!

postat 19 nov. 2020, 06:01 de Office Mediasind   [ actualizat la 19 nov. 2020, 06:20 ]

Într-un comunicat transmis astăzi, 19 noiembrie 2020 în spațiul public, Serviciul de Comunicare, Relații publice și, mai ales, Protocol din Societatea Română de Televiziune, condus de fosta vedetă Mircea Radu, anunță o bombă de presă: „Instanța dă dreptate TVR în procesul intentat de SRJ MediaSind referitor la drepturile legale privind deplasările salariaților.”

Ceea ce nu știu sau nu doresc să spună Doina Gradea și Mircea Radu (foto) este că acest proces (http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000865839&id_inst=2nu mai avea obiect încă de la sfârșitul anului trecut când, în urma negocierii cu reprezentanții FAIR-MediaSind a Actului Adițional nr. 3 la CCM din SRTV, au fost anulate prevederile introduse de conducerea TVR cu sindicatul 

său de casă, referitoare la diminuarea drepturilor de delegare prevăzute în HG nr.714/2018 pentru salariații care pleacă în delegații. 

 Cu alte cuvinte, în Actul Adițional nr 2, conducerea SRTV a negociat unele drepturi cu sindicatul său de casă sub minimul prevăzut de lege pentru a nu mai plăti indemnizatia de cazare în cuantum de 230 lei pe zi angajaților, în cazul în care SRTV achita cazarea pe la diverse locații. Din cauza acestei prevederi, mulți colegi din SRTV erau cazați în condiții inumane, mai mulți într-o cameră, pentru ca instituția să facă economii la buget. Aceste prevederi au fost însă anulate de Actul adițional nr. 3 negociat de Federația FAIR-MediaSind în baza mandatului acordat de organizațiile afiliate din SRTV, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSnd și Sindicatul Televiziunea Craiova. (amănunte aici: Noile drepturi câștigate la negocierile colective din TVR au intrat în vigoare! )

Este revoltător faptul că șefa TVR împreună cu șeful Serviciului Comunicare folosesc resursele instituției pentru a-și face propagandă și pentru a ataca drepturile angajaților Televiziunii Publice. Din nefericire, din cauza sprijinului politic de care încă se bucură administrația Gradea, singura soluție pentru salvarea celei mai mari instituții publice de presă rămâne Justiția.

Departament Comunicare MediaSind TVR

București, 19 noiembrie 2020

Angajații Radioului Public sunt invitați să mandateze rezultatul negocierilor pentru semnarea Contractului Colectiv de Muncă!

postat 19 nov. 2020, 01:45 de Office Mediasind   [ actualizat la 19 nov. 2020, 01:45 ]

Federația FAIR-MediaSind,
singura organizație reprezentativă, conform legii, la nivel de sector Cultură și Mass-Media, a demarat începând cu data de 27 octombrie 2020, împreună cu conducerea Societății Române de Radiodifuziune, negocierea  noului Contract Colectiv de Muncă, în baza mandatului acordat de organizațiile afiliate din instituție – Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, Sindicatul Liber al Lucrătorilor din SRR și Sindicatul Salariaților din SRR – SINDSAL SRR. Documentul este aplicabil pentru o perioadă de 2 (doi) ani, începând cu data de 16.12.2020, după ce va fi înregistrat la ITM București.

Contractul este negociat de Federația FAIR-MediaSind în baza mandatului primit de la organizațiile afiliate din SRR, conform prevederilor Legii nr.62/2011, precum și a  clarificărilor obținute de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale și de la Inspectia Muncii, în care se precizează că în lipsa reprezentanților salariaților, federația reprezentativă la nivel de sector poate negocia si încheia acest document pentru toti salariatii instituției!

Echipa de negociere din partea FAIR-MediaSind a fost formată din 10 persoane, 2 din partea FAIR-MediaSind, 3 desemnate de  SRJ MediaSind, 3 desemnate de SLSRR și una de SINDSAL, împreună cu avocatul Federației. Din partea administrației au negociat salariații mandatați în acest sens prin Ordin al Președintelui Director General al SRR, mandatat de către Consiliul de Administrație al SRR să inițieze negocierile, să negocieze și să semneze CCM al SRR.


Documentul  negociat păstrează nemodificate/nealterate toate drepturile dobândite în baza actualului CCM pentru salariații SRR și anume:

a.         ajutoarele acordate pentru: naștere, căsătorie, deces al unui membru de familie,

b.        primele de fidelitate si bonificația la pensionare,

c.         primele de Paște, ziua Radioului și Crăciun,

d.        ajutoarele acordate pentru boală,

e.         voucherele de vacanță,

f.         tichetele de masă,

g.         tichete de creșă,

h.        zilele libere acordate pentru căsătorie, naștere, înmormântare,

i.          zilele suplimentare la concediul de odihnă.

j.         compensațiile în bani în limita a 12 salarii în cazul concedierilor colective pentru motive ce nu țin de persoana salariatului, precum și alte drepturi.


În plus, părțile au negociat și obținut noi drepturi pentru toți angajații instituției, cum ar fi:


a)        indexarea salariilor pentru funcțiile de execuție cu 5% și a salariilor pentru funcțiile de conducere cu 3%, majorarea urmând a fi acordată la data intrării în vigoare a noului CCM;

b)        majorarea sporului de noapte de la 25 la 30%;

c)         inserarea sporului de vechime ca și formulă procentuală în CIM;

d)        completarea Anexei nr.4 care stabilește sporurile permanente acordate la nivelul SRR cu sporul pentru handicap în cuantum de 15%,

e)         majorarea vârstei de acordare a cadourilor aferente sărbătorii de Crăciun pentru copiii angajaților de la 15 ani neîmpliniți la 16 ani neîmpliniți,

f)         acordarea de maxim 5 zile libere plătite angajatului în cazul unor boli grave sau accidentării soțului/soției, copilului  în baza unei cereri și a documentelor medicale justificative,

g)        inserarea articolelor privind telemuncă și muncă la domiciliu,

h)        completarea Anexei nr. 8 care enumeră bolile grave pentru care se acordă ajutoare cu Sindromul Down,

i)         elaborarea unui plan de carieră cu consultarea Federației FAIR-MediaSind în termen de 9 luni de la intrarea în vigoare a noului Contract Colectiv de Muncă, cu noi trepete de salarizare,

j) introducerea unor alte drepturi cum ar fi zi liberă - Ziua internațională a bărbatului (19 noiembrie)  și altele.


Totodată, noul CCM reinstituie un climat de normalitate în domeniul dialogului social prin introducerea unor prevederi care garantează, conform dispozițiilor legale, drepturi importante pentru toate sindicatele care au în componență membri în instituție, inclusiv pentru organizațiile care nu sunt reprezentative!

 Reprezentanții FAIR-MediaSind au solicitat introducerea în CCM, pentru prima dată în istoria SRR, a obligativității indexării periodice a salariilor cu indicele de inflație. În vederea finalizării acestui deziderat,  în ședința CA din  data de 26 noiembrie 2020, se va decide dacă se va aproba sau nu, această propunere.

Având în vedere unele demersuri făcute pe la diverse instituții de către unii așa-ziși colegi de mișcare sindicală, unii dintre ei chiar reprezentanți ai salariaților în Consiliul de Administrație(!!!),  prin care au solicitat Ministerului Muncii și ITM să nu înregistreze prezentul CCM invocând tot felul de motive puerile, conducerea Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind împreună cu membrii afiliați din instituție solicită tuturor angajaților un mandat de încredere pentru semnarea CCM, deoarece acest Contract Colectiv de Muncă va fi aplicabil TUTUROR salariaților SRR, indiferent de apartenența sindicală.

A venit timpul ca și în cea mai mare instituție de radio a țării, Radio România,  legitimitatea obținerii unor drepturi importante pentru angajații instituției să nu mai poată să fie pusă în pericol de orgoliile și de interesele unor persoane cu pretenții de lideri de sindicat.

În acest sens, îi rugăm pe toți salariații care sunt de acord ca drepturile obținute să intre în vigoare, începând cu data de 16 decembrie 2020, să completeze mandatul anexat și să-l trimită la  adresa de mail ccm@mediasind.ro până la data de 
7 decembrie 2020, sau direct la liderii organizațiilor afiliate FAIR-MediaSind, de la sediul central și din studiourile teritoriale.

Precizăm că starea de alertă a fost instituită pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 14.11.2020, respectiv până la data de 14.12.2020, perioadă ce nu acoperă și data la care expiră actualul CCM, și a nume 15 decembrie 2020, motiv pentru care, la acest moment, nu se pot aplica prevederile art.20 din Legea nr. 55/2020 care ar conduce la prelungirea automată a actualului CCM până la expirarea stării de alertă plus încă 90 de zile de la expirarea acesteia. Din acest motiv, păstrarea drepturilor actuale precum și a celor câștigate în aceste negocieri poate să fie pusă în pericol!

Nu în ultimul rând, aducem la cunoștința angajaților SRR că în cazul în care, din diferite motive, acest CCM nu se dorește a fi înregistrat, Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind împreună cu membrii afiliați din SRR, vor face demersurile necesare, în conformitate cu prevederile art.153 din Legea nr. 62/2011, pentru încheierea unui Acord social valabil doar pentru părțile semnatare, la fel cum se întâmplă în multe dintre instituțiile de presă din alte țări democratice.


În consecință, așteptăm mandatul dvs. de încredere la mail ccm@mediasind.ro până la data de 7 decembrie 2020!

 ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind  

Biroul Executiv Permanent                                        

  București, 19 noiembrie 2020

Ministerul Finanțelor descoperă fapte de corupție în derularea unui contract în valoare de 18 849 600 euro, pentru transmiterea prin satelit a programelor Televiziunii Române!

postat 12 nov. 2020, 01:42 de Office Mediasind   [ actualizat la 12 nov. 2020, 09:36 ]

https://docs.google.com/a/mediasind.ro/viewer?a=v&pid=sites&srcid=bWVkaWFzaW5kLnJvfG1lZGlhc2luZHxneDoyNzk5OTk2NzMyZWJjMGFk
În urma controlului, conducerea TVR este acuzată de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată precum și de mai multe încălcări ale dispozițiilor legale!

Președintele-director general Doina Gradea a plătit din fonduri publice, fără bază legală și/sau contractuală, suma de 1 062 634,98 lei! – se arată în Procesul Verbal al inspectiei!

Conform PV de inspecție, Ministerul Finanțelor va sesiza organele de cercetare penală!

Un document incendiar intrat în posesia MediaSind TVR prin Platforma GlobaLeaks FAIR-MediaSind a avertizorilor publici din cultură și mass-media  dezvăluie corupția din cea mai mare instituție de presă a statului român – Societatea Română de Televiziune - SRTV. 

În urma unei sesizări primite ca urmare a modului defectuos în care conducerea SRTV a înțeles să deruleze un contract de importanță strategică pentru instituție, dar și pentru România, și anume transmiterea prin satelit a programelor Televiziunii Naționale, Ministerul Finanțelor Publice, prin Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară, a efectuat în perioada 25.08.2020-15.09.2020 un control la sediul SRTV.  Scopul inspecției a fost pentru verificarea aspectelor sesizate de Direcția Generală de Control Financiar Preventiv din cadrul Ministerului Finanțelor Publice în legătură cu modul de atribuire, încheiere și derulare a contractului de transmitere a programelor SRTV prin satelit.  

Procesul Verbal de inspecție semnat în data de 26.10.2020 de inspectorii Ministerului Finanțelor cu președintele-director general Doina Gradea, prezintă cum conducerea instituției, ajutată de câțiva subalterni slugarnici, comite mai multe fapte care intră sub incidența   Codului Penal, cum ar fi fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual,  uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură private. (foto)

Inspectorii au constatat că acest Contract nu putea fi încheiat la data de 30.12.2019, așa cum s-a menționat în mod fals în document, întrucât doar la data de 13.01.2020 a fost prezentat pentru viza de control financiar preventiv! Persoana desemnată cu viza de control financiar preventiv a notificat în data de 13.01.2020 atât pe Directorul Departamentului Economic al instituției, Liliana Potecă,  dar și Președintele-director general, Doina Gradea, că nu acordă viză pentru suma de  18.849.600 euro, sesizând, în acest caz și pe controlorul delegat de Minsterul Finantelor Publice să monitorizeze activitatea din SRTV! 

Cu toate acestea, contractul a fost derulat în continuare iar în data de 17.03.2020 președintele- director general al SRTV, Doina Gradea, a încălcat și prevederile art.22 din Legea nr.500/2002 și ale Ordonantei Guvernului nr.119/1999, întrucât SRTV a plătit din fonduri publice, “fără bază legală și/sau contractuală”, suma de 1.497.349,39 lei, cu 1.062.634,98 lei mai mare față de valoarea reală de 434 714,41 lei a serviciilor prestate ce au trebuit decontate de la data semnării și înregistrării: “Ca urmare, SRTV datorează bugetului de stat suma de 1.062.634,98 lei, sens în care, în baza prevederilor art.22 alin 8 din Ordonanta Guvernului nr. 119/1999, organul de control va emite titlul de creanță bugetară în valoare totală de 1.125.755,50 lei, din care 1.062.634,98 lei creanță bugetară principală și 63.120,52 lei accesorii calculate…” – se menționează în documentul de control.

Pe lângă prejudiciul produs, inspectorii au mai constatat “nerespectarea de către  Președintele-Director general al SRTV a prevederilor art. 4 alin 6 din Legea nr.500/2002, în sensul că la data de 20.12.2019, la operațiunea Propunere de angajare a unei cheltuieli în limita creditelor de angajament rămasă până la sfârșitul exercițiului bugetar 2019, în valoare de 88.649.319 lei a fost depășită cu valoarea de 1.338.671,40 lei, întrucât la valoarea contractului de servicii de 18.849.600 euro a fost luat în calcul un curs valutar de 4,70299 lei/euro și nu cursul valutar oficial al BNR din data de 19.12.2019.” – se arată în documentul de control.

Procesul verbal de inspecție conține un număr de 42 de anexe cuprinse într-un număr de 252 file care prezintă mult mai multe abateri și încălcări flagrante ale legii de către conducerea TVR. Documentul a fost întocmit în 4 exemplare, din care unul pentru SRTV, unul pentru Ministerul Finanțelor, unul pentru ANAF și unul pentru organul de cercetare penală.

Având în vedere aceste fapte grave precum și prejudiciul produs și constatat de organele de control, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind solicită membrilor Consiliului de Administrație să convoace de urgență ședința CA și, în baza art.220 Cod Civil, să voteze introducerea acțiunii în atragerea răspunderii juridice a administratorului Doina Gradea. Conform art 220 alin 4, Cod Civil, ”Dacă s-a hotărât introducerea acțiunii în răspundere împotriva administratorilor, mandatul acestora încetează de drept și organul de conducere competent va proceda la înlocuirea lor.”

Vă prezentăm atașat Concluziile Procesului – Verbal de inspecție încheiat în data de 26.10.2020.

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 12 noiembrie 2020

Alătură-te Campaniei #VremRespectÎnTVR

Curtea de Apel București obligă conducerea TVR să facă publice rezultatele controalelor financiare din mandatul Gradea!

postat 10 nov. 2020, 00:58 de Office Mediasind   [ actualizat la 10 nov. 2020, 00:58 ]

http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000897727&id_inst=2
Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a mai câștigat ieri, 9 noiembrie 2020, unul dintre cele 16 procese inițiate împotriva refuzului președintelui-director general al Societății Române de Televiziune, Doina Gradea, de a pune la dispoziția organizației, dar și a cetățenilor plătitori de taxe și impozite, informațiile de interes public privind managementul instituției de presă.

Curtea de Apel București a respins recursul (vezi aici) declarat de conducerea Societății Române de Televiziuune împotriva Hotărârii Tribunalului Municipiului București prin care instituția era obligată să pună la dispoziția Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind următoarele informații de interes public:

1. Rapoartele și măsurile impuse de inspectorii Curții de Conturi în urma verificărilor activității financiare din mandatul președintelui-director general Doina Gradea. 2. Ce sancțiuni s-au acordat și în ce cuantum? 3. Ce măsuri a luat conducerea TVR pentru remedierea ilegalităților semnalate, precum și pentru recuperarea prejudiciilor create.

Hotărârea Curții de Apel București este definitivă! 

Având în vedere informațiile apărute în spaţiul public privind dezmăţul financiar în care este condusă cea mai mare instituţie de presă a statutului, precum și desele acuzaţii de corupţie în urma cărora au fost depuse mai multe sesizări penale, SRJ MediaSind a solicitat explicaţii conducerii SRTV. Din păcate, dând dovadă de aceeaşi lipsă de transparenţă în activitatea managerială, preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea, a refuzat să răspundă acestor solicitări.

Totodată, la repetatele sesizări depuse în urma refuzurilor primite la cererile depuse de organizația noastră, Comisia pentru soluționarea reclamațiilor administrative, numită prin Ordin de Doina Gradea, a respins de fiecare dată argumentele juridice prezentate de MediaSind. Având în vedere că această atitudine de slugărnicie față de șefa TVR a produs prejudicii bugetului instituției, SRJ MediaSind solicită public Curții de Conturi să impute toate cheltuielile judiciare rezultate în urma acestor procese, conducerii SRTV și membrilor Comisiei de cercetare a reclamațiilor administrative din SRTV. Totodată, ținând cont de faptul că toate cheltuielile cu  casele de avocatură  sunt  plătite din banii alocați de la buget, SRJ MediaSind solicită DNA să dispună cercetarea persoanelor implicate și sub aspectul săvârșirii unor fapte ce intră sub incidența penală, cum ar fi abuzul în serviciu și constituire de grup infracțional organizat.

În repetate rânduri filiala SRJ MediaSind din TVR, MediaSind TVR a atras atenţia că resursele financiare ale instituţiei sunt folosite în mod discreţionar, fără o minimă transparenţă, în detrimentul salariaţilor care sunt nevoiţi să lucreze în condiţii precare de muncă, cu mijloace tehnice învechite. Însă, lipsa de implicare din partea factorilor decizionali, precum şi durata mare a soluţionării plângerilor penale asupra activităţii financiare din TVR, afectează, în mod grav, funcţionarea normală a instituţiei publice de presă.

Acesta este unul dintre motivele pentru care SRJ MediaSind reiterează solicitarea făcută Parlamentului, de demitere a presedintelui - director general al SRTV, Doina Gradea, pentru ca activitatea in instituție să revină la normal iar angajații să fie protejați de abuzuri. Precizăm că, în prezent, în atenţia procurorilor există depuse mai multe plângeri şi sesizări penale pentru a cerceta faptele de corupţie din TVR (amănunte aici:  MediaSind TVR a sesizat Parchetul pentru a cerceta faptele de corupție din Televiziunea Națională )

În acest proces, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a fost reprezentat de Casa de avocatură coordonată de av. Dan Iordache.

Departament Comunicare MediaSind TVR

Bucuresti, 10 noiembrie 2020

Alătură-te Campaniei #VremRespectînTVR

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind în parteneriat cu CJI lansează prima platformă a avertizorilor publici din cultură și mass-media! 

Directorul TVR Cluj cere demiterea imediată a președintelui-director general al Televiziunii Române pentru șantaj și instigare la mărturie mincinoasă!

postat 9 nov. 2020, 02:25 de Office Mediasind   [ actualizat la 9 nov. 2020, 02:25 ]

Abuzurile repetate ale președintelui-director general Doina Gradea asupra angajaților Societății Române de Televiziune, folosirea discreționară a fondurilor publice inclusiv pentru a se război cu MediaSind în justiție, folosirea în interes propriu a Serviciului Comunicare, Relații Publice și Protocol din TVR, și, nu în ultimul rând, confundarea instituției publice cu propriul SRL, a generat reacții puternice din partea profesioniștilor din TVR. După reacțiile membrilor CA (amănunte aici: Apelul membrilor CA către Parlament pentru demiterea șefei Televiziunii Române!), dar și a jurnaliștilor Marina Almășan (vezi aici: Producătorul TVR Marina Almășan hărțuită de conducerea Televiziunii Naționale!) și Adelin Petrișor (vezi aici: Jurnaliștii tv nu mai suportă inconștiența politrucilor din fruntea Televiziunii Naționale: „TVR, armata cu 1000 de generali și o singură ordonanță”), după campania angajaților - #VremrespectinTVR (amănunte aici: Angajații din Televiziunea Română se alătură Campaniei #VremrespectinTVR!) , a venit și rândul managerilor din teritoriu să reacționeze împotriva abuzurilor și a incompetenței manageriale a administrației Gradea.

 Într-o scrisoare (foto) adresată membrilor Consiliului de Administrație, Romeo Couți, directorul Studioului Teritorial TVR Cluj, solicită demiterea imediată a Doinei Gradea din funcția de președinte - director general al SRTV. Acuzațiile aduse de directorul TVR Cluj sunt deosebit de grave, și anume de șantaj și de instigare la mărturie mincinoasă făcută de șefa TVR într-o scrisoare adresată acestuia: Nu refuzul doamnei Președinte-Director General constituie motivul pentru care vă adresez aceste rânduri, ci conținutul acestuia care denotă o stare de încordare și înverșunare transpusă în atacuri la persoană și calomnie, și care merg până acolo încât, în contextul audierii mele, ca martor, într-un litigiu intentat de un fost salariat, Președintele Televiziunii Române îmi reproșează următoarele: Ați depus mărturie împotriva noastră, adică împotriva organizației din care faceți parte și a cărei interese le reprezentați”.  Grav este faptul că respectivul proces la care face referire Doina Gradea nu este soluționat definitiv, motiv pentru care aceasta este acuzată de comiterea infracțiunilor de șantaj și de instigare la mărturie mincinoasă, fapte împotriva înfăptuirii justiției prevăzute în Codul penal!

Precizăm că nu este prima data când directorul TVR Cluj semnalează, în conformitate cu prevederile Legii avertizorului public, comiterea unor posibile fapte de corupție în TVR. Nu cu mult timp în urmă, acesta a semnalat membrilor CA despre posibila afacere imobiliară cu terenul de la TVR Cluj, cercetată în prezent de DNA (amănunte aici: MediaSind TVR solicită Parlamentului constituirea unei comisii de anchetă pentru afacerea imobiliară cu terenul de la TVR Cluj! ), motiv pentru care, împreună cu toți membrii CD, este anchetat în mod abuziv într-o comisie de cercetare disciplinară, pentru faptul că a decis, la fel ca și celelalte studiouri teritoriale, transmiterea slujbei de Sfintele Sărbători de Paște. (amănunte aici: Administrația Gradea se răzbună pe conducerea TVR Cluj pentru că a reclamat afacerea imobiliară cu terenul studioului teritorial!).

Vă prezentăm în continuare textul scrisorii primite din partea unor membri ai CA din SRTV:

Departament Comunicare MediaSind TVR

Cluj, 9 noiembrie 2020


Stimate doamne, stimați domni,

Ocup funcția de Director al Studioului Teritorial de Televiziune Cluj din anul 2003 și în toți acești ani nu am adresat nicio sesizare membrilor Consiliului de Administrație al SRTv, deoarece problemele, chiar și când au fost grave, s-au rezolvat instituțional.

Dialogul, comunicarea bine intenționată, dreptul la opinie, libertatea de expresie, s-au dovedit a fi mereu instrumente foarte utile, dar mai ales deosebit de eficiente în buna organizare și mai ales buna funcționare a TVR.

Cenzura, constrângerile, opinia unică sunt demolatoare, ucid inițiativa, creativitatea și amenință performanța.

Într-un comunicat transmis pe intranet-ul TVR, în data de 26.10.2020, în mod inexplicabil, subsemnatul a fost acuzat că am trecut peste “prerogativele pe care le incumbă poziția ocupată în cadrul instituției”. 

Prin adresa Nr. 3314/27.10.2020, am solicitat Președintelui-Director General al SRTv, publicarea pe intranet-ul TVR, a unui drept la replică. Solicitarea a fost refuzată prin adresa Nr. C/719/28.10.2020.

Nu refuzul doamnei Președinte-Director General constituie motivul pentru care vă adresez aceste rânduri, ci conținutul acestuia care denotă o stare de încordare și înverșunare transpusă în atacuri la persoană și calomnie, și care merg până acolo încât, în contextul audierii mele, ca martor, într-un litigiu intentat de un fost salariat, Președintele Televiziunii Române îmi reproșează următoarele:

“ați depus mărturie împotriva noastră, adică împotriva organizației din care faceți parte și a cărei interese le reprezentați”. 

Cu alte cuvinte, doamna Președinte-Directorul General al Societății Române de Televiziune îmi spune direct că așteptarea pe care o are de la salariații din subordine, în contextul în care aceștia sunt chemați ca martori în instanță, nu este ca ei să spună adevărul, ci să susțină interesele instituției, chiar și în condițiile în care poziția salariațiilor din subordine,  care i-ar îndeplini așteptările, ar putea duce la consecințe de ordin penal, adică săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Mai grav decât atât este faptul că, prin aceeași Adresă nr. C/719/28.10.2020, mi se atrage atenția că, prin declarația dată în litigiul în cauză, nu am protejat interesele instituției, subliniindu-mi-se faptul că procedând astfel nu am atins așteptările Președintelui-Director General, în condițiile în care litigiul în cauză se află, încă, pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Țin să precizez că sentința Î.C.C.Cj împotriva deciziei Curții de Apel Cluj, ar putea  dispune  rejudecarea cauzei și, eventual, readministrarea probelor, inclusiv a audierii mele ca martor.

 Cum ar trebui să procedez în cazul unei noi audieri, în condițiile în care doamna Președinte - Directorul General, prin aceeași Adresa nr. C/719/28.10.2020, îmi atrage atenția că modul în care am acționat în litigiul în cauză, nesusținând interesele Societății Române de Televiziune, „arată, fără putință de tăgadă, lipsa de profesionalism, lipsa de caracter și, poate cel mai grav, lipsa de leadership. Un asemenea comportament și în alte contexte, stimate domnule coordonator cu atribuții de director, este calificat ca trădare, conflict de interese etc.”

O astfel de viziune a Președintelui-Director General al Societății Române de Televiziune poate fi calificată ca inacceptabilă, cel puțin, din două puncte de vedere:

În primul rând, mesajul transmis poate fi calificat ca reprezentând o acțiune de instigare la săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă întrucât, atât în cazul reaudierii mele, ca martor, în dosarul în cauză, precum și cu ocazia audierii în alte dosare, eu ar trebui, fie să nu declar anumite aspecte care nu ar fi în interesul instituției, fie să mint pentru a proteja interesele instituției.

În al doilea rând, același mesaj poate fi calificat ca reprezentând o acțiune de amenințare ori șantaj întrucât, așa cum chiar Presedintele-Directorul General susține, noi – salariații care nu apărăm cu orice preț interesele instituției, dăm dovadă de „lipsă de profesionalism, lipsă de caracter și, poate cel mai grav, lipsa de leadership”, precum și de „trădare, conflict de interese etc.” iar în condițiile în care este în desfășurare o cercetare disciplinară asupra mea, luând în considerare viziunile doamnei PDG expuse mai sus, subsemnatul ar trebui să fie concediat pe motive disciplinare. 

Acest recurs, la o morală discutabilă, la o etică a fidelităților, la o conduită a supunerilor fără simț critic și fără nuanțe, denotă apetitul autocrat ce domină, azi, vărful Televiziunii Publice. ”Fiat Justitia Et Pereat Mundus” ar trebui să fie principiul însușit de noi toți, mai ales de către șeful televiziunii publice și nu înclinația spre sperjur, spre falsul adevăr și spre minciună. 

Pentru a documenta cele susținute atașez aici răspunsul SRTv din Adresa Nr. C/719/28.10.2020, în conținutul căreia șeful TVR instigă la mărturie mincinoasă, chipurile, în scopul protejării imaginii instituției. 

Din aceste considerente, în numele tuturor celor care “vor respect în TVR” vă rog să propuneți Parlamentului DEMITEREA imediată a doamnei Doina Gradea din funcția de Președinte-Director General al Societății Române de Televiziune.

Cu stimă,

 Romeo Couți

Coordonator cu atribuții de Director TVR Cluj

Jurnalist TV Senior SRTv

Inspecția Muncii confirmă legalitatea MediaSind în TVR, împotriva diversiunilor administrației Gradea!

postat 4 nov. 2020, 02:41 de Office Mediasind   [ actualizat la 4 nov. 2020, 03:02 ]

Diversiunile disperate ale șefei Televiziunii Române, Doina Gradea și a acoliților săi de a alunga Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind din instituție pentru a nu mai fi dezvăluite abuzurile împotriva angajaților, dar și folosirea discreționară a fondurilor publice, au fost demontate și de Inspecția Muncii
. Într-o adresă transmisă MediaSind TVR (foto), Inspecția Muncii confirmă faptul că  în perioada 2019-2020, ITM București, instituția sa din subordine, a răspuns la 15 solicitări ale organizației noastre, soldate cu sancțiuni contravenționale în Societatea Română de Televiziune: “au fost efectuate controale specializate în urma cărora au fost aplicate sancțiuni contravenționale și dispuse măsuri de remediere, după caz.”

Referitor la legalitatea MediaSind în TVR, Inspecția Muncii precizează că “Tribunalul Municipiului București a respins acțiunea depusă de Societatea Română de Televiziune prin președinte-director general Doina Gradea, de a constata că Sindicatul Român al Jurnaliștuilor MediaSind, în calitate de organizație națională a jurnaliștilor, nu are dreptul de a-și reprezenta membrii afiliați din Televiziunea Națională.”

Este încă o confirmare a dreptului angajaților din TVR de a fi reprezentați de cea mai mare organizație națională a lucrătorilor din mass-media, venită din partea unei instituții care are în atribuții respectarea legislației muncii și a dialogului social în toate instituțiile publice și cu capital privat din țară. 

 Deși obsesia șefei TVR în privința legalității  MediaSind TVR a fost clarificată în mai multe sentinte judecătorești care au consfințit, definitiv, dreptul organizației noastre de a-și reprezenta membrii din Televiziunea Publică, desi Ministerul Muncii a explicat foarte clar legitimitatea MediaSind în instituția publică (amănunte aici: Ministerul Muncii demontează diversiunile conducerii Televiziunii Române!), administrația Gradea continuă să cheltuiască banii publici pe una dintre cele mai scumpe case de avocatură din țară. În același timp, binomul Doina Gradea -  Mircea Radu continuă să folosească Serviciul de Comunicare, Relații Publice și Protocol în interes personal, pentru a elimina dreptul constituțional al angajaților din Televiziunea Română de a fi reprezentați de MediaSind TVR! (amănunte aici:Serviciul de propagandă al șefei TVR iese la atac împotriva Campaniei #VremrespectinTVR!

Toate aceste fapte ale camarilei Gradea încalcă în mod flagrant Constituția României, Convențiile OIM și Directivele UE privind relațiile de muncă, Codul Muncii și  CCM din TVR și pot constitui elemente ale infracțiunii de abuz în serviciu, fapte care sunt deja cercetate de instituțiile abilitate, în urma sesizărilor penale depuse de MediaSind TVR.

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 4 noiembrie 2020

Alătură-te Campaniei #VremRespectînTVR


Serviciul de propagandă al administrației Gradea ignoră avizul negativ al DSP Cluj în cazul transmiterii Campionatului Mondial de Fitness pentru juniori!

postat 27 oct. 2020, 06:18 de Office Mediasind   [ actualizat la 27 oct. 2020, 06:18 ]

Șefa TVR confundă instituția publică cu propriul SRL:

Serviciul de propagandă al administrației Gradea ignoră avizul negativ al DSP Cluj în cazul transmiterii Campionatului Mondial de Fitness pentru juniori!

Într-un comunicat de presă cu titlul Precizări al Serviciului Comunicare, Relații Publice și Protocol din Societatea Română de Televiziune,  condus de fosta vedetă Mircea Radu, administrația Gradea dezinformează, din nou, opinia publică, cu privire la legalitatea transmiterii pentru canalul TVR 3 a Campionatului Mondial de Juniori pentru Culturism, organizat de Federația Română de Culturism și Fitness în data de 24 octombrie 2020, în incinta BT Arena Cluj. Totodată, în același comunicat de presă, Doina Gradea și Mircea Radu își acuză colegii de la TVR Cluj care au atras atenția despre pericolul contaminării angajaților stației că “au trecut peste prerogativele pe care le incumbă pozițiile ocupate în cadrul instituției, demersurile lor intersectându-se cu interesul unui sindicat nereprezentativ la nivelul SRTv”.

Față de afirmațiile fantasmagorice ale Doinei Gradea și Mircea Radu transmise prin Serviciul de Comunicare, Relații și Protocol angajaților SRTV prin rețeaua INTRANET, dar și publicului, facem următoarele precizări:

Afirmația că TVR a respectat legea este  contrazisă tocmai de către Direcția de Sănătate Publică din Cluj, Compartimentul AVIZE și AUTORIZARE care, prin adresa nr. 15999/23.10.2020 (foto),  anunță conducerea TVR că nu  acordă avizul pentru organizarea evenimentului sportiv din cauza situației sanitare din Cluj Napoca: ”Având în vedere evoluția alarmantă a situației epidemiologice actuale din Municipiul Cluj-Napoca, în condițiile transmiterii comunitare extinse, cu creșterea incidenței cazurilor pozitive, peste 3 la mia de locuitori, Direcția de Sănătate Publică Cluj NU AVIZEAZĂ ȘI NU RECOMANDĂ, desfășurarea evenimentului sportiv, în actualul context pandemic. 

Totodată, conducerea SRTV a abuzat în funcție si prin  încălcarea Hotărârii Comitetului Director nr.683/08/10.2020 cu completările ulterioare prin HCD nr.717/14.10.2020 care prevăd că “(10)a)Producțiile/coproducțiile/preluările de evenimente/spectacole/competiții sportive, inclusiv evenimente speciale și producții destinate sărbătorilor, care nu sunt cuprinse în grilele cadru de programe, se vor realiza doar cu aprobarea Comitetului Director al SRTv.”  și “(10) c) În toate cazurile de mai sus producătorul se va asigura că organizatorul evenimentului a obținut avizele legale în vigoare.”

Mai mult, cuplul directorial Doina Gradea-Carla Tompea a fost informat oficial de conducerea TVR Cluj că nu au fost transmise avizele legale necesare pentru realizarea transmisiei. TVR Cluj nu și-a dat acordul pentru realizarea acestei transmisii cum era stipulat în Hotărârea de Comitet Director nr 757/22.10.2020, condiționând acest acord de primirea din partea producătorului delegat de Departamentul Emisiuni și Știri Sportive a tuturor avizelor necesare conform art.10 alin. c) din hotărârea de CD 683/08.10.2020, ceea ce nu s-a întâmplat până la începerea transmisiei!

Din nefericire, nu este prima dată când Doina Gradea folosește în interes personal  Serviciul de Relații Publice și Protocol transmitând în spatiul public  diverse minciuni și acuzații nefondate la adresa partenerilor sociali din Societatea Română de Televziune și a celor care au curajul să demaște abuzurile din instituția publică. Având în vedere sprijinul politic de care încă se bucură șefa TVR și acoliții săi, singura soluție pentru salvarea celei mai mari instituții de media din țară o reprezintă Justiția. Ne exprimăm încrederea că instituțiile abilitate for finaliza cu celeritate sesizările primite, iar persoanele care și-au bătut joc de Televiziunea Română vor răspunde în curând pentru toate faptele lor ilicite.

Departament Comunicare MediaSind TVR

București, 27 octombrie 2020

Alătură-te Campaniei #VremRespectÎnTVR

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind în parteneriat cu CJI lansează prima platformă a avertizorilor publici din cultură și mass-media! 

 

Administrația Gradea a pus în pericol sănătatea angajaților TVR Cluj obligându-i să transmită Campionatul Mondial de Culturism și Fitness pentru juniori!

postat 26 oct. 2020, 03:42 de Office Mediasind   [ actualizat la 26 oct. 2020, 04:06 ]

Încălcând decizia DSP Cluj care nu a avizat acest eveniment,

Administrația Gradea a pus în pericol sănătatea angajaților TVR Cluj obligându-i să transmită Campionatul Mondial de Culturism și Fitness pentru juniori!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind

împreună cu MediaSind TVR solicită public Parchetului General demararea unei anchete oficiale împotriva conducerii Societății Române de Televiziune, care a pus în pericol sănătatea angajaților de la Studioul Teritorial TVR Cluj prin obligarea acestora să asigure transmisia în direct pentru TVR 3 a Campionatului Mondial de Juniori de Culturism și Fitness organizat de Federația Română de Culturism și Fitness în  data de 24 octombrie 2020, în incinta BT Arena Cluj.

Potrivit adresei nr. 15999/23.10.2020 primită pe Platforma FairMediaSind a avertizorilor deintegritate din cultură și mass-media, Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, Compartimentul AVIZE și AUTORIZARE, anunță că ”Având în vedere evoluția alarmantă a situației epidemiologice actuale din Municipiul Cluj-Napoca, în condițiile transmiterii comunitare extinse, cu creșterea incidenței cazurilor pozitive, peste 3 la mia de locuitori, Direcția de Sănătate Publică Cluj NU AVIZEAZĂ ȘI NU RECOMANDĂ, desfășurarea evenimentului sportiv, în actualul context pandemic. 

Totodată, conducerea SRTV a abuzat în funcție si prin încălcarea Hotărârii Comitetului Director  nr.683/08/10.2020 cu completările ulterioare prin HCD nr.717/14.10.2020 care prevăd că “(10)a)Producțiile/coproducțiile/preluările de evenimente/spectacole/competiții sportive, inclusiv evenimente speciale și producții destinate sărbătorilor, care nu sunt cuprinse în grilele cadru de programe, se vor realiza doar cu aprobarea Comitetului Director al SRTv.”  și “(10) c) În toate cazurile de mai sus producătorul se va asigura că organizatorul evenimentului a obținut avizele legale în vigoare.”

Cuplul directorial Doina Gradea-CarlaTompea a fost informat oficial de conducerea TVR Cluj că nu au fost transmise avizele legale necesare pentru realizarea transmisiei. Mai mult, Direcția de Sănătate Publică nu a primit până vineri, 23.10.2020 ora 13,00 nicio informare din partea Federației de Culturism referitoare la organizarea evenimentului, informare care fi trebuit transmisă și conducerii SRTV. TVR Cluj nu și-a dat acordul pentru realizarea acestei transmisii cum era stipulat în Hotărârea de Comitet Director nr 757/22.10.2020, condiționând acest acord de primirea din partea producătorului delegat de Departamentul Emisiuni și Știri Sportive a tuturor avizelor necesare conform art.10 alin. c) din hotărârea de CD 683/08.10.2020.

Situația de față a fost semnalată și de Karen Sebesi, reprezentantul salariaților în CA al SRTV care a solicitat o informare completă în viitoarea ședință a Consiliului de Administrație cu privire la documentele care au stat la baza transmisiei de pe TVR 3 a Campionatului Mondial de Culturism și Fitness pentru Juniori din data de 24 octombrie de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.  Acesta  a mai solicitat conducerii SRTV găsirea unor soluții pentru realizarea în condiții de securitate sanitară a emisiunii Teleșcoală în limba maghiară (Telesuli) care este produsă începând de azi de TVR Cluj. Cuplul dictatorial Doina Gradea – Carla Tompea a refuzat categoric orice discuție pe această temă, insistând pentru realizarea emisiunii Teleșcoală pe formatul clasic care pune în pericol sănătatea angajaților implicați în acest proiect. De altfel, inclusiv semnalul de alarmă tras vineri, 23 octombrie, de Filiala MediaSind TVR Cluj privind măsurile de protecție care ar fi trebuit să fie luate pentru emisiunea TELESULI, a fost ignorat de conducerea de la București (amănunte aici: MediaSind cere administrației Gradea să nu pună în pericol sănătatea angajaților de la TVR Cluj!)

În timp ce în București, toate filmările exterioare și transmisiile de evenimente au fost interzise cu desăvârșire de conducerea SRTV, în condițiile în care rata incidenței îmbolnăvirilor este mai mică decât în Cluj, la sfârșitul săptămânii trecute conducerea SRTV a forțat o desfășurare de resurse de producție de la TVR Cluj pentru transmisia Campionatului de Culturism și Fitness pentru Juniori. 

Este revoltător faptul că șefa TVR a dispus anchetarea, pentru prima data în istoria instituției, a întregului  Comitet Director de la TVR Cluj pentru că a decis, la fel ca și celelalte studiouri locale, transmiterea Sfintei Slujbe de Pasti, în timpul în care rata de infectare era sub 1, iar acum, când indicele depășește 3 la mia de locuitori, angajații sunt  obligați să se expună pandemiei, fără să mai existe nicio problemă din partea binomului Gradea-Tompea.

În consecință, SRJ MediaSind și MediaSind TVR solicită Parchetului General să ia act de aceste grave abuzuri, să le cerceteze cu celeritate și să dispună ca cei vinovați de punerea în pericol a sănătății colegilor de la TVR Cluj  să fie deferiți Justiției.

Departament Comunicare SRJ MediaSind

Cluj, 26 octombrie 2020

Alătură-te Campaniei #VremrespectinTVR

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind în parteneriat cu CJI lansează prima platformă a avertizorilor publici din cultură și mass-media! 

1-10 of 545