Comunicate‎ > ‎

Abuzurile penale din AGERPRES au ajuns pe masa DNA şi a Poliţiei Capitalei!

postat 22 feb. 2013, 00:59 de Office Mediasind
Având în vedere lipsa de reacţie a Guvernului şi Parlamentului României la nenumăratele abuzuri săvârşite de conducerea interimară a Agenţiei Naţionale AGERPRES din anul 2008 şi până în prezent,
Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti a fost nevoit să depună plângeri penale la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, Serviciul de Investigare a Fraudelor (vezi facsimil) împotriva conducerii acestei instituţii publice de presă. 

De asemenea, a fost sesizată şi Comisia Europeană, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, Organizaţia Internaţională a Muncii, Confederaţia Europeană a Sindicatelor şi Confederaţia Internaţională a Sindicatelor cu privire la gravele încălcări ale legii şi la transformarea angajaţilor celei mai mari agenţii de presă a statului român în sclavi pe moşia administraţiei Ioan Roşca.


Pe masa de lucru a instituţiilor mai sus menţionate au ajuns şi Rapoartele Curţii de Conturi, documente care confirmă gestionarea frauduloasă a banului public în AGERPRES, sesizări ale organismelor interne şi internaţionale privind abuzurile conducerii AGERPRES împotriva libertăţii de exprimare şi a drepturilor angajaţilor agenţiei.

FRJ MediaSind este solidară cu angajaţii AGERPRES şi cu membrul său afiliat, Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti. Menţionăm că de câteva zile, directorul interimar Ioan Roşca a interzis accesul conducerii SJP în sediul instituţiei, fapt care încalcă Convenţiile OIM, directivele europene din domeniul relaţiilor de muncă, Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Media, Contractul Colectiv de Muncă din ANP AGERPRES, precum şi prevederile art. 218 alin. 2 din Legea nr. 62/2011 a Dialogului Social, potrivit căruia „condiţionarea sau constrângerea, în orice mod, având ca scop limitarea exercitării atribuţiilor funcţiei membrilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind

Departament Comunicare