Comunicate‎ > ‎

Administraţia AGERPRES cheltuie banii publici pe cauze declarate inadmisibile

postat 27 feb. 2012, 01:11 de Office Mediasind   [ actualizat la 28 feb. 2012, 06:23 ]
Conducerea interimară a ANP AGERPRES continuă hărţuirea în justiţie a Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti SJP, organizaţie semnatară a Contractului Colectiv de Muncă din instituţie. Deşi are la dispoziţie Departamentul juridic al agenţiei, în care se află, cu contract individual de muncă, persoane specializate în derularea proceselor, directorul general interimar, Ioan Roşca, a angajat, din bani publici, una dintre cele mai scumpe case de avocatură din ţară, Săvescu Voinescu şi Asociaţii, pentru a elimina, în instanţă, dreptul Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti de a-şi apăra membrii în faţa abuzurilor conducerii. Faptul că Ioan Roşca a risipit banii agenţiei, o demonstrează hotărârea Judecătoriei Sectorului 1 care a stabilit ca inadmisibilă contestarea reprezentativităţii SJP la nivelul unităţii Agenţia Naţională de Presă  AGERPRES !!! 

(http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=299&d=Mjk5MDAwMDAwMDAyOTM3NzU*)

    Referitor la cel de-al doilea capăt de cerere al reclamantului Ioan Roşca, - dreptul organizaţiei sindicale  de a reprezenta angajaţii la negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate, acesta se va tranşa la Curtea de Apel Bucureşti.

    Deoarece Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti a contracarat, în mai multe rânduri, intenţia directorului general interimar Ioan Roşca de a diminua drepturile angajaţilor prin renegocierea Contractului Colectiv de Muncă din ANP AGERPRES, acest document rămâne valabil, conform Codului Muncii, până  în data de 8 februarie 2013. Referitor la negocierea unui nou contract după această dată, instanţa de judecată va stabili cine are sau nu dreptul de a-şi reprezenta membrii în cadrul negocierilor colective. 

    Amintim opiniei publice că multiplele abuzuri ale conducerii interimare a ANP AGERPRES asupra salariaţilor au fost aduse la cunoştinţa Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului şi  Parlamentului European cu sprijinul Federaţiei Europene a Jurnaliştilor şi al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, iar pe rolul instanţelor se află mai multe procese împotriva modului dictatorial în care sunt trataţi angajaţii, precum şi  modului discreţionar  în care au fost gestionaţi banii publici.

Menţionăm că în această cauză Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti este reprezentat de reputatul avocat doctor Ştefan Naubauer, coordonatorul Departamentului Juridic al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind.

 Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti

Departament Comunicare


Comments