Comunicate‎ > ‎

Administrația Gradea aplică tactici diversioniste pentru a abate atenția publică de la mascarada de anchetă împotriva conducerii TVR Cluj

postat 2 oct. 2020, 00:46 de Office Mediasind   [ actualizat la 2 oct. 2020, 01:07 ]
http://www.mediasind.ro/comunicate-1/ministerulmunciidemonteazadiversiunileconduceriiteleviziuniiromane
Într-o reacție cu pretenție de drept la replică la comunicatul organizației noastre, în care semnalam încălcarea flagrantă a dreptului la apărare pentru angajații Studioului TVR Cluj, prin blocarea accesului observatorului MediaSind în comisia de cercetare disciplinară, Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol afirmă că „1.MediaSind Nu este un sindicat constituit la nivelul SRTv. 2. Membrii Comisiei de cercetare disciplinară prealabilă, despre care se face vorbire în comunicat, Carla Tompea, Alexandru Dumitrescu, Adrian Fulea și Eduard Dârvariu, își rezervă dreptul de a acționa în justiție MediaSind pentru acuze false.”  

În afară de minciunile aberante pe care le lansează, comunicatul nu precizează care sunt acele acuzații false pentru care organizația noastră trebuie  terfelită și  târâtă prin tribunale!

Exact ca o moară stricată, serviciul condus de fosta vedetă Mircea Radu, reia aceleași informații mincinoase și puerile care au fost demontate deja de către Ministerul Muncii, (amănunte aici: Ministerul Muncii demontează diversiunile conducerii Televiziunii Române!), de  către  instanțele judecătorești, (amănunte aici: Tribunalul Bucuresti a respins încercările disperate ale conducerii TVR de a demonstra ca MediaSind nu are dreptul să-şi apere membrii din instituție! ), dar chiar și de Doina Gradea și șefii TVR când au semnat cu MediaSind Actul Adițional la Contractul Colectiv de Muncă din TVR (amănunte aici: Noile drepturi câștigate la negocierile colective din TVR au intrat în vigoare! ). Toate aceste dovezi, demonstrează dreptul legitim al organizației noastre de a-și reprezenta și apăra membrii de sindicat din Societatea Română de Televiziune.

Diversiunea administrației Gradea creată cu scopul de a abate atenția de la mascarada de cercetare disciplinară  împotriva unor angajați care au dovedit curaj și au semnalat membrilor Consiliului de Administrație și opiniei publice fapte cu iz de corupție din Televiziunea Națională, sesizate și la Direcția Națională Anticorupție, nu va avea sorți de izbândă. De altfel, reprezentanții salariaților în Consiliul de Administrație au solicitat deja încetarea  presiunilor asupra conducerii TVR Cluj și discutarea acestor abuzuri în prima ședință de CA. Așa cum organizația noastră a semnalat, înființarea comisiei de cercetare disciplinară ridică mari semne de întrebare asupra corectitudinii și legalității acestui demers (amănunte aici: Caz flagrant de încălcare a dreptului la apărare în TVR: Observatorului MediaSind din Comisia de cercetare disciplinară a conducerii TVR Cluj i s-a blocat accesul în Televiziunea Națională! ). Să ne reamintim că indiferența administrației Gradea față de studiourile teritoriale a fost demonstrată și atunci când a fost aprobat bugetul, alocând,  într-un total dispreț, zero lei fonduri pentru investiții.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind nu se va lăsa intimidat de agresivitatea și amenințările  acestei conduceri abuzive și va apăra salariații din Televiziunea Națională cu toate forțele, indiferent de funcțiile pe care le ocupă aceștia și indiferent de apartentența sindicală, având sprijinul organizaților naționale și internaționale la care este afiliat cu drepturi depline: Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, Confederația CNSLR-Frăția, Federația Europeană a Jurnaliștilor și Federația Internațională a Jurnaliștilor.  

Împreună suntem mai puternici!

Departament Comunicare                                                      București, 2 octombrie 2020