Comunicate‎ > ‎

Administrația Gradea împreună cu sindicatul său de casă pun în pericol toate drepturile salariaților din Televiziunea Publică prin refuzul de a negocia un nou CCM!

postat 23 nov. 2020, 01:53 de Office Mediasind   [ actualizat la 23 nov. 2020, 01:56 ]
Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind și MediaSind TVR au luat act de comunicatul Serviciului Comunicare, Relații Publice din Protocol din Societatea Română de  Televiziuune - SRTV transmis astăzi, 23 noiembrie 2020, prin care anunță că actualul Contract Colectiv de  Muncă va fi negociat abia după 90 de zile de la data încetării de alertă!

SRJ MediaSind și MediaSind TVR atrag atenția că această decizie, agreată împreună cu sindicatul său de casă, pune în pericol toate drepturile prevăzute în CCM, inclusiv cele negociate de SRJ MediaSind și de Sindicatul TVR Craiova în cadrul delegației Federației FAIR-MediaSind, cum ar fi cele 10 salarii compensatorii în caz de concedieri, obligativitatea acordării voucherelor de vacanță și a tichetelor de masă la maximul prevăzut de lege, indemnizația de cazare în cuantum de 230 lei,  dar și clauza de conștiință pentru toți salariații, precum  și alte drepturi importante! (amănunte aici: Noile drepturi câștigate la negocierile colective din TVR au intrat în vigoare! )

Interpretarea dată ce conducerea SRTV prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, conform cărora valabilitatea contractelor colective de muncă și a acordurilor colective de muncă se prelungește pe durata stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia, este eronată în cazul Televiziunii Publice! Precizăm că actualul CCM expiră în data de 31 decembrie 2020, când nu mai există certitudinea existenței unei stări de alertă. Dacă, din diferite motive, la acea data nu va mai fi în vigoare starea de alertă, sau va fi în vigoare o stare de urgență care nu prevede prelungirea unor astfel de contracte, atunci, de la 1 ianuarie 2021 angajații SRTV rămân fără drepturile din CCM și fără nicio protectie!

La fel cum Federația FIR-MediaSind a procedat în Societatea Română de Radiodifuziune -SRR (amănunte aici: Angajații Radioului Public sunt invitați să mandateze rezultatul negocierilor pentru semnarea Contractului Colectiv de Muncă! ), ar fi trebuit ca  și  SPUSTv împreună cu conducerea instituției să demareze negocierile începând cu data de 1 noiembrie 2020 și să încheie un nou Contract Colectiv de Muncă până la sfârșitul acestui an. Nimic nu i-a oprit să negocieze CCM, mai ales că nu au de unde să cunoască  ce situație va exista în data de 31 decembrie 2020!

Având în vedere această nouă manevră a conducerii TVR împreună cu așa-zisul său sindicat reprezentativ de a pune în pericol, (pentru a câta oară?!?), drepturile din TVR, solicităm tuturor angajaților instituției să se delimiteze de această nouă diversiune și să părăsească de urgență acest sindicat care, în repetate rânduri, mai ales în timpul disponibilizărilor (amănunte aici: Concedierile colective în TVR în urma discuţiilor cu sindicatele: 872 angajaţi vor fi disponibilizaţi ) și-a arătat adevărata față.

Împreună suntem mai puternici!

Departament Comunicare MediaSind TVR

Bucuresti, 10 noiembrie 2020 

Alătură-te Campaniei #VremRespectînTVR 

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media!