Comunicate‎ > ‎

Administrația Gradea plătește 66 500 de euro unei firme private pentru două luni de curățenie!

postat 4 feb. 2021, 01:57 de Office Mediasind   [ actualizat la 4 feb. 2021, 01:57 ]
Pe ultima sută de metri ai mandatului, aflând că o să fie demisă prin respingerea Raportului de activitate, conducerea Societății Române de Televiziune a organizat o procedură simplificată de achiziție prin care acordă unei firme de curățenie suma de 318. 920 lei, aproximativ 66 500 euro, pentru doar două luni de curățenie!  Suma a fost deja aprobată de președintele-director general, Doina Gradea, precum și de membrii Comitetului Director prin Hotărârea nr. 73 din 3 februarie 2021, iar mâine, 5 februarie 2021, se așteaptă votul electronic, în regim de urgență, din partea membrilor Consiliului de Administrație.

De menționat că președintele  Comisiei de evaluare a ofertelor a fost șeful Serviciului logistic din SRTV, aceeași persoană care a fost acuzată în trecut de concurență neloială, fiind angajatul unei firme de la care conducerea TVR a făcut achiziții de peste un milion de lei, prin încredințare directă: Conducerea TVR a făcut achiziții de peste un million de lei, prin încredințare directă, de la o firmă din Călărași. Șeful serviciului care beneficiază de aceste achiziții este un fost angajat al respectivei firme! 

Față de acest nou desfrâu din bani publici al conducerii TVR  a reacționat prof. Sorin Ilieșiu, membru în Consiliul de Administrație al SRTV, care a solicitat  mai multe explicații președintelui-director general Doina Gradea, pe care le prezentăm alăturat.

MediaSind TVR susține că  se impune numirea de urgență la conducerea Societății Române de Televiziune a unor profesioniști care să respecte misiunea publică, pe telespectatori, dar și pe salariații instituției. Orice moment în care la conducerea TVR se află administrația Gradea, reprezintă un real pericol pentru serviciul public de televiziune, dar și pentru democrație.

 MediaSind TVR                                  

Departament Comunicare                                             

București 4 februarie 2021

Alătură-te Campaniei #VremRespectÎnTVR

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media Fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind


Stimată Doamnă PDG al SRTv Doina Gradea,

vă rugăm să răspundeți punctual la fiecare dintre întrebările de mai jos:

1. Suntem în 3 februarie. De ce nu am votat propunerea dvs în ședința din 28 ianuarie?

2. Vă rugăm să ne trimiteți mâine (4 feb.) bugetul detaliat de materiale consumabile,  manoperă și profit, redactat de S.C. CRIBO CLEAN SERVICES S.R.L.

De ce nu ni s-a trimis și bugetul detaliat în condițiile în care suma pare sau chiar este uriașă?

În opinia noastră, cu 66.500 Euro se pot cumpăra consumabile pt curățenia în cadrul SRTv, inclusiv în studiourile teritoriale, pt cel puțin 200 de ani, nu doar pt două luni, precum în oferta S.C. CRIBO CLEAN SERVICES S.R.L.

3. Câte femei de serviciu are angajate SRTv pentru curățenia studiourilor centrale și a celor teritoriale?  De ce trebuie „externalizată” curățenia SRTv?

4. Nu e mai bine ca, neapelând la curățenia pe două luni făcută de S.C. CRIBO CLEAN SERVICES S.R.L. și rezolvând problema curățeniei cu personalul de serviciu angajat al SRTv, din banii economisiți să fie acordate prime de risc salariaților SRTv care, pt a-și achita obligațiile specifice de serviciu, și-au riscat timp de 11 luni sănătatea în condițiile pandemiei de Covid-19, sănătate pe care și-o vor risca și în viitor?

5. Vă rugăm să ne trimiteți un punct de vedere scris al conducerii Departamentului Economic al SRTv și un punct de vedere scris al Serviciului financiar al SRTv față de aceste probleme.

6. De ce nu s-a făcut licitație?

7. Nu e mai ieftin să cumpărăm aspiratoare de praf performante pe care SRTv să le poată folosi cel puțin 10 ani? Aspiratoarele de praf existente nu pot fi reparate dacă s-au defectat? Nu e mai ieftin să cumpărăm detergenți, hârtie igienică, săpun lichid, dezinfectanți, consumabile pentru mopuri etc etc, iar curățenia să o facă femeile de serviciu angajate cu carte de muncă la SRTv?

8. Vă rugăm să ne trimiteți un punct de vedere scris din partea șefului Departamentului Resurse umane referitor la câte femei de serviciu are angajate (cu carte de muncă) SRTv și care e fișa lor de post.

9. Vă rugăm să ne trimiteți un punct de vedere scris din partea liderilor sindicali din SRTv față de problema curățeniei și igienei în SRTv.

10. În opinia noastră, consumabilele pt două luni de curățenie nu pot costa mai mult de 500 euro, dacă sunt cumpărate de la furnizori sau de la fabricanți. Deci, dacă ne propuneți să votăm externalizarea curățeniei în SRTv, manopera pt două luni de curățenie ar costa 66.000 Euro? Ce salariu lunar au femeile de serviciu de la S.C. CRIBO CLEAN SERVICES S.R.L. și câte femei de serviciu de la S.C. CRIBO CLEAN SERVICES S.R.L?

11. Care este profitul firmei S.C. CRIBO CLEAN SERVICES S.R.L. în această afacere cu SRTv?

12. Bugetul de 66.500 Euro pt 2 luni de curățenie se referă și la studiourile teritoriale? S.C. CRIBO CLEAN SERVICES S.R.L. are filiale în toate orașele unde SRTv are studiouri teritoriale?

13. Dl Gheorghe Pereș, președintele cu drept de vot al Comisiei de evaluare din cadrul SRTv față de corectitudinea ofertei S.C. CRIBO CLEAN SERVICES S.R.L., este aceeași persoană care a fost și președintele Comisiei de evaluare a schimbului de terenuri în care ar fi fost implicat uriașul teren al TVR-Cluj, cu un posibil prejudiciu de aproape un milion de euro (?) conform denunțului penal la DNA făcut de deputatul de Cluj Emanuel Ungureanu în luna august 2020 împotriva PDG al SRTv Doina Gradea?

14. Întrebare retorică: Managementul SRTv a ajuns pe culmile batjocoririi banului public?

15. De ce, doamnă PDG Doina Gradea, în ședința Consiliului de Administrație al SRTv din 28 ian. a.c., prima din acest an, ne-ați refuzat, nouă, membrilor Consiliului SRTv, dreptul de a dezbate mega-scandalurile referitoare la „Revelionul Garcea” și la demiterea conducerii TVR-Cluj pentru că în 2020, anul Centenarului Trianon, a transmis programe dedicate recunoașterii internaționale în anul 1920, la Trianon, a Marii Uniri a Românilor din 1918 (în timp ce, spre dezonoarea lor, studiourile centrale din București conduse de PDG Doina Gradea nu au prezentat în anul 2020 niciun program (!) dedicat recunoașterii internaționale a Marii Uniri), ...în condițiile în care acum ne cereți să dezbatem și să votăm prin e-mail până vineri 5 februarie 2021 la ora 12:00, în calitate de membri ai Consiliului SRTv, corectitudinea cheltuirii sumei colosale de 66.500 Euro pt două luni de curățenie în SRTv?

Ne obligați să dezbatem așa ceva, dar ne refuzați dreptul de a dezbate lucruri esențiale pentru SRTv și pentru societatea românească?

Într-un asemenea hal a ajuns Consiliul Televiziunii Naționale numit de Parlamentul României, după ce am jurat în fața Camerelor reunite ale Parlamentului să respectăm Constituţia şi legile ţării, să apărăm interesele României, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, să ne îndeplinim cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire atribuţiile ce ne revin potrivit funcţiei?

Televiziunea Națională a devenit scena Teatrului Absurdului, al Grotescului și al Derizoriului?

Cu mulțumiri anticipate pentru eventualele răspunsuri,

Sorin Ilieșiu