Comunicate‎ > ‎

Administrația Gradea se răzbună pe conducerea TVR Cluj pentru că a reclamat afacerea imobiliară cu terenul studioului teritorial!

postat 23 sept. 2020, 00:20 de Office Mediasind   [ actualizat la 23 sept. 2020, 21:54 ]
http://www.mediasind.ro/comunicate-1/administratiagradeaconsiderateleviziuneanationalaounitatemilitara
Enervată de faptul că directorul Studioului Teritorial Cluj, Romeo Couți, a semnalat oficial membrilor Consiliului de Administrație că instituția este în pericol să piardă aproximativ 5000 mp din terenul TVR Cluj din cauza unor manevre cu iz penal,  șefa Societății Române de Televiziune, Doina Gradea, a trecut la represalii! A înființat o comisie formată din acoliții săi printre care se află fostul colonel STS Adrian Fulea (foto), în prezent șeful compartimentului Informații clasificate din TVR, Roxana Ionescu, șefa departamentului Juridic, precum și Eduard Dârvariu, omul său de casă adus de la ProTv, pentru a sancționa întregul Comitet Director al studioului TVR Cluj. Nu înțelegem însă ce caută în această comisie Carla  Tompea directorul de programe, și de ce a acceptat să participe la această mascaradă, dar, probabil, timpul va limpezi lucrurile.

Motivul ticluit pentru cercetarea disciplinară celor 5 membri ai Comitetului Director TVR Cluj este unul halucinant, și anume, că nu ar fi respectat indicațiile prețioase primite de la București în timpul stării de urgență și nu ar fi oprit producția!!! Ba mai mult, în perioada Sfintelor Sărbători de Paște, aceștia au avut neobrăzarea să decidă transmiterea în direct a slujbei de la Mănăstirea Rohia! Cu alte cuvinte, pentru curajul de a nu opri producția și de a respecta misiunea publică a instituției prevăzută în propria lege de organizare și funcționare, întreaga conducere a TVR Cluj este acum cercetată disciplinar de comisia numită de Doina Gradea, la 6 luni de la comiterea așa-zisei fapte.

Având în vedere adevărata miză a scandalului provocat de șefa TVR,  de a schimba o conducere care nu s-a dovedit obedientă exceselor și abuzurilor administrației Gradea, mai ales în ceea ce privește afacerea imobiliară cercetată de DNA (amănunte aici: Administrația Gradea acționată în justiție pentru afacerea imobiliară cu terenul de la TVR Cluj!), Sindicatul Român al Jurnaliștilor și filiala MediaSind TVR vor asigura reprezentarea juridică și asistența sindicală tuturor angajaților vizați de furia șefei TVR, indiferent de apartenența lor sindicală, în toate etapele cercetării disciplinare, inclusiv în justiție.

De asemenea, SRJ MediaSind  și MediaSind TVR vor sesiza acest caz și instituțiilor abilitate pentru a cerceta faptele semnalate și sub aspectul comiterii unor posibile infracțiuni cum ar fi abuzul în funcție și constituire de grup infracțional organizat.

Din nefericire, actualul presedinte-director general, Doina Gradea, numită în funcție la propunerea fostului președinte PSD, Liviu Dragnea, beneficiază încă de sprijin politic, fapt ce blochează orice dezbatere parlamentară a rapoartelor de activitate și demiterea întregii conduceri. Singura soluție pentru salvarea celei mai mari instituții de presă a statului, rămâne, însă justiția, care trebuie să judece cu celeritate abuzurile din Televiziunea Națională.

Departament Comunicare MediaSind TVR                

Cluj, 23 septembrie 2020