Comunicate‎ > ‎

Administraţia Miculescu „fabrică”probe pentru a induce în eroare Parlamentul

postat 12 feb. 2014, 02:54 de Office Mediasind   [ actualizat la 19 feb. 2014, 12:05 ]
Speriată de numeroasele dezvăluiri publice făcute de Sindicatul Unit al Salariaţilor  Radio- România privind managementul defectuos, atitudinea dictatorială faţă de angajaţi, fapte de corupţie, incompatibilităţi şi conflicte de interese pentru care au fost sesizate Agenţia Naţională de IntegritateDirecţia Naţională Anticorupţie, Parchetul şi Parlamentul României, administraţia Societăţii Române de Radiodifuziune a reacţionat ieri, 11 februarie 2014, printr-un comunicat de presă. 

Pe postul Radio România Actualităţi, condus de către preşedintele-director general Ovidiu Miculescu, (foto) şi pe toate posturile locale din subordine, s-a anunţat depunerea unei aşa-zise petiţii la Parlament semnată de « 1000 de angajaţi »  pentru demiterea reprezentantului salariaţilor şi preşedintele Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, Adrian Valentin Moise, din Consiliul de Administraţie.

Ceea ce nu spune însă comunicatul, este faptul că acea petiţie reprezintă de fapt o făcătură. Potrivit surselor noastre, numărul real al semnatarilor nu este cel din comunicat, ci mult mai mic, iar unele persoane se regăsesc de mai multe ori pe documentul semnat. Deoarece angajaţii ameninţaţi să semneze petiţia au refuzat să îndeplinească „ordinul pe unitate”, s-a apelat şi la  tabelele cu semnături pe care le-a folosit în instanţă, în diverse cauze, sindicatul de buzunar al conducerii. De altfel, chiar lidera de sindicat este cercetată în mai multe dosare penale, fiind acuzată tocmai de falsificarea unor documente ale organizaţiei.

Pentru a deturna atenţia opiniei publice, folosind tehnici de manipulare de tip securist, administratia Miculescu a dispus difuzarea pe postul public de radio a respectivului comunicat în aceeaşi zi când Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind a solicitat demisia conducerii pentru acte de corupţie şi comportament dictatorial, cerere despre care nu se aminteşte nimic în emisiunile Radio România. (citeşte aici)

 Jalnică atitudine, jenanţi autorii...

Pe această cale anunţăm că Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, membru afiliat al FRJ MediaSind, nu se va lăsa intimidat de manevrele lui Ovidiu Miculescu şi ale echipei sale „de zgomote”, îndreptate împotriva organizatiei şi a liderului său şi va continua să prezinte cetăţenilor plătitori de taxă radio tv, matrapazlâcurile actualei conduceri din Radioul Public.

Ceea ce trebuie să ştie publicul din ţara noastră este că Radio România nu înseamnă nici Ovidiu Miculescu, nici Consiliul său de Administraţie obedient, nici liderii micilor sindicate galbene şi nici politicienii care girează ilegalitaţile din instituţie. 

Radio România înseamnă tradiţie, prestigiu şi profesionalism, în slujba plătitorilor de taxă radio-tv. Pentru cetăţeni şi pentru angajaţii Radioului, alături de Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, ne vom bate până la capăt.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind                   Bucureşti, 12 februarie 2014