Comunicate‎ > ‎

Administrația Turturică – Săseanu continuă procesele abuzive ale Doinei Gradea împotriva MediaSind: După ce Judecătoria sectorului 1 a dat câștig de cauză MediaSind, conducerea TVR a depus cerere de apel prin care solicită interzicerea dreptului organizației de a mai critica conducerea Televiziunii Publice!

postat 13 dec. 2021, 01:04 de Office Mediasind   [ actualizat la 25 aug. 2022, 05:49 ]
Pentru acest proces, până în prezent, TVR a achitat abuziv 18.000 lei Casei de avocatură Zamfirescu Racoți Vasile & Partners, pentru a obține de la SRJ MediaSind despăgubiri de 1 euro!

Tribunalul Municipiului București – TMB a transmis la sfârșitul săptămânii trecute cererea de apel împotriva Sentinței Civile nr.5482 din 11.06.2021 prin care Judecătoria sectorului 1 a respins solicitarea conducerii Societății Române de Televiziune de a obține daune materiale de 1 euro de la Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, care a avut numeroase  reacții publice și critici la adresa conducerii instituției, pentru managementul defectuos și pentru corupție. Documentul nu este semnat și nici datat de către conducerea TVR și nici de casa de avocatură!

Precizăm că pentru acest proces, până în prezent, TVR a achitat Casei de avocatură Zamfirescu Racoți Vasile & Partners suma de 18.000 lei pentru a obține în instanță daune morale de doar, atenție!, 1 euro!

Din păcate constatăm că noua administrație a Televiziunii Române, condusă de tandemul Dan Cristian Turturică, președinte director general și Ramona Săseanu, producător general, continuă politica de desconsiderare a banilor publici, acceptând afacerile suspecte derulate de fosta administrație condusă de Doina Gradea cu diverși avocați și case de avocatură. Noua conducere își asumă, astfel, încălcarea prevederilor OUG nr. 26/2012, ordonanță care interzice autorităților și instituțiilor publice ce au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică, să achiziționeze servicii juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare juridică. Aceste nelegalități au fost constatate și semnalate și de inspectorii Curții de Conturi care au dispus măsuri de recuperare a sumelor plătite unor avocați cu încălcarea prevederilor legale.

Mai mult, cu un tupeu incredibil, conducerea TVR, invocând, prin minciună, lipsa de legitimitate a organizației noastre în instituția publică, cere instanței să constate „caracterul ilicit” al reacțiilor publice ale MediaSind împotriva abuzurilor și corupției din Televiziunea Română, „caracterul ilicit” al deciziei organizației noastre sindicale de a “transmite notificări și solicitări abuzive în atenția subscrisei SRTV, în calitate de pretins sindicat constituit  la nivelul SRTV”, precum și „interzicerea pentru viitor a săvârșirii faptei ilicite, prin interzicerea publicării de articole/afirmații calomnioase la adresata SRTV sau transmiterea de notificări abuzive către SRTV”, obligarea MediaSind de a plăti către SRTV daune morale de 1 euro echivalent în lei  și de a înlătura „Articolele defăimătoare” publicate pe site-ul mediasind.ro, precum și publicarea în integralitate, pe cheltuiala acestuia, a hotărârii de condamnare într-un cotidian național de largă răspândire și pe site-ul mediasind.ro, precum și a unui comunicat cu privire la retragerea Articolelor.” (vezi foto) Cu alte cuvinte, ciocul mic și nu ne mai deranjați cu tot felul de notificări ca să respectăm legea!

Precizăm că falsa dispută la care face referire conducerea SRTV privind calitatea Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind de a avea dreptul de  a-și reprezenta membrii din cadrul Filialei MediaSind TVR a fost clarificată definitiv în instanțăcare a oferit câștig de cauză organizației noastre, prin Hotărârea nr. 3598/2021 din 17.06.2021 a Curții de Apel București! Mai mult, Comitetul Director al SRTV a luat act de această sentință prin Hotărârea CD nr. 517 din 23 iulie 2021, prin care a atribuit SRJ MediaSind un spațiu în incinta instituției pentru desfășurarea activității sindicale! (amănunte aici: Curtea de Apel București a confirmat, prin hotărâre definitivă, legalitatea funcționării MediaSind în TVR! )

Deși SRTV plătește aproape un milion de euro pentru susținerea propriului compartiment juridic, administrația SRTV a angajat în mai multe cauze împotriva MediaSind și a jurnaliștilor de la cotidianul Libertatea, Casa de Avocatură Zamfirescu Racot i& Partners care, potrivit informațiilor apărute în presă, este una dintre cele mai scumpe case de avocatură din țară, cu conexiuni în zona politică și abonată la bani publici – amănunte aici: https://m.luju.ro//dezvaluiri/anchete/scump-dom-le-scump-lumeajustitiei-ro-prezinta-in-premiera-contractul-dintre-ministerul-mediului-si-sca-zamfirescu-racoti-predoiu-ministerul-plateste-90-euro-plus-tva-pe-ora-de-avocat-contractul)

Constatăm, cu îngrijorare, că noua conducere a TVR continuă politica de cheltuire abuzivă a banilor publici pentru a se război cu organizațiile sindicale care „îndrăznesc” să critice abuzurile și corupția din instituție și pentru a apăra persoanele responsabile de aceste ilegalități în anchetele DNA, Parchet și instanțele de judecată!

Vă reamintim că, prin mai multe reacții publice, MediaSind a atenționat deja societatea civilă  despre eforturile insistente ale conducerii SRTV de a-l angaja cu 108 000 lei (9000 lei lunar) pe Ionuț Teodorescu, avocatul de casă de la Craiova al fostei șefe a TVR, Ramona Săseanu! (vezi video) Ne întrebăm încă odată de ce trebuie să vină un avocat de la Craiova, dacă instituția are în schema de personal 12 posturi, din care sunt ocupate 10? (amănunte aici: Intenția de angajare a avocatului de casă al fostei șefe a TVR provoacă scandal în instituție: Mai mulți membri ai CA i-au cerut președintelui-director general al TVR reorganizarea întregului Departament juridic din Televiziunea Publică! )

 Având în vedere aceste încălcări grosolane ale legislației, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala sa din SRTV, MediaSind TVR, cer public Direcției Naționale Anticorupție și Curții de Conturi să verifice cu celeritate aceste tranzacții cu iz de corupție din Televiziunea Națională și să dispună sancționarea persoanelor vinovate precum și recuperarea prejudiciilor de la autorii acestor încălcări.

Departament Comunicare SRJ  MediaSind

București, 13 decembrie 2021


Participă la Campania #Vrem respect pentru angajații TVR:

MediaSind lansează Campania #Vrem respect pentru angajații TVR! 

Intenția de angajare a avocatului de casă al fostei șefe a TVR provoacă scandal în instituție: Mai mulți membri ai CA i-au cerut președintelui-director general al TVR reorganizarea întregului Departament juridic din Televiziunea Publică! 

Fosta șefă a Televiziunii Române a angajat abuziv, cu 9 000 lei lunar, un avocat de la Craiova pentru a o apăra de anchetele de la Parchet și DNA! 

Fosta șefă a TVR cunoștea că încalcă legea atunci când l-a angajat pe avocatul de la Craiova ca să o apere de anchetele DNA! 

Mandatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română s-a încheiat aseară, la ora 24,00!!

MediaSind cere înlocuirea de urgență a conducerii TVR Iași cu o echipă managerială competentă! 

Apel de la TVR Tg. Mureș și TVR Cluj către clasa politică: Stopați interimatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română!

Scrisoare deschisă către liderii partidelor: "TVR este o instituție prea importantă pentru a rămâne o jucărie în mâinile unei persoane incompetente managerial și profesional"

MediaSind cere Parchetului anchetarea faptelor penale ale conducerii interimare din Televiziunea Română 

Document halucinant din TVR, primit pe Platforma Fair-MediaSind a avertizorilor de integritate: Cum a fost mușamalizată cercetarea disciplinară a jurnalistului tv care a făcut publicitate mascată unei firme medicale pe canalul TVR1! 

Directorul interimar al TVR, Ramona Săseanu, recunoaște că nu a luat în calcul și criterii morale în numirea în funcția de coordonator cu atribuții de director a jurnalistului care a făcut publicitate mascată pe postul TVR 1 

Echipa MediaSind a descoperit la TVR Iași încălcări grave ale drepturilor angajaților! 

MediaSind cere angajaților TVR Craiova să apeleze la clauza de conștiință din CCM TVR și să refuze să participe la acțiunile electorale ale directoarei interimare!

MediaSind cere intervenția instituțiilor de control pentru protecția sănătății angajaților din Televiziunea Română!

Șefa interimară a TVR refuză de 3 luni să pună la dispoziția MediaSind sediul închiriat!