Comunicate‎ > ‎

Adminstrația Gradea apelează la tehnici de manipulare securistice pentru a discredita grupul de comunicare Alternativa TVR!

postat 14 iul. 2020, 22:52 de Office Mediasind   [ actualizat la 14 iul. 2020, 23:31 ]
Neliniștiți de faptul că angajații vor putea comunica mai bine pe Facebook și își vor putea mai lesne sincroniza acțiunile sindicale, în scopul apărării drepturilor lor legitime, fără a mai putea fi cenzurați, Doina Gradea și colportorul său de informații false, Mircea Radu, ies la atac, folosind armele propagandei proletare din anii '50.

 

Noul comunicat de presă transmis angajaților instituției arată modul josnic la care poate să coboare comunicarea instituțională în TVR.

După numai 24 de ore, grupul de comunicare lansat luni, 13 iulie 2020, de filiala MediaSind TVR, denumit Alternativa TVR, a ajuns la peste 500 de membri. Un real motiv de îngrijorare și panică pentru administrația Gradea, care vede că pierde teren în fața susținătorilor pe care încă poate să-i mintă și să-i manipuleze. Folosind, în mod abuziv și ilegal, baza de date a instituției, Doina Gradea, apelând la tehnicile de manipulare ale bătrânilor securiști, a transmis tuturor salariaților un „Anunț important”, împănat cu informații false, lansate cu scopul discreditării Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind și a liderului acestuia.

Sunt vânturate aceleași mizerii, lipsite de temei și care contravin logicii. Se invocă aceleași așa-zise argumente folosite în urmă cu un an de către consilierul pe probleme juridice, Alexandru Dumitrescu potrivit cărora, MediaSind este o organizație fantomă în SRTv și încasează cotizație ilegal de la membri. (amănunte aici:   SRTV acţionată în judecată pentru contractele suspecte încheiate de şefa TVR cu un fost partener de afaceri și consilier personal!)

Având în vedere aceste acuzații grave, care au fost demontate public, MediaSind a depus o plângere penală împotriva grupului organizat care a orchestrat o asemenea intoxicare, menită să afecteze activitatea unei organizații sindicale în TVR. (amănunte aici: MediaSind TVR a sesizat Parchetul pentru a cerceta faptele de corupție din Televiziunea Națională!)

Să ne mai amintim că MediaSind a solicitat atunci explicații oficiale Ministerului Muncii care, prin adresa nr.105/IM/07.08.2019 a confirmat legalitatea și legitimitatea funcționării SRJ MediaSind și a filialei sale în TVR, după cum urmează (amănunte aici: Ministerul Muncii demontează diversiunile conducerii Televiziunii Române):

Întrebare MediaSind:  1. Prin Sentinţa nr. 3486 din 13.04.2017 pronunțată în Dosarul nr. 5578/303/2017 s-a admis  fuzionarea SRJ MediaSind cu Sindicatul TVR Sind - organizaţie constituită la nivelul Societăţii Române de Televiziune. În aceste condiţii, organizaţia noastră are dreptul să-i reprezinte în  faţa angajatorului pe noii membri de sindicat rezultați din fuziune?

 Răspuns Ministerul Muncii: 1. Organizaţia dumneavoastră are dreptul să reprezinte membrii rezultaţi din fuziune, având în vedere prevederile art. 28 din Legea nr. 62/2011, a dialogului social, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, conform căruia, organizaţiile sindicale apără drepturile membrilor lor, ce decurg din legislaţia muncii, statutele funcţionarilor publici, contractele colective de muncă şi contractele indicviduale de muncă, precum şi din acordurile privind raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici, în faţa instanţelor judecătoreşti, organelor de jurisdicţie, a altor instituţii sau autorităţi ale statului, prin apărători proprii sau aleşi.

Întrebare MediaSind:  2. În condiţiile arătate mai sus, angajatorul are obligaţia, în conformitate cu prevederile art. 2 din  Legea nr. 1/2016 să reţină şi să trimită în contul organizaţiei noastre cotizaţia noilor membri afiliaţi, în baza acordului de voință al acestora?

 Răspuns Ministerul Muncii: 2  În baza acordului de voinţă al membrilor sindicatului, angajatorul reţine şi virează în contul organizaţiei sindicale cotizaţia noilor membri, în conformitate cu prevederile art. 24 alin. 1 din Legea nr. 62/2011, a dialogului social, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Întrebare MediaSind:  3. SRJ MediaSind are dreptul să negocieze contract colectiv de muncă în această unitate în cazul în care obţine sentinţă de reprezentativitate, sau, în caz contrar, poate acorda mandat de negociere pentru CCM la nivel de SRTV federaţiei reprezentative la nivel de sector la care este afiliat?

 Răspuns Ministerul Muncii: 3. Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind este reprezentativ la nivelul SRTV dacă prezintă hotărâre judecătorească de dobândire a reprezentativității la nivelul acestei instituții, conform prevederilor art. 221 alin. 1 din Legea nr. 62/2011, a dialogului social, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În situația în care la nivelul unității nu există sindicat reprezentativ, dar există sindicat afiliat federației sindicale reprezentativă în sectorul de activitate din care face parte unitatea, negocierea se face de către reprezentanții federației sindicale, la solicitarea și în baza mandatului sindicatului, împreună cu reprezentanții aleși ai angajaților, în conformitate cu prevderile art. 135 alin 1 lit.a) din Legea nr. 62/2011, legea dialogului social republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Întrebare MediaSind:  4. Având în vedere faptul că Statutul SRJ MediaSind, aprobat de către instanţa de judecată,  permite crearea de filiale (grupe sindicale) fără personalitate juridică  în cadrul instituţiilor/compartimentelor unde are membri afiliaţi, organizaţia are dreptul să-i reprezinte în raport cu angajatorul în calitate de partener social, în conformitate cu prevederile art. 1 lit. a și b din Legea nr. 62/2011?

Răspuns Ministerul Muncii: 4. Conform celor menționate și la punctul 1, în conformitate cu prevederile art. 28 din legea nr. 62/2011, a dialogului social republicată, cu modificările și completările ulterioare, organizația dumneavoastră are dreptul de a reprezenta și apăra drepturile membrilor.

Profitând de faptul că nu a fost încă începută cercetarea plângerii depuse de MediaSind, lacheii șefei TVR, făcându-l invidios și pe „Ali Comicul”, ministrul propagandei lui Saddam Hussein, repetă aceleași minciuni pentru a strecura măcar o îndoială în mintea celor care citesc aceste neadevăruri.

De fapt, grupul coordonat de Doina Gradea, Alexandru Dumitrescu și Mircea Radu, prin răspândirea de informații false, dorește să abată atenția opiniei publice  de la chestiuni deosebit de grave: jaful, constatat de controalele Curții Conturi și confirmat de sentințe judecătorești, din Televiziunea Națională, precum și managementul defectuos care nu mai poate fi cosmetizat nici măcar prin interviuri publicitare. (amănunte aici: Argumentele MediaSind pentru demiterea de urgență a șefei TVR)

„Anunțul important” trimis către salariați spune că liderul MediaSind a mințit, afirmând că este salariat la TVR. Este întristător faptul că, în această campanie murdară, Doina Gradea se folosește și de liderii sindicatului ei de casă, SPUSTv, ce sunt administratori ai unui grup de comunicare din TVR și care au refuzat accesul liderilor MediaSind pe acest grup, pentru a nu posta cumva reacții negative la adresa șefilor TVR! Pentru ca refuzul lor să pară credibil, acești administratori au comis un fals grosolan, adaugând la cererea făcută de liderul MediaSind faptul că acesta lucrează în TVR, deși este de notorietate că este președintele SRJ MediaSind și președinte executiv al Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind. Și astfel, prin această ticluire specifică fostei Securități, el este declarat mincinos, în aplauzele serviciului de propagandă al Doinei Gradea.

Bineînțeles că după ce au executat această manipulare ieftină, liderele SPUSTv Luminița Iordănescu și Ramona Săseanu (propagandistă activă a partidului aflat la guvernare) și-au informat  șefa de isprava făcută. Din păcate, ele au uitat că liderul SRJ MediaSind, presedinte executiv al Federației FAIR-MediaSind, a negociat împreună cu colegii de sindicat din TVR pentru toți angajații instituției, inclusiv pentru liderele SPUStv, Actul adițional nr 3  la Contractul Colectiv de Muncă din SRTV, document verificat și înregistrat de ITM București! Atunci de ce nu și-au exprimat nemulțumirea că lucrează în folosul angajaților și pentru TVR? (amănunte și foto aici: Noile drepturi câștigate la negocierile colective din TVR au intrat în vigoare!)

De fapt, toate acțiunile conducerii SRTv de discreditare și de intimidare a MediaSind - manipularea opiniei publice prin răspândirea de informații false, notificări redactate, pe bani publici, de avocați cu notorietate, amenințări cu deschiderea unor procese etc - urmăresc doar să acopere fărădelegea, jaful, minciuna și incompetența, ce definesc actuala administrație. 

Pentru că respectarea adevărului și înfăptuirea dreptății sunt valori morale asumate de noi, îi asigurăm pe toți membrii de sindicat că MediaSind nu se va lăsa intimidat de manevrele securistice ale administrației Gradea și va continua să acționeze în folosul salariaților TVR până când această conducere toxică va pleca din instituție și va răspunde pentru faptele ei în fața justiției.

Departament Comunicare SRJ MediaSind

 București, 15 iulie 2020