Comunicate‎ > ‎

Adunarea Generală a Federaţiei Europene a Jurnaliştilor va avea loc în România!

postat 3 mai 2017, 00:31 de Office Mediasind   [ actualizat la 3 mai 2017, 00:31 ]
Cu ocazia zilei Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR - MediaSind transmite sincere felicitari tuturor jurnalistilor care-si slujesc cu onestitate profesia, urmărind informarea corectă a cetăţenilor şi cultivarea adevăratelor valori ale societăţii noastre.

Este un bun prilej pentru organizaţia noastră de a ne exprima preţuirea faţă de acei colegi care, în ciuda unor presiuni politice sau economice, dictate de cele mai multe ori de interese patronale, luptă, actionând în limitele deontologiei profesionale, pentru aflarea adevarului.

Federaţia noastră a promovat întotdeauna, aflându-se în permanentă alături de profesioniştii breslei, pe care îi susţine cu toate mijloacele de care dispune.

Anul acesta, Ziua Mondială a Presei precede un eveniment extrem de important pentru mass-media românească: organizarea, pentru prima dată în România, a celei mai importante reuniuni a jurnaliştilor europeni. La propunerea membrului afiliat din România, FAIR-MediaSind, Comitetul Executiv al Federaţiei Europene a Jurnaliştilor - EFJ, a decis să organizeze la Bucureşti, în perioada 18-19 mai 2017, Adunarea Generală a organizaţiei europene de media.

Evenimentul, la care vor participa reprezentanţi ai celor peste 320 000 de jurnalişti afiliaţi EFJ, oficiali UE şi ai instituţiilor din media, va avea loc la Phoenicia Grand Hotel din Capitală. Tema intalnirii este una de mare actualitate: Jurnalişti sub presiune. Pe această idee, delegaţii vor dezbate, căutând soluţii la principalele probleme cu care se confruntă breasla jurnaliştilor, cum ar fi presiunile politice, editoriale, independenţa instituţiilor publice de presă, libertatea de exprimare, digital news, etc.

Partener media al evenimentului este Agenţia Naţională de Presă AGERPRES.

 

Departament Comunicare FAIR-MediaSind                           

                                                                                Bucureşti, 3 mai 2017