Comunicate‎ > ‎

A fi membru de sindicat nu este un delict!

postat 8 feb. 2019, 02:11 de Office Mediasind   [ actualizat la 8 feb. 2019, 03:21 ]
Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala sa din Societatea Română de Televiziune, MediaSind TVR, acuză presiuni exercitate de Președintele –Director General al SRTV, Doina Gradea, asupra reprezentantului salariaților în Consiliul de Administrație, Monica Ghiurco

Considerăm că aceste presiuni sunt exercitate în scopul intimidării și anulării pozițiilor critice pe care aceasta le-a exprimat la adresa conducerii SRTV. Membrul CA a semnalat, în repetate rânduri, chiar și în spațiul public, neregulile în funcționarea Societății Române de Televiziune, atât în actualul mandat, cât și în cel anterior sub conducerea Irinei Radu, informând în mod curent salariații cu privire la demersurile pe care le întreprinde în calitate de membru CA.

 

Considerăm inacceptabil faptul că reprezentantului salariaților i se refuză în mod sistematic accesul la informații și documente de interes major pentru salariați și pentru bunul mers al societății, în mod special informații de natură financiară care ar trebui să fie gestionate cu maximă transparență de conducerea SRTV (onorarii, prime, contracte). Acest refuz este o formă de abuz în serviciu pe care nu îl putem ignora și de aceea SRJ MediaSind a înaintat solicitări oficiale în baza Legii 544/2001 pentru lămurirea acestor aspecte.

Mai mult decât atât, constatăm că se exercită o  hărțuire constantă  asupra reprezentantului nostru și al salariaților. Cel mai recent exemplu este străduința de a o discredita pe Monica Ghiurco inducând ideea falsă a unei incompatibilități în care s-ar afla reprezentantul nostru, prin faptul că este membru, începând din luna decembrie, al SRJ MediaSind -  Filiala TVR. Am primit chiar solicitare scrisă de a furniza informații despre  Monica Ghiurco, aspect pe care îl consideram incalificabil.

Acest lucru denotă nu doar necunoașterea legii de catre Președintele-Director General Doina Gradea și consilierii personali plătiți din bani publici să o sfătuiască în ce fel să-i hărțuiască pe cei care i se opun sau o critică, ci și reaua-credință în abordarea dialogului social. A fi membru de sindicat nu este un delict!

Tratamentul aplicat reprezentantului salariatilor, care nu se bucură de sprijin politic în CA, ales prin vot direct de catre salariați și nefiind numit de un partid sau grup parlamentar, de Guvern sau Președinție este profund discriminatoriu si lezează nu doar persoana în cauza, ci pe toți angajații SRTV.

Cerem Presedintelui -Director general al SRTv sa înceteze deîndată orice formă hartuire exercitată   la adresa reprezentantului salariatilor in CA și a tuturor angajaților care sunt membri de sindicat.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind va sesiza deîndată la EUROPEAN BROADCASTING UNION –EBU  comportamentul abuziv al Președintelui-Director General al SRTV, solicitând, totodată, sprijinul organizațiilor internaționale la care este afiliat prin Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, Federația Europeană a Jurnaliștilor, Federația Internațională a Jurnaliștilor și UNI Global UNION.

Vezi aici corespondența cu secretariatul SRTV.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind

Departament Comunicare

                                                                                                   București, 8 februarie 2019

Ċ
Office Mediasind,
8 feb. 2019, 02:14