Comunicate‎ > ‎

A fost încheiat Contractul Colectiv de Muncă din AGERPRES

postat 19 mar. 2015, 08:36 de Office Mediasind   [ actualizat la 19 mar. 2015, 10:56 ]
UPDATE: Reprezentantul  Organizaţiei Internaţionale a Muncii, Ovidiu Jurcă, a transmis părţilor semnatare a Contractului Colectiv de Muncă din AGERPRES următorul mesaj:

 Dragi Prieteni,
 
Este deosebit de placut si reconfortant sa primesti asemenea vesti.
Orice realizare in materia dialogului social si a negocierii colective este inca un argument palpabil  pentru abordarile constante ale OIM, de la infiintare si pana in prezent.
 
Va felicit in egala masura sindicalisti si angajator si va doresc noi succese pe acest drum care nu este usor dar care urmat, aduce doar satisfactii.
 
Cu consideratie, Ovidiu JURCA Senior Specialist in Workers' Activities ILO DWT/CO- Budapest


Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti, afiliat la Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, anunţă încheierea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de agenţie pentru perioada 2015-2017.

Noul contract stipulează drepturile şi obligaţiile angajaţilor şi ale angajatorului şi conţine norme profesionale vitale pentru independenţa editorială a instituţiei publice de presă, cum ar fi clauza de conştiinţă, Codul Deontologic al Jurnalistului şi Ghidul de Etică în Fotojurnalism. Totodată, documentul prevede funcţionarea unor structuri independente de dialog social la nivelul agenţiei, Consiliul Consultativ al Salariaţilor şi Comisia Paritară, precum şi reprezentarea salariaţilor în diverse foruri - Consiliul Director, Comisia de Etică şi Disciplină, comisiile de promovare, concursuri sau comisiile de achiziţii publice etc.

Având în vedere faptul că salarizarea personalului din AGERPRES se face în baza Legii Salarizării Unitare a Personalului Bugetar, părţile au convenit să facă toate demersurile necesare pentru ca  angajaţii agenţiei să beneficieze de drepturi salariale similare cu cele ale colegilor din instituţiile publice sau private de presă.

Contractul Colectiv de Muncă din Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, încheiat pe o perioadă de doi ani, a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă a Municipiului Bucureşti.

Având în vedere ultimele atacuri la adresa prestigiului şi imaginii AGERPRES, facem un apel atât către politicieni, cât şi către colegii din media, să trateze cu respect munca angajaţilor din Agenţia Naţională de Presă, instituţie publică ce împlineşte, în data de 27 martie 2015, 126 de ani de la înfiinţare.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

 

Agenția Națională de Presă AGERPRES

Biroul Comunicare şi Relații Internaționale

E-mail: comunicare@agerpres.ro