Comunicate‎ > ‎

A fost înfiinţată filiala SRJ MediaSind în Radioul Naţional, prin fuziunea Asociaţiei Profesionale Radio cu unicul sindicat național al jurnaliștilor!

postat 21 iun. 2017, 00:08 de Office Mediasind   [ actualizat la 21 iun. 2017, 00:09 ]
Sindicatul Asociaţia Profesională Radio se alătură Sindicatului Român al Jurnaliştilor  MediaSind, fiind puse, astfel, bazele unei filiale puternice, care va putea să lupte  pentru recuperarea drepturilor angajaților din Societatea Română de Radiodifuziune – SRR.

A fost facut  nou pas important pentru unificarea organizaţiilor din presă. După înfiinţarea filialei MediaSind-Agerpres, după fuziunea prin absorbţie a Sindicatului Lucrătorilor din domeniul Audiovizual - TVR Sind cu Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind  și crearea, în Televiziunea națională (vezi aici),  a filialei MediaSind - TVR, una dintre cele mai importante organizații sindicale din Radioul public, Asociația Profesională Radio, a decis să se alăture SRJ Mediasind, formând filiala MediaSind - Radio România. Hotărârea a fost votată în şedinţa Biroului Executiv al SRJ MediaSind din 20 iunie 2017, cu unanimitate de voturi.

Din păcate,  politica dictatorială dusă de fosta administraţie a SRR a impus, atât un CCM, cât si un regulamenrt intern, care îi transformă pe salariaţii SRR în nişte sclavi pe plantaţiile statutului, deoarece aceştia nu mai beneficiază de nicio protecţie reală.

În urma acestei fuziuni, SRJ MediaSind, prin filiala sa din SRR, va putea să se implice direct în restabilirea normalităţii şi legalităţii în Radioul Public. Astfel, beneficiind de toate instrumentele luptei sindicale, MediaSind va putea asigura apărarea reală a drepturilor salariaţilor din instituţie, care trebuie să beneficieze de un Contract Colectiv de Muncă favorabil, ce trebuie  să le garanteze atât drepturile profesionale, cum ar fi clauza de conştiinţă, dar şi cele salariale. De aceea se impune demararea tuturor procedurilor legale posibile, pentru negocierea unui nou contract, care să ofere garanțiile respectarii demnității angajaților, oferind, totodată, o protecție reală în fața unor posibile abuzuri.

Noua filială a SRJ MediaSind din SRR este susţinută de Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR MediaSind, organizația reprezentativă din sector, afiliată la Federația Europeană a Jurnaliștilor, Federația Internațională a Jurnaliștilor, Federația Internațională a Muzicienilor, Federația Internațională a Actorilor, la Union Global Media, Enterteinment & Arts şi la Confederaţia Sindicală Națională Meridian. Beneficiind de un suport consistent din partea organizatiilor amintite, detinând instrumentele negocierii și exerciţiul dialogului social, MediaSind – Radio România va putea oferi un sprijin real pentru toți angajații Radioului.                                                                                                                                                        

Schimbarea în bine a situaţiei din SRR, realizarea unei reale reconstrucţii, sunt posibile doar prin implicarea, alături de MediaSind-Radio România, a tuturor salariaţilor Radioului, pe care îi așteptăm în organizația noastră.                                                     

   Biroul Executiv al SRJ MediaSind

Bucureşti, 21 iunie 2017