Comunicate‎ > ‎

Angajații din Televiziunea Română se alătură Campaniei #VremrespectinTVR!

postat 19 oct. 2020, 01:45 de Office Mediasind   [ actualizat la 19 oct. 2020, 02:01 ]
http://www.mediasind.ro/comunicate-1/mediasindlanseazacampaniavreaurespectintvr
Mesaj primit pe Platforma avertizorilor de integritate  din cultură și mass-media–fairmediasind.disclosers.eu:

 

Angajații din Televiziunea Publică se alătură Campaniei #VremrespectinTVR!

 

Platforma avertizorilor publici din cultură și mass-media a început să funcționeze. Astăzi, 19 octombrie 2020, pe adresa fairmediasind.disclosers.eu, angajați din Societatea Română de Televiziune au transmis un mesaj public prin care anunță că se alătură campaniei #VremrespectinTVR. Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

 

Departament Comunicare MediaSind TVR

București, 19 octombrie 2020

 

Noi suntem ANGAJAȚII TVR, niște “oarecari” care-și văd de treaba lor , sunt loiali instituției și muncesc mult, corect și din tot sufletul.  Iar pentru asta, nu  vrem decât RESPECT.

Vrem să muncim în acea televiziune, definită cândva “prima televiziune din viața ta”. Și vrem ca ea, televiziunea noastră, să redevină din APROAPE ULTIMA, din nou PRIMA.

Vrem să fim sprijiniți în munca noastra și nu să ni se pună piedici, în timp ce, în aceeași televiziune, inși aduși peste noapte din afară, sunt plătiți regește și primesc tot suportul necesar realizării unor emisiuni deloc mai bune decât ale noastre.

Vrem să avem acces la acele mijloace tehnice moderne, cu care se laudă șefii noștri și care nouă, lucrătorilor de rând (și nu celor aserviți conducerii) nu ne sunt accesibile. Vrem să nu ni se mai spună NU, în momentul in care solicităm mijoacele pe care să le punem, de fapt,  în slujba emisiunilor Televiziunii Romane, nicidecum în  noastră, personal.

Vrem ca, în condițiile în care conducerea se împăunează cu un așa-zis  “profit” al ultimilor ani,  să avem parte și noi de bugetele necesare producțiilor noastre și care să le transforme pe acestea în programe strălucitoare, comparabile celor de pe piață. Nu mai vrem să arătăm ca niște Cenușărese, care îi determină pe telespectatori să schimbe canalul, înainte de a  cunoaște conținutul emisiunilor noastre. Vrem să dispară regula “dublei măsuri” în tratarea echipelor din TVR și a fiecărui angajat în parte. Vrem ca proverbul “pentru unii - mumă, pentru alții - ciumă” să nu mai fie o dimensiune a managementului din TVR. 

Vrem ca toate colectivele noastre să fie conduse de profesioniști din TVR, nu de neaveniți, aduși de actuala conducere de prin toate părțile - inși care nu ne cunosc, nu cunosc realitățile din TVR, iau decizii la comanda celor care i-au investit și întrețin o stare de nemulțumire la nivelul tuturor colectivelor noastre.

Vrem ca șefilor noștri să le pese de munca noastră, să ne sprijine în ea, să ne vândă cât mai bine produsul și să se îngrijoreze dacă emisiuni valoroase nu ajung să fie văzute nici măcar de UN SINGUR TELESPECTATOR dintr-o sută! Vina nu e a noastră. Vrem ca șefii noștri să aibă reacție și atunci cand facem lucruri bune, nu numai cand au ceva de reproșat. Iar când reproșează, să fie corecți și să-și asume condițiile pe care ni le-au creat.

Vrem să avem o comunicare firească si constructiva cu cei care ne conduc, sa ne putem spune oricând deschis durerile, să căutăm împreună soluții, nu să trăim mereu sub teroarea că fiecare gest al nostru ne-ar putea transforma viața în coșmar (avem exemplul colegilor nostri Adelin Petrisor, Marina Almasan, a colegilor de la TVR Cluj si a atâtor alți angajați din TVR).

Vrem să nu mai fie alimentată starea de dezbinare și ură din colectivele noastre. Vrem ca sindicatele care ne reprezinta să nu mai fie asmuțite unele împotriva celorlalte ; de fapt, vrem ca drepturile să ne fie respectate,  fără a fi necesară, de fiecare dată, intervenția unor organizații care să ni le apere.

Vrem ca atunci când, răspunzând  la întrebarea : “-Unde lucrezi?”, răspunsul nostru să nu mai trezească dezgust sau, în cel mai fericit caz, compasiune. Vrem să ne recâștigăm demnitatea și să redobândim prețuirea telespectatorilor nostri.

 În concluzie, nu vrem decât RESPECT, ÎN TVR!