Comunicate‎ > ‎

Angajații din TVR cărora li s-a pus viața în pericol, s-au înscris în MediaSind!

postat 22 iul. 2021, 00:51 de Office Mediasind   [ actualizat la 22 iul. 2021, 01:11 ]
A fost constituită comisia de cercetare a abuzurilor de care este acuzat șeful Formației  de Intervenție, Salvare și Prim Ajutor!

28 din 32 de angajați ai Formației de Intervenție, Salvare și Prim Ajutor din Societatea Română de Televiziune care au tras, zilele trecute, (amănunte aici: MediaSind cere conducerii Televiziunii Române să nu mai pună în pericol viața angajaților instituției!) un semnal de alarmă  față de punerea în pericol a vieții salariaților, au hotărât să părăsească sindicatul de casă al conducerii TVR și să se înscrie în MediaSind.  Aceștia au solicitat conducerii TVR să intervină de urgență și să pună capăt comportamentului abuziv al șefului formației, Robert Woytovict, care îi tratează  pe subalterni într-un mod umilitor. Din informațiile primite, conducerea SRTV a decis constituirea unei comisii de cercetare disciplinară pentru a ancheta abuzurile semnalate.

Pe lângă grave carențe manageriale, șeful compartimentului este acuzat că a impus un program de lucru care determină ca  Formația de Intervenție, Salvare și Prim-Ajutor să devină nefuncțională, întrucât în multe zile sunt doar doi oameni pentru intervenție pe o tură în sediul central: “În condițiile în care unul trebuie să fie în permanență dispecer la stația de avertizare, se așteaptă ca celălalt să verifice și să acționeze singur pe toată suprafața sediului central din Dorobanți, de la etajul 13 din turn și până în garajul subteran al carelor de reportaj.” – se arată în sesizare. 
Un lucru extrem de grav este acela că în acest interval de timp TVR a rămas fără instalații de stins incendii. Angajații TVR au prezentat mai multe exemple grave privind modul abuziv în care șeful Formației a acționat împotriva subalternilor, dar și a instituției, multe dintre ele fiind chiar de competența organelor de cercetare penală! Aceștia susțin că au sesizat aceste probleme de mai mult timp, dar conducerea TVR a refuzat să răspundă din cauza relațiilor de rudenie a șefului compartimentului cu o lideră a sindicatului conducerii.

Având în vedere aceste situații grave care pun în pericol viața tuturor angajaților TVR, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR reiterează solicitarea transmisă conducerii instituției de a interveni de urgență pentru ca faptele grave semnalate de membrii de angajații Formației de Intervenție, Salvare și Prim-Ajutor să fie sancționate. 
De asemenea, MediaSind TVR face un apel către toți angajații TVR să nu se lase umiliți de tot felul șefi numiți vremelnic în funcție și să semnaleze de urgență organizației noastre orice abuz, pentru ca drepturile să le fie respectate și apărate. 

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 22 iulie 2021