Comunicate‎ > ‎

Angajații Radioului Public sunt invitați să mandateze rezultatul negocierilor pentru semnarea Contractului Colectiv de Muncă!

postat 19 nov. 2020, 01:45 de Office Mediasind   [ actualizat la 19 nov. 2020, 01:45 ]
Federația FAIR-MediaSind,
singura organizație reprezentativă, conform legii, la nivel de sector Cultură și Mass-Media, a demarat începând cu data de 27 octombrie 2020, împreună cu conducerea Societății Române de Radiodifuziune, negocierea  noului Contract Colectiv de Muncă, în baza mandatului acordat de organizațiile afiliate din instituție – Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, Sindicatul Liber al Lucrătorilor din SRR și Sindicatul Salariaților din SRR – SINDSAL SRR. Documentul este aplicabil pentru o perioadă de 2 (doi) ani, începând cu data de 16.12.2020, după ce va fi înregistrat la ITM București.

Contractul este negociat de Federația FAIR-MediaSind în baza mandatului primit de la organizațiile afiliate din SRR, conform prevederilor Legii nr.62/2011, precum și a  clarificărilor obținute de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale și de la Inspectia Muncii, în care se precizează că în lipsa reprezentanților salariaților, federația reprezentativă la nivel de sector poate negocia si încheia acest document pentru toti salariatii instituției!

Echipa de negociere din partea FAIR-MediaSind a fost formată din 10 persoane, 2 din partea FAIR-MediaSind, 3 desemnate de  SRJ MediaSind, 3 desemnate de SLSRR și una de SINDSAL, împreună cu avocatul Federației. Din partea administrației au negociat salariații mandatați în acest sens prin Ordin al Președintelui Director General al SRR, mandatat de către Consiliul de Administrație al SRR să inițieze negocierile, să negocieze și să semneze CCM al SRR.


Documentul  negociat păstrează nemodificate/nealterate toate drepturile dobândite în baza actualului CCM pentru salariații SRR și anume:

a.         ajutoarele acordate pentru: naștere, căsătorie, deces al unui membru de familie,

b.        primele de fidelitate si bonificația la pensionare,

c.         primele de Paște, ziua Radioului și Crăciun,

d.        ajutoarele acordate pentru boală,

e.         voucherele de vacanță,

f.         tichetele de masă,

g.         tichete de creșă,

h.        zilele libere acordate pentru căsătorie, naștere, înmormântare,

i.          zilele suplimentare la concediul de odihnă.

j.         compensațiile în bani în limita a 12 salarii în cazul concedierilor colective pentru motive ce nu țin de persoana salariatului, precum și alte drepturi.


În plus, părțile au negociat și obținut noi drepturi pentru toți angajații instituției, cum ar fi:


a)        indexarea salariilor pentru funcțiile de execuție cu 5% și a salariilor pentru funcțiile de conducere cu 3%, majorarea urmând a fi acordată la data intrării în vigoare a noului CCM;

b)        majorarea sporului de noapte de la 25 la 30%;

c)         inserarea sporului de vechime ca și formulă procentuală în CIM;

d)        completarea Anexei nr.4 care stabilește sporurile permanente acordate la nivelul SRR cu sporul pentru handicap în cuantum de 15%,

e)         majorarea vârstei de acordare a cadourilor aferente sărbătorii de Crăciun pentru copiii angajaților de la 15 ani neîmpliniți la 16 ani neîmpliniți,

f)         acordarea de maxim 5 zile libere plătite angajatului în cazul unor boli grave sau accidentării soțului/soției, copilului  în baza unei cereri și a documentelor medicale justificative,

g)        inserarea articolelor privind telemuncă și muncă la domiciliu,

h)        completarea Anexei nr. 8 care enumeră bolile grave pentru care se acordă ajutoare cu Sindromul Down,

i)         elaborarea unui plan de carieră cu consultarea Federației FAIR-MediaSind în termen de 9 luni de la intrarea în vigoare a noului Contract Colectiv de Muncă, cu noi trepete de salarizare,

j) introducerea unor alte drepturi cum ar fi zi liberă - Ziua internațională a bărbatului (19 noiembrie)  și altele.


Totodată, noul CCM reinstituie un climat de normalitate în domeniul dialogului social prin introducerea unor prevederi care garantează, conform dispozițiilor legale, drepturi importante pentru toate sindicatele care au în componență membri în instituție, inclusiv pentru organizațiile care nu sunt reprezentative!

 Reprezentanții FAIR-MediaSind au solicitat introducerea în CCM, pentru prima dată în istoria SRR, a obligativității indexării periodice a salariilor cu indicele de inflație. În vederea finalizării acestui deziderat,  în ședința CA din  data de 26 noiembrie 2020, se va decide dacă se va aproba sau nu, această propunere.

Având în vedere unele demersuri făcute pe la diverse instituții de către unii așa-ziși colegi de mișcare sindicală, unii dintre ei chiar reprezentanți ai salariaților în Consiliul de Administrație(!!!),  prin care au solicitat Ministerului Muncii și ITM să nu înregistreze prezentul CCM invocând tot felul de motive puerile, conducerea Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind împreună cu membrii afiliați din instituție solicită tuturor angajaților un mandat de încredere pentru semnarea CCM, deoarece acest Contract Colectiv de Muncă va fi aplicabil TUTUROR salariaților SRR, indiferent de apartenența sindicală.

A venit timpul ca și în cea mai mare instituție de radio a țării, Radio România,  legitimitatea obținerii unor drepturi importante pentru angajații instituției să nu mai poată să fie pusă în pericol de orgoliile și de interesele unor persoane cu pretenții de lideri de sindicat.

În acest sens, îi rugăm pe toți salariații care sunt de acord ca drepturile obținute să intre în vigoare, începând cu data de 16 decembrie 2020, să completeze mandatul anexat și să-l trimită la  adresa de mail ccm@mediasind.ro până la data de 
7 decembrie 2020, sau direct la liderii organizațiilor afiliate FAIR-MediaSind, de la sediul central și din studiourile teritoriale.

Precizăm că starea de alertă a fost instituită pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 14.11.2020, respectiv până la data de 14.12.2020, perioadă ce nu acoperă și data la care expiră actualul CCM, și a nume 15 decembrie 2020, motiv pentru care, la acest moment, nu se pot aplica prevederile art.20 din Legea nr. 55/2020 care ar conduce la prelungirea automată a actualului CCM până la expirarea stării de alertă plus încă 90 de zile de la expirarea acesteia. Din acest motiv, păstrarea drepturilor actuale precum și a celor câștigate în aceste negocieri poate să fie pusă în pericol!

Nu în ultimul rând, aducem la cunoștința angajaților SRR că în cazul în care, din diferite motive, acest CCM nu se dorește a fi înregistrat, Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind împreună cu membrii afiliați din SRR, vor face demersurile necesare, în conformitate cu prevederile art.153 din Legea nr. 62/2011, pentru încheierea unui Acord social valabil doar pentru părțile semnatare, la fel cum se întâmplă în multe dintre instituțiile de presă din alte țări democratice.


În consecință, așteptăm mandatul dvs. de încredere la mail ccm@mediasind.ro până la data de 7 decembrie 2020!

 ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind  

Biroul Executiv Permanent                                        

  București, 19 noiembrie 2020