Comunicate‎ > ‎

Angajații TVR pierd drepturi după drepturi: MediaSind cere coaliției PNL-PSD să pună capăt abuzurilor administrației Turturică-Săseanu din Televiziunea Română!

postat 7 feb. 2022, 01:42 de Office Mediasind   [ actualizat la 7 feb. 2022, 01:47 ]
După tot felul de decizii și numiri controversate, cuplul directorial Turturică Săseanu încalcă sistematic Contractul Colectiv de Muncă și refuză să acorde tichetele de masă!

Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind întrunit astăzi, 7 februarie 2022, la cererea Filialei MediaSind TVR, în sesiune de urgență, a analizat situația gravă în care se află angajații din Societatea  Română de Televiziune din cauza refuzului conducerii instituției de a achita tichetele de masă prevăzute în Actul adițional nr. 3 la CCM încheiat cu Federația Cultură și Mass-Media FAIR MediaSind (amănunte aici: Noile drepturi câștigate la negocierile colective din TVR au intrat în vigoare!)

Angajații TVR trebuiau să primească aceste drepturi salariale până în data de 5 februarie a.c., dar administrația condusă din cuplul directorial Dan Cristian Turturică, președinte-director general și  producătorul general Ramona Săseanu, a refuzat să acorde aceste drepturi angajaților TVR, deși nu există nicio restricție legală. Colegii lor din Radio Romania, AGERPRES și alte instituții publice primesc fără probleme, aceste drepturi bănești! 
Mai mult, angajații TVR nu au primit nici prima de Crăciun prevăzută în CCM, motiv pentru care instituția a fost acționată în instanță de către membrii MediaSind TVR. (amănunte aici: MediaSind a acționat în justiție conducerea TVR pentru nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă, a hotărârilor Comitetului Director și ale Consiliului de Administrație! )

În schimb, angajaților TVR, cu sprijinul sindicatului de casă și al celor două reprezentate ale salariaților din Consiliul de Administrație, se încearcă acum să li se dea sarcini în plus prin înființarea unui instrument de propagandă  denumit TVR INFO, pe post de goarnă politică.

Având în vedere aceste noi abuzuri din Televiziunea Română, Biroul Executiv Național cere coaliției de guvernare să intervină de urgență pentru aplanarea situației explozive din cea mai mare instituție de presă a statului. 

Până la soluționarea acestei grave probleme, SRJ MediaSind va asigura, în continuare, asistență și reprezentare juridică gratuită membrilor săi din TVR care acționează în justiție conducerea instituției pentru recuperarea drepturilor bănești. 

De asemenea, tot astăzi, Biroul Executiv Național al MediaSind a decis să solicite conducerii TVR să majoreze salariile din TVR cu un procent format între 25 și 30 la sută pentru acoperirea drepturilor bănești neacordate, precum și pentru acoperirea creșterilor de prețuri la energie, alimente, medicamente,carburanți etc.

Nu în ultimul rând, în semn de protest pentru lipsa de dialog social a actualei conduceri a TVR, BEX a decis denunțarea unilaterală a contractului de închiriere pentru sediul Filialei MediaSind din TVR

Pe această cale, anunțăm public că membrii MediaSind nu vor participa la nicio acțiune așa-zisă de protest organizată de sindicatul de casă al conducerii, SPUSTV, atât timp cât la conducerea TVR se află foștii lideri ai acestei pseudo - organizații sindicale. 

Vă vom ține la curent cu evoluția evenimentelor!

Biroul Executiv Național al SRJ MediaSind                                     
 București, 7 februarie 2022