Comunicate‎ > ‎

Apel către angajații Televiziunii Naționale: Nu vă lăsați intimidați de ultimele zbateri ale șefei TVR!

postat 10 oct. 2019, 00:47 de Office Mediasind   [ actualizat la 10 oct. 2019, 00:48 ]
Dragi colegi,
 
Disperarea conducerii TVR și a unor aşa-zişi lideri sindicali  a atins cote alarmante. Tot mai mulţi colegi ne anunţă că presiunile asupra lor de a se dezafilia de la MediaSind pentru a se afilia la “noul” SPUSTv sunt inimaginabile. Din acest motiv, atragem atenţia că imixtiunea angajatorului asupra activităţii sindicale constituie o infracţiune şi va fi sancţionată  în consecinţă.

Încercările unor şefi de a face presiuni asupra membrilor MediaSind sunt total inutile. Chiar dacă, prin absurd, s-ar obtine cele aproximativ 350 de adeziuni necesare Spustv, tot ar mai dura câteva luni sau chiar un an ca instanţa să constate reprezentativitatea la nivel de unitate. Practic, protocolul de afiliere dintre cele trei sindicate nu reprezintă decât o tentativă de cosmetizare a imaginii SPUSTv, precum şi o încercare disperată de a opri hemoragia membrilor din aceste organizaţii ale căror conduceri sunt  total controlate de şefa TVR, Doina Gradea. Atragem atenţia că protocolul semnat de cei trei lideri de sindicat, fără aprobarea membrilor Adunării generale, nu conţine implicit și acordul expres al membrului de sindicat de a se dezafilia de la o organizaţie şi de a se afilia la o alta, precum și acordul de voinţă privind reţinerea cotizaţiei pe statul de plată,  aşa cum prevede  Legea nr.1/2016! 

În concluzie, facem un apel către toţi salariaţii TVR să ne semnaleze de urgenţă numele celor care fac aceste presiuni  pentru a se înscrie în sindicatul de casă al conducerii. Nu vă lăsaţi impresionaţi de aceste intimidări generate de teama angajatorului de a negocia un contract colectiv de muncă cu o organizaţie puternică, care nu se lasă impresionată de zbaterile unor conducători numiţi politic şi vremelnic în fruntea instituţiei. Aşa cum a negociat la nivel de ramură, aşa cum a negociat mai multe contracte colective de muncă în instituţii din media, Federaţia FAIR-MediaSind împreună cu membrii afiliaţi din TVR vor începe să recupereze  din drepturile pierdute uşor şi inconştient de unii aşa-zişi lideri de sindicat, care au preferat funcţii în loc de un Contract colectiv de muncă care să apere şi să garanteze locurile de muncă ale angajaților celei mai mari instituții publice de presă.

Împreună suntem mai puternici! Vă aşteptăm în MediaSind! Cererea de adeziune o puteţi descărca de pe site-ul organizaţiei, mediasind.ro şi trimite la adresa de mail tvr@mediasind.ro

După acceptarea ei de către Biroul Executiv al MediaSind TVR, deveniti membru cu drepturi depline în cea mai mare organizaţie naţională a lucrătorilor din mass-media, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, în singura federaţie reprezentativă din sectorul Cultură şi Mass-Media , Federaţia FAIR-MediaSind, afiliată la Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, Federaţia Internaţională a Muzicienilor, Federaţia Internaţională a Actorilor, UNI Global şi, nu în ultimul rând, la cea mai mare confederaţie naţională, CNSLR-Frăţia!

                      
MediaSind TVR 

București, 10 octombrie 2019