Comunicate‎ > ‎

Apel de la TVR Tg. Mureș și TVR Cluj către clasa politică: Stopați interimatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română!

postat 22 oct. 2021, 04:31 de Office Mediasind   [ actualizat la 22 oct. 2021, 04:50 ]
Campania 
#VremrespectpentruangajațiiTVR  continuă în teritoriu!

Echipa MediaSind TVR care candidează pentru Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune formată din președintele MediaSind TVR, Sorin Torică și Răzvan Butaru, producătorul emisiunii Dosar România, s-a întâlnit cu reprezentanții MediaSind TVR Tg. Mureș conduși de președinta filialei Veronica Sala și vicepreședintele Kentelki Laszlo, cu reprezentanții MediaSind TVR Cluj, conduși de președintele Cristian Balaș, liderul Filialei MediaSind TVR Cluj. La discuții au participat președintele Federației Cultură și Mass-Media FAIR – MediaSind, Leonard Pădureț și presedintele Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind,  Cristi Godinac.

Problemele cu care se confruntă colegii noștri sunt comune, de la condițiile de muncă, noua organigramă propusă abuziv de actualul director general interimar, Ramona Săseanu, la discrepanțele salariale dintre aceleași funcții existente în grila negociată de către sindicatul de casă al conducerii au fost subiecte intens dezbătute în cadrul discuțiilor.

Nu în ultimul rând, problema actualului interimat marcat de multe abuzuri  creează zilnic multe probleme în funcționarea normală a instituției, motiv pentru care se solicită clasei politice să demareze, de urgență, procedura pentru desemnarea membrilor noului Consiliu de Administrație!

La finalul întâlnirilor, Sorin Torică și Răzvan Butaru și-au prezentat proiectele pe care doresc să le realizeze în favoarea tuturor angajaților TVR, din postura unei echipe unite în viitorul Consiliu de Administrație al TVR. Aceștia au subliniat că de 5 ani există un plan realizat de specialiștii EBU pentru Televiziunea Română, document care cuprinde măsuri europene de succes  pentru modernizarea și dezvoltarea instituției, având ca rezultat final atât bunăstarea angajaților cât și calitatea programelor televiziunii publice. Documentul EBU (Uniunea Europeană a Difuzorilor, la care este afiliată Televiziunea Română), realizat de către un grup internațional de colegi din televiziunile europene pentru TVR, răspunde la următoarele cerințe: independență editorială, responsabilitate, diversitate, excelență și, nu în ultimul rând, inovație.

 Răzvan Butaru și Sorin Torică au asigurat pe angajații TVR că se vor lupta în continuare cu grupările  politico-economico-sindicale din TVR, care au considerat televiziunea publică un simplu un SRL privat și nu  cea mai mare instituție publică de presă din România. Unii au dat onoarea pe interese personale, dar ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI! 

P.S. Echipa MediaSind TVR va continua întâlnirile cu colegii din studiourile teritoriale și din București. Pentru a nu mai exista repercusiuni din partea directorului general interimar asupra participanților, precizăm că toate întâlnirile cu colegii și cu reprezentanții conducerilor TVR Tg. Mureș și TVR Cluj au avut loc în afara studiourilor teritoriale.

Participă la Campania #Vrem respect pentru angajații TVR:"TVR se află într-o situație tristă, rodul unei scamatorii grotești. Prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului actualului director general interimar nu face decât să întârzie intrarea în normalitate a televiziunii publice"
Departament Comunicare MediaSind TVR                              
Tg Mureș, Cluj, 22 octombrie 2021