Comunicate‎ > ‎

APEL PUBLIC către premierul Victor Ponta

postat 28 nov. 2014, 02:42 de Office Mediasind   [ actualizat la 28 nov. 2014, 03:00 ]
Nota FRJ MediaSind: Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind susţine Apelul membrului său afiliat din Societatea Română de Radiodifuziune, Sindicatul Unit al Salariaţilor- Radio România şi cere Primului Ministru retragerea candidaturii dlui. Ovidiu Miculescu pentru funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SRR. 

De asemenea, FRJ MediaSind reiterează solicitarea făcută partdielor politice de a depolitiza cele două consilii de administraţie din SRR şi SRTV prin modificarea legislaţiei şi prin numirea în funcţii de conducere a unor profesionişti neimplicaţi politic.

Vă prezentăm în continuare Apelul transmis premierului Victor Ponta de către Sindicatul SUS - Radio România:


APEL PUBLIC către premierul Victor Ponta

Î
n aceste zile, în spațiul media, au apărut numele candidaților pentru Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune.

 Am fost extrem de surprinși să revedem în această listă pe domnul Ovidiu Miculescu, care este propus de Guvernul României.

 Membrii sindicatului nostru dar și multi salariati din instituție sunt indignați de această decizie a Executivului, de a desemna din nou, în fruntea Radioului Public, un om susceptibil de grave fapte de incompatibilitate.

Vă reamintim că Agenția Națională de Integritate l-a declarat pe dl. Miculescu incompatibil, în mai multe spețe, Curtea de Apel confirmând chiar acest lucru în una din cauze.
 
Precizăm, de asemenea, că CNSAS a certificat faptul că același candidat propus de Guvern prin semnătura Primului ministru, Ovidiu Miculescu, a semnat un Angajament cu fosta Securitate în 27 martie 1987, asigurând „apararea contrainformativa a persoanelor care fac parte din grupul de presa ce participa la activitati protocolare.„


Considerăm că susținerea unei astfel de personaj cu un profil moral, atât de contestabil, este nedemn de Prim Ministrul și Guvernul unei țări membre a Uniunii Europene.

 De aceea, facem un apel public către dl. Victor Ponta, Premierul României și Președinte al PSD, să cântarească bine înainte de a hotărî, trecând peste simpatii personale și vechi amiciții.

 Domnia sa trebuie să ia în considerare faptul că Radioul Național a fost condus, în toți anii săi de glorie, de mari personalități ale culturii și științei românești, oameni cu un profil moral imaculat care, desigur, nu aveau probleme cu justiția.

 SUS – Radio România (https://susromania.wordpress.com/)

Biroul Executiv