Comunicate‎ > ‎

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor calca in picioare Constitutia Romaniei!

postat 7 mar. 2011, 12:08 de Office Mediasind
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis astazi, înca o data, sa calce în picioare Constitutia Romaniei si principiile statului de drept.
Printr-o simpla procedura de vot, o majoritate formata din indivizi cu mentalitate totalitara, comunista, a hotarat sa nu permita accesul reprezentantilor confederatiilor sindicale la lucrarile Parlamentului de maine, cand Emil Boc îsi va asuma raspunderea pe proiectul de Cod al Muncii.

Explicatia oferita de indivizii care au luat aceasta decizie, exprimata prin vocea Robertei Anastase, este inacceptabila si nu justifica încalcarea Constitutiei.

Potrivit articolului 68, alineatul 1, din Constitutia Romaniei, sedintele celor doua camere sunt publice. Alineatul 2 mentioneaza ca cele doua Camere pot hotarî ca anumite sedinte sa fie secrete, ori aceasta sedinta NU este secreta (jurnalistii sunt lasati sa participe!) si nici nu ar avea de ce sa fie secreta.

În spatele deciziei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sta nesimtirea, sta tupeul unor personaje platite din banii contribuabililor si nicidecum teama ca s-ar putea repeta episodul din luna decembrie, cand un angajat al TVR s-a aruncat de la balconul Camerei.

Nici vorba sa putem accepta o astfel de explicatie!


Este evident ca avem de a face cu un gest de sorginte totalitara si este evident ca membrii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor înca se mai cred pe vremea comunismului.

Este evident, iarasi, faptul ca doamna Anastase si colegii sai de Birou Permanent au luat aceasta decizie pentru ca nu cumva vreun cetatean sa îi spuna verde în fata Premierului Boc ce parere are despre Codul Muncii promovat de Guvern. Interzicerea accesului reprezentantilor confederatiilor sindicale în Parlament si a cetatenilor nu este o exceptie, o decizie similara fiind luata si în toamna anului trecut.

De aceasta data confederatiile sindicale au transmis cererea catre Camera Deputatilor cu multa vreme înainte, tocmai pentru a nu mai exista niciun motiv de interzicere a accesului cetatenilor la lucrari pe motiv ca ”balcoanele au fost ocupate”. Am luat toate masurile legale necesare pentru a fi prezenti în ziua asumarii raspunderii de catre Premier si vrem sa ni se respecte dreptul legal, garantat de Constitutie.

Confederatiile sindicale îi sesizeaza public Presedintelui Romaniei încalcarea Consitutiei de catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.
În calitatea sa de garant al respectarii Constitutiei, Presedintele Romaniei este obligat sa intervina si sa demonstreze ca Romania este o tara democratica si nu o feuda aflata la mana unor indivizi cu apucaturi comuniste.

Mai multe amanunte pe www.sustinecodulmuncii.ro

Comments