Comunicate‎ > ‎

Bugetul votat de administrația TVR pune pe butuci funcționarea studiourilor teritoriale!

postat 28 ian. 2022, 04:29 de Office Mediasind   [ actualizat la 28 ian. 2022, 07:00 ]
Bugetul pentru investiții al studiourilor teritoriale este de zero lei, iar față de anul trecut, bugetul pentru alte cheltuieli a fost diminuat cu peste 30%!

Ieri, 27 ianuarie 2022, s-a scris o nouă pagină rușinoasă din istoria Televiziunii Române. Cu 8 voturi pentru, 4 abțineri și un vot împotrivă, a fost votat bugetul Societății Române de Televiziune pentru anul 2022.  Bugetul „gândit” și elaborat în peste 200 de pagini de echipa sindicatului de casă al conducerii -SPUS TV, formată din fostele lidere Woytovict și Săseanu –votat și ridicat în slăvi tocmai de echipa reprezentanților salariaților  în Consiliul de Administrație -  Luminița Iordănescu și Dietlinde Dinesz  (foto) pune, practic, pe butuci funcționarea studiourilor teritoriale. Acestea au primit, la fel ca în administrația Gradea, zero lei pentru investiții din cheltuielile bugetare, iar bugetul pentru alte cheltuieli a fost diminuat cu peste 30% față de anul trecut! Cu alte cuvinte, este un prim pas spre desființarea studiourilor teritoriale și transformarea  lor în așa-zise „centre de știri cum, de altfel, s-a mai încercat în trecut.

În ciuda protestelor și a argumentelor aduse de liderul MediaSind TVR, Sorin Torică, care a susținut că ne îndreptăm spre dezastru și, în semn de protest, a ieșit din sală la momentul votului,  a membrei CA, Anca Dindirică care a explicat clar că bugetele alocate studiourilor pun în pericol buna desfășurare a acestora, precum  și a membrei CA, Hajni Debreczeni, care a arătat că bugetul este insuficient pentru ca TVR să-și îndeplinească misiunea publică, acest buget rușinos  a fost aprobat cu majoritate de voturi.

Pe principiul cine împarte, parte își face, Direcția Economică condusă de fosta lideră SPUSTV, Mihaela Woytovict, a primit peste 11 milioane lei! În schimb, primele prevăzute în CCM nu sunt achitate, iar plata tichetelor de masă este încă pusă sub semnul întrebării!

Pentru ca CA-ul să fie complet scos din decizia democratică, la propunerea și susținerea reprezentantului USR, s-a  supus la vot  chiar ridicarea pragului pentru care este nevoie de aprobarea CA, de la 25 000 de euro la 100 000 de euro! Din fericire pentru instituția publică de presă, propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi. Deocamdată!

Jenant pentru salariații TVR care au votat ca reprezentanți în CA pe membrii propusi de sindicatul de casă al conducerii, este că tocmai aceste persoane au susținut și votat  acest buget care duce la desființarea studiourilor teritoriale! În schimb, banii pentru clientela politică și de interese care gravitează în jurul TVR sunt alocați din plin, fără număr, în detrimentul libertății de exprimare și al drepturilor angajaților Televiziunii Române!

Departament Comunicare  MediaSind TVR

București, 28 ianuarie 2022

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind