Comunicate‎ > ‎

Campania de hărțuire și umilire a angajaților de la TVR Craiova a ajuns în cercetarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării!

postat 16 mar. 2022, 06:41 de Office Mediasind   [ actualizat la 16 mar. 2022, 06:56 ]

Reprezentanții SRJ MediaSind și MediaSind TVR au depus astăzi, 16 martie 2022, la CNCD, probele privind acțiunile de hărțuire și discriminare de la TVR Craiova!
 De asemenea, în urma anchetei desfășurate în zilele de 9 și 10 martie 2022 la studioul teritorial TVR Craiova de către Comisia de cercetare administrativă înființată prin Decizia președintelui-director general Dan Cristian Turturică, în urma sesizărilor unor membri ai MediaSind TVR Craiova, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala MediaSind TVR au cerut convocarea de urgență a comisiei de cercetare disciplinară din Societatea Română de Televiziune și sesizarea instituțiilor abilitate pentru a cerceta faptele, unele chiar cu caracter penal, ale  unor persoane cu funcții de conducere în instituția publică!

Pe perioada cercetărilor, MediaSind a solicitat conducerii TVR suspendarea din funcție a producătorului executiv de la TVR Craiova, Mirela Giodea și a producătorului general al TVR, Ramona Săseanu, pentru campania de hărțuire și umilire îndreptată împotriva unor angajați, membri ai MediaSind TVR Craiova, care au avut curajul să sesizeze abuzurile din această stație teritorială.

MediaSind TVR atrage atenția că în urma declarațiilor susținute cu documente în fața membrilor Comisiei administrative, au rezultat încălcări flagrante ale prevederilor legislației muncii privind obligațiile angajatorului de a asigura condiții normale de lucru, prevederi privind timpul de lucru, acordarea repaosului legal, dar și prevederi referitoare la acțiunile de hărțuire, umilire și discriminare a angajaților. Mai mult, în semn de răzbunare pentru depunerea sesizărilor împotriva abuzurilor producătorului executiv, Mirela Giodea, care a acționat, potrivit unor declarații, la presiunile producătorului general, Ramona Săseanu care dorește cu orice preț controlul total la TVR Craiova, o jurnalistă a fost agresată verbal și umilită în fața colegilor și a directorului stației. Totodată, și ceilalți angajați care nu se află în grațiile cuplului Săseanu-Giodea, sunt hărțuiți și discriminați prin programări disproporționate în raport cu colegii favorizați de producătoarea executivă, precum și prin folosirea abuzivă a condicii de prezență, instrument de sorginte comunistă care nu are ce să caute în instituții de presă. (Există și alte soluții legale, cum ar fi foaia colectivă de prezență folosită în instituții de media, care nu necesită prezența fizică la serviciu și semnarea sa de către angajați!)

SRJ MediaSind și MediaSind TVR atrag atenția că amenințări de genul “AI AJUNS DE RÂSUL COLEGILOR DIN STUDIO” sau “NU VEI MAI AVEA ZILE BUNE DE ACUM ÎNAINTE ÎN ACEASTĂ REDACTIE”, sau expresii și cuvinte jignitoare ca “nesimțită, ordinară, penibilă, puțoaică” etc, nu își au locul în nicio redacție din lume, mai ales într-una plătită din banii cetățenilor! 

Având în vedere prevederile art. 5 alin. 5 din Legea nr. 53/2003 Codul Muncii, potrivit cărora hărțuirea constă în orice tip de comportament care are ca scop sau ca efect lezarea demnității unei persoane și care duce la crearea unui mediu intimidant, ostil, degradant, umilitor sau ofensator față de un salariat, MediaSind cere Consiliului National pentru Combaterea Discriminării să dezbată cu celeritate sesizările colegilor de la TVR Craiova! 
Nu în ultimul rând, având în vedere unele fapte care pot constitui elemente ale infracțiunii de abuz în serviciu, MediaSind va sesiza și instituțiile abilitate pentru sancționarea tuturor persoanelor vinovate.


Departament Comunicare MediaSind TVR                             
 București, 16 martie 2022