Comunicate‎ > ‎

Cascadorii Râsului din Televiziunea Română: Jurnalistul TVR prins că făcea reclamă mascată unei firme private s-a declarat avertizor public!

postat 5 dec. 2022, 00:49 de Office Mediasind   [ actualizat la 5 dec. 2022, 02:36 ]
Într-o reacție publică, Dorin Chioțea reproșează conducerii TVR mutarea transmisiei unui meci de fotbal pe TVR Info și introducerea pe TVR Cultural a jurnalistei agresate de Marian Olaianos!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR constată că atacurile asupra membrului nostru de sindicat, jurnalista Nadine Vlădescu, au continuat chiar din interiorul instituției publice de presă.  Într-o postare publică, jurnalistul sportiv Dorin Chioțea (foto) folosește ca pretext mutarea, pe 1 decembrie, a transmisiei unui meci de fotbal de pe postul TVR 1 pe TVR Info și atacă plin de mânie conducerea SRTV reproșându-i că jurnalista TVR Nadine Vlădescu a fost indrodusă, din primul minut de emisie, pe TVR Cultural: “Nu așa se respectă România de Ziua Țării, doamnelor și domnilor! Țara nu se respectă punând-o pe d-ra Nadine Vlădescu, clienta tuturor ziarelor de la o vreme, să debuteze fulminant la TVR Cultural din primul minut de emisie. Nu așa avem grijă de munca oamenilor care țin instituția asta în viață” – susține Dorin Chioțea.

În finalul reacției, acesta se declară avertizor de integritate, promițând că va sesiza și alte nereguli: “Mă declar avertizor public și voi scrie aici despre neconformitățile și neregulile, care n-au legătură cu indisciplina pe care probabil caută să o inventeze la comandă. Voi informa, în paralel, și autoritățile. Adevărul trebuie cunoscut de public, că de asta dă banii.” (amănunte aici:  Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă execuția Nadinbei Vlădescu - Ziariștii....)

Față de aceste atacuri iresponsabile la adresa unei jurnaliste, membră a organizației noastre, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR, face următoarele precizări:

Jurnalista Nadine Vlădescu a devenit victima agresiunilor fizice și verbale ale jurnalistului Marian Olaianos, în prezent cercetat disciplinar și împotriva căruia s-a depus plângere penală pentru lovire și alte violențe. (amănunte aici: Apel pentru încetarea campaniei de denigrare a victimei jurnalistului sportiv de la Televiziunea Română!)

 
Jurnalista nu are nicio restricție de a apărea pe post, întrucât ea a fost cea agresată și nu invers! În logica strâmbă a “jurnalistului” Chioțea, victima ar trebui pedepsită și nu agresorul! Dar ceea ce evită să spună Dorin Chioțea e că agresorul nu e nimeni altul decât prietenul și colegul său de redacție! Iar aparițiile membrei noastre în presă au fost generate tocmai de către cei care au alimentat cu mizerii acest conflict, invitând de mai multe ori pe postul public chiar pe șeful unei redacții care a întreținut scandalul! Iar în acest grup se află și fostul Producător General Ramona Săseanu, care s-a ocupat, inclusiv în cadrul unei ședințe de Comitet Director, de denigrarea jurnalistei agresate, prin citirea unor convorbiri private  dintre victimă și agresor, faptă care are evidente conotații penale! 

Referitor la autoproclamarea calității de avertizor public de către Dorin Chioțea, MediaSind TVR atrage atenția că angajatul TVR nu are calitățile minime morale care să îl crediteze în această importantă și responsabilă misiune. O persoană care a fost prinsă făcând publicitate mascată unei firme private care îl plătea și pe el și pe soția sa, (amănunte aici; Șefa TVR refuză să explice de ce a numit în funcție de conducere o persoană care a făcut reclamă mascată pe post unei firme medicale unde soția era director de marketing!) nu poate să fie credibilă. Sau o persoană care refuză să-și depună declarațiile de avere și de interese nu poate să dea lecții de moralitate. (amănunte aici: Cum a fost mușamalizată cercetarea disciplinară a jurnalistului tv care a făcut publicitate mascată unei firme medicale pe canalul TVR1!)

În consecință, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR reia solicitarea făcută colegilor din mass-media de a trata cu responsabilitate atacurile venite din partea unei grupări interesate de terfelirea imaginii unei colege de breaslă, jurnalist profesionist în Televiziunea Română. 
Totodată, MediaSind TVR solicită ca cercetarea disciplinară a angajatului Marian Olaianos să fie făcută cu celeritate, iar în cazul în care probele sunt concludente, să se aplice sancțiunea maximă prevăzută de Codul Muncii, adică concedierea! Este inadmisibil ca în cea mai mare instituție publică de presă din țară, astfel de fapte să fie tolerate și încurajate de către  șefi din TVR!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR

Departament Comunicare MediaSind TVR

București, 5 decembrie 2022