Comunicate‎ > ‎

Conducerea ilegală a AGERPRES a pierdut procesul cu Marina Bădulescu în cazul Mădălina Manole

postat 4 mai 2012, 04:43 de Office Mediasind   [ actualizat la 4 mai 2012, 04:44 ]
Curtea de Apel Bucureşti, Secţia Litigii de muncă şi asigurări sociale a admis recursul formulat de Marina Bădulescu,  fost redactor şef al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în controversatul caz al aşa-zisului interviu cu regretata artistă Mădălina Manole. 

Instanţa s-a pronunţat asupra nevinovăţiei recurentei, a anulat Ordinul nr. 187/20.07.2010 al directorului interimar Ioan Roşca prin care Marina Bădulescu a fost sancţionată cu retrogradare din funcţia de redactor şef, a obligat conducerea AGERPRES să îi plăteasca acesteia despăgubiri reprezentând diferenţa dintre salariul cuvenit funcţiei de redactor şef şi salariul diminuat, precum şi cheltuielile de judecată pentru instanţa de fond şi cea de recurs. Sentinţa este definitivă şi irevocabilă şi a fost pronunţată în şedinţa publică din 3 mai 2012.
     
Astfel, la doi ani după izbucnirea în presă a unui întreg val de discuţii şi polemici pe marginea acestui caz, în care s-au făcut diferite afirmaţii neadevărate referitoare la vinovăţia membrului nostru de sindicat, Marina Bădulescu, adevărul a ieşit, în sfârşit, la iveală. Instanţa a confirmat  faptul că nu Marina Bădulescu a fost autoarea acelui articol controversat, ci persoane din conducerea agenţiei care aveau nevoie de un „acar Păun”.

    
Acest deznodământ a fost explicat de apărătorul Marinei Bădulescu, avocatul Ion Gheorghişan
Hotărârea Curtii de Apel Bucureşti, Secţia Litigii de muncă şi asigurări sociale confirmă încă o dată că nerespectarea legii sau răfuielile personale ale angajatorului cu salariaţii sunt sancţionate, mai devreme sau mai târziu, de instanţele de judecată. În cazul nostru ne-am aflat în faţa unui abuz grosolan al conducerii Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES care, pentru a acoperi dezinformarea publicului prin difuzarea de către directorul adjunct, Argentina Traicu, în complicitate cu un alt director adjunct, Angela Ghinea, a unei ştiri în neconcordanţă cu realitatea, a hotărât retrogradarea din funcţia de redactor şef a dnei. Marina Bădulescu. Surprinzător este că, deşi în şedinţa de cercetare disciplinară membrii comisiei au ajuns la concluzia că vinovăţia aparţine Argentinei Traicu, în Procesul Verbal nu se regăsesc toate constatările acestora. Mai mult, prin alterarea conţinutului Procesului Verbal de şedinţă fără ştirea membrilor comisiei, aceştia au fost induşi în eroare sau direct influenţaţi în luarea acestei hotărâri. Din păcate, acest comportament este tot mai des întâlnit în instituţiile de stat unde salariaţii, ameninţaţi cu pierderea locurilor de muncă, îndeosebi atunci când se rotesc găştile la putere, acceptă orice compromis”.

De altfel, nu este prima dată când administraţia abuzivă şi ilegală a AGERPRES pierde procese în instanţă de judecată. Pe rolul instanţelor au existat dosare în care au fost implicaţi peste 140 de salariaţi ai agenţiei, pe numele membrilor conducerii existând inclusiv plângeri penale.
 
Departament Comunicare SJP
Comments