Comunicate‎ > ‎

Conducerea politică a TVR a cenzurat dezbaterile despre moţiune!

postat 10 oct. 2019, 05:08 de Office Mediasind   [ actualizat la 10 oct. 2019, 05:17 ]
Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind Filiala MediaSind TVR
condamnă decizia conducerii instituţiei de a nu NU transmite dezbaterile de la moţiunea de cenzură din Parlamentul Romaniei. TVR a decis sa ignore această temă de actualitate, de mare interes pentru societate, pentru România şi pentru partenerii nostri din UE, încălcând în mod flagrant propria lege de organizare şi funcţionare! 

MediaSind TVR consideră că prin această decizie editorială, actuala conducere a TVR a părăsit cadrul legal al funcţionării instituţiei şi a eşuat lamentabil în îndeplinirea misiunii informative a televiziunii publice.  Conducerea TVR a eşuat în privinţa liberei comunicări a informaţiilor, precum şi la capitolul informării corecte a opiniei publice. 

Este ruşinos că pe parcursul dezbaterii moţiunii de cenzură, TVR a ales sa difuzeze un film coreean-Yanxi, Palatul suspinelor, o emisiune înregistrată Tribuna Parlamentului şi un reportaj înregistrat. 

Ne punem intrebarea dacă a fost vorba în acest nefericit caz despre INADAPTARE sau despre transformarea TVR într-un instrument de manipulare în momente decisive pentru viitorul Romaniei?

Pentru a stopa astfel de comportamente ciocoiești față de public și pentru a pune capăt abuzurilor preşedintelui-director general Doina Gradea și ale camarilei sale, MediaSind TVR cere noii majorităţi create în Parlamentul României să demită de urgenţă actuala Administrație și să aducă în fruntea Televiziunii Române profesioniști neangajați politic, care să ofere dovezi de responsabilitate în respectarea misiunii publice a instituţiei, a respectului pentru angajaţi, precum şi în  cheltuirea banului public.


Departament Comunicare MediaSind TVR
          Bucuresti, 10 octombrie 2019