Comunicate‎ > ‎

Conducerea Televiziunii Române dorește desființarea filialei MediaSind TVR prin mijloace securistice!

postat 26 iul. 2020, 22:04 de Office Mediasind   [ actualizat la 26 iul. 2020, 22:09 ]
Pentru că a apărut, în spațiul public, un text cu precizări conținând informații false care vizează organizația noastră, Sindicatul Român al Jurnaliștilor  MediaSind se vede obligat să amendeze derapajele emitentului, Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol din TVR. (http://www.tvr.ro/precizari-tvr_28441.html#view)

Așa se numește, destul de pompos, recunoaștem, compartimentul care comunică publicului mesaje ale conducerii Televiziunii Române. El este condus, cum se știe, de fostul știrist și, mai apoi, prezentator de divertisment, Mircea Radu.

Am citit ultimul text, cu pretenție de comunicat de presă, emis de această structură și ne-a umflat râsul! Bre, Mircea (apelativul era folosit, din prea multă dragoste, destul de des în fostele emisiuni) asta este lăutărie , nu  comunicare, bre! Oare de la…prea mult „protocol” vi se trage? Unde vă sunt specialiștii care trebuie să ofere publicului o comunicare profesionistă?  Ca să nu ne acuzați de exagerare, trebuie să recunoaștem, însă, că aveți unul, chiar foarte bun, care numără destul de corect cuvintele, paragrafele și paginile comunicatelor noastre. Mare lucru!...Mare lucru!

Am înțeles, din textul intitulat „Precizări TVR” că, în principal, vă irită faptul că există MediaSind, că  vă cam încurcăm când transmitem cetățenilor și autorităților informații despre risipirea discreționară a banului public, despre multele ilegalități comise de conducerea TVR și care au fost devoalate de Curtea de Conturi a României și de instanțele de judecată.

Vă cam încurcăm pentru că milităm pentru un dialog social onest și nu mimăm, cum fac sindicaliștii pe care îi agreeați, ci chiar ne batem pentru respectarea principiilor Codului deontologic al jurnaliștilor, pentru drepturile legitime ale salariaților. Vă deranjăm pentru că cerem un management transparent, că vrem ca fondurile bugetare să nu fie risipite cu clientela, ci să fie  cheltuite mai judicios și în folosul public.

„Precizări TVR” este un text care are o singură calitate, pe care trebuie s-o apreciem: este o exprimare sinceră a unei obsesii a conducerii TVR , care declară public aici că vrea să scoată MediaSind măcar din mintea membrilor de sindicat, prin tot felul de acuzații false și absurde, folosind, din plin, mijloacele de manipulare specifice fostei Securități.

Iată cum Doina Gradea și Mircea Radu, apelând la preceptul biblic „Crede și nu cerceta!”, ignorând dovezile legale, prezentate public, privind legitimitatea prezenței MediaSind în TVR (Ministerul Muncii demontează diversiunile conducerii Televiziunii Române), doresc, repetând cât va fi nevoie, să-i facă pe sindicaliști să „înțeleagă”, adică, apelând la o exprimare colocvială, să le scoată din cap numele organizației noastre. Asta da deontologie profesională, ăsta da jurnalism!

Despre amenințările la adresa organizației noastre, proferate în text, nici nu mai vorbim. Este revoltător faptul că administrația unei instituții publice de presă încearcă să pună pumnul în gură unui demers de presă al unei organizații a jurnaliștilor. Crezând că ne vom lăsa intimidați, într-o notă concluzivă, textul precizează:

„Pentru prejudiciile de imagine cauzate prin așa-zisul comunicat al sindicaliștilor și prin cele asemenea acestuia, care îl preced, SRTv va intenta acțiune în daune morale împotriva MediaSind.”

Îi asigurăm pe colegii din MediaSind TVR, pe toți salariații Televiziunii Publice că nu vom renunța la principiile de integritate după care ne conducem și vom continua să acționăm în același spirit, pentru respectarea legii, pentru adevăr și dreptate!

Precizăm că numărul membrilor MediaSind TVR este în creștere, în ciuda intimidărilor de tot felul, din partea conducerii, la adresa salariaților TVR. Ne bucurăm că oamenii nu mai sunt timorați și își declară deschis apartenența la sindicatul nostru, înțelegând că „împreună suntem mai puternici”, cum spune deviza organizației. Spre disperarea șefei TVR și a camarilei sale, grupul de comunicare de pe FB,  ALTERNATIVA TVR, a depășit deja 600 de membri! Îi așteptăm pe toți cei care doresc modernizarea celei mai mari instituiții publice din țară, să vină alături de noi!

Împreună suntem mai puternici!

Departament Comunicare SRJ MediaSind

București, 27 iulie 2020