Comunicate‎ > ‎

Conducerea TVR a plătit peste 18 000 lei avocaților pentru a cere 1 euro despăgubiri ca urmare a comunicatelor de presă ale MediaSind!

postat 14 iun. 2021, 01:24 de Office Mediasind   [ actualizat la 14 iun. 2021, 01:43 ]
http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000848806&id_inst=299
Judecătoria sectorului 1 București a respins cererea SRTV ca fiind neîntemeiată!

SRJ MediaSind cere public DNA și Curții de Conturi să cerceteze tranzacția cu iz de corupție încheiată de TVR cu casa de avocatură Zamfirescu Racoti & Partners!

Judecătoria sectorului 1 București a respins cererea Societății Române de Televiziune - SRTV prin care aceasta a solicitat daune morale de 1 euro  Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind ca urmare a comunicatelor și reacțiilor publice pe care organizația le-a avut împotriva abuzurilor administrației conduse de fostul președinte-director general Doina Gradea! (amănunte aici)

Deși prevederile OUG nr. 26/2012 interzic tuturor autorităților și instituțiilor publice care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică, să achiziționeze servicii juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare juridică, Doina Gradea a plătit doar pentru fond (probabil pentru întreg procesul suma este dublă!) peste 18.000 de lei Casei de Avocatură Zamfirescu Racoti& Partners pentru ca instanța să constate caracterul ilicit al faptelor SRJ MediaSind împotriva SRTV și să oblige organizația să plătească despăgubiri în valoare de 1 euro!!!

Deși SRTV plătește aproape un milion de euro pentru susținerea propriului compartiment juridic,administrația Gradea a angajat Casa de Avocatură Zamfirescu Racoti& Partners împotriva SRJ MediaSind în mai multe cauze împotriva MediaSind și a jurnaliștilor de la cotidianul Libertatea (amănunte aici: Administrația Gradea angajează, pe bani publici, o casă de avocatură pentru a se război cu MediaSind TVR și cu jurnaliștii de la cotidianul Libertatea!).

Având în vedere aceste încălcări grosolane ale legislației, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala sa din SRTV, MediaSind TVR cer public Direcției Naționale Anticorupție și Curții de Conturi să verifice cu celeritate aceste tranzacții cu iz de corupție din Televiziunea Națională și să dispună sancționarea persoanelor vinovate precum și recuperarea prejudiciilor exorbitante.

Departament Comunicare SRJ MediaSind

București 14 iunie 2021     

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind în parteneriat cu CJI lansează prima platformă a avertizorilor publici din cultură și mass-media!