Comunicate‎ > ‎

Conducerea TVR Moldova numită în funcție de către CA al TVR cu încălcarea Legii SRTV și a Legii ANI!

postat 31 mar. 2022, 02:03 de Office Mediasind   [ actualizat la 31 mar. 2022, 02:03 ]
Având în vedere că multe decizii aduc grave prejudicii instituției publice de presă dar și angajaților TVR, MediaSind sesizează public Direcția Națională Anticorupție și Agenția Națională de Integritate pentru a cerceta aceste fapte cu iz de corupție!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR continuă campania de demascare a ilegalităților și abuzurilor din Societatea Română de Televiziune! Ieri, 30 martie 2022, o nouă nelegalitate a fost săvârșită în TVR prin numirea reprezentanților Asociatului Unic în Adunarea Generală a Filialei SRTV SRL Chișinău  - TVR Moldova cu încălcarea prevederilor Legii nr.41/1994 privind organizarea și funcționarea SRR și SRTV și a Legii nr. 161/2003 (Legea ANI)!

Deși unii membrii ai CA au semnalat în cadrul ședinței de ieri faptul că se încalcă prevederile art.31 lit. c) din Legea nr.41/1994 potrivit cărora Comitetul Director avizează documentele care se supun hotărârii Consiliului de Administraţiehotărârea numirii reprezentanților SRTV în conducerea SRL care administrează TVR Moldova a fost adoptată cu 9 voturi pentru, 3 împotrivă și o abținere fără a exista acest aviz cerut de lege! Iar pentru ca bătaia de joc asupra legii și a colegilor de la TVR Moldova să fie completă, în acest important for a fost numită Ramona Săseanu, producătorul general al SRTV, cea care este responsabilă de dezastrul managerial în care a ajuns cea mai mare instituție de media a statului român. (amănunte aici: MediaSind cere demiterea producătorului general pentru încălcarea misiunii publice a Televiziunii Române!)

Precizăm că Ramona Săseanu se află și într-o incompatibilitate crasă întrucât, în calitate de membru al Comitetului Director, nu poate să facă parte, conform art. 99 din Legea nr. 161/2003 privind conflictele de interese și incompatibilități și ale art. 23 alin 4) din Legea 41/1994, din conducerile unor societăți comerciale din domeniul audiovizualului sau cu care SRTV întreține relații de afaceri!

La fel de grav este faptul că deși, inițial, coordonatorul Departamentului Juridic, Mircea Duca, a refuzat să acorde avizul de legalitate, la cererea membrilor CA acesta a avizat aceste nelegalități  pentru a nu periclita numirea Ramonei Săseanu în această nouă funcție!

Este revoltătoare și atitudinea președintelui – director general al SRTV, Dan Cristian Turturică, de a gira aceste abuzuri! Precizăm că foarte mulți profesioniști din TVR sunt umiliți zilnic din cauza faptului că cea de-a doua funcție din TVR, de producător general, este ocupată, fără concurs și nelegal, de Ramona Săseanu,  care și-a dovedit cu prisosință  lipsa de experiență și incompetența managerială. Singurul ei atu a fost susținerea politică cu care a fost recompensată de cei cărora le-a făcut campanie electorală. (amănunte aici: Mandatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română s-a încheiat aseară, la ora 24,00!! 

Având în vedere că multe decizii  aduc grave prejudicii instituției publice de presă dar și angajaților TVR, MediaSind sesizează public Direcția Națională Anticorupție și Agenția Națională de Integritate pentru a cerceta aceste fapte cu iz de corupție!

Totodată, având în vedere că aceste abuzuri ale unor șefi din instituție  sunt și evidente abateri disciplinare, iar unele pot constitui infracțiuni, MediaSind TVR face un apel către toți angajații, indiferent de apartenența sindicală, să reclame deîndată orice comportament abuziv care poate leza demnitatea umană ori prestigiul profesional. Orice probă scrisă, audio sau video, poate să fie transmisă pe Platforma avertizorilor publici din cultură și mass-media, așa cum ați mai procedat și în cazul altor documente transmise organizației noastre.

Vă asigurăm că MediaSind TVR va analiza împreună cu casa de avocatură cu care colaborează sesizările și documentele voastre, apoi va face toate demersurile  pentru ca cei vinovați să răspundă în fața legii.

Te-ai saturat de un management precar, de abuzuri, incompetență și injurii?

De disprețul unor șefi incompetenți în care eșecul a devenit cronic și a prăbușit televiziunea publică?

Dacă DA, participă la Campania #vremrespectpentruangajațiiTVR!

Milităm pentru profesionalism, pentru  revenirea în instituție a unui climat de normalitate, fără abuzuri și decizii discreționare!

Sesizează-ne pe  Platforma avertizorilor publici din cultură și mass-media, iar noi te vom apăra!

#vremrespectpentruangajațiiTVR! 

Departament Comunicare MediaSind TVR

 București, 31 martie 2022