Comunicate‎ > ‎

Conducerea TVR se laudă în spațiul public că a câștigat un proces care nu mai avea obiect încă de anul trecut!

postat 19 nov. 2020, 06:01 de Office Mediasind   [ actualizat la 19 nov. 2020, 06:20 ]
Într-un comunicat transmis astăzi, 19 noiembrie 2020 în spațiul public, Serviciul de Comunicare, Relații publice și, mai ales, Protocol din Societatea Română de Televiziune, condus de fosta vedetă Mircea Radu, anunță o bombă de presă: „Instanța dă dreptate TVR în procesul intentat de SRJ MediaSind referitor la drepturile legale privind deplasările salariaților.”

Ceea ce nu știu sau nu doresc să spună Doina Gradea și Mircea Radu (foto) este că acest proces (http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000865839&id_inst=2nu mai avea obiect încă de la sfârșitul anului trecut când, în urma negocierii cu reprezentanții FAIR-MediaSind a Actului Adițional nr. 3 la CCM din SRTV, au fost anulate prevederile introduse de conducerea TVR cu sindicatul 

său de casă, referitoare la diminuarea drepturilor de delegare prevăzute în HG nr.714/2018 pentru salariații care pleacă în delegații. 

 Cu alte cuvinte, în Actul Adițional nr 2, conducerea SRTV a negociat unele drepturi cu sindicatul său de casă sub minimul prevăzut de lege pentru a nu mai plăti indemnizatia de cazare în cuantum de 230 lei pe zi angajaților, în cazul în care SRTV achita cazarea pe la diverse locații. Din cauza acestei prevederi, mulți colegi din SRTV erau cazați în condiții inumane, mai mulți într-o cameră, pentru ca instituția să facă economii la buget. Aceste prevederi au fost însă anulate de Actul adițional nr. 3 negociat de Federația FAIR-MediaSind în baza mandatului acordat de organizațiile afiliate din SRTV, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSnd și Sindicatul Televiziunea Craiova. (amănunte aici: Noile drepturi câștigate la negocierile colective din TVR au intrat în vigoare! )

Este revoltător faptul că șefa TVR împreună cu șeful Serviciului Comunicare folosesc resursele instituției pentru a-și face propagandă și pentru a ataca drepturile angajaților Televiziunii Publice. Din nefericire, din cauza sprijinului politic de care încă se bucură administrația Gradea, singura soluție pentru salvarea celei mai mari instituții publice de presă rămâne Justiția.

Departament Comunicare MediaSind TVR

București, 19 noiembrie 2020