Comunicate‎ > ‎

Consiliul de Administrație al Televiziunii Române a aprobat plata a 66 500 de euro pentru două luni de curățenie la sediul central din București!

postat 6 feb. 2021, 01:18 de Office Mediasind   [ actualizat la 6 feb. 2021, 01:30 ]
Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune a aprobat ieri, 5 februarie 2021, prin vot electronic, încheierea unui contract în valoare de 318. 920 lei, aproximativ 66 500 euro, cu o firmă privată, pentru doar două luni de curățenie  la sediul central din București,  în ciuda reacțiilor publice împotriva acestui nou desfrâu pe bani publici. 

Votul a fost 7 la 5 pentru aprobarea contractului. Iată care sunt cele 7 persoane care au votat o asemenea batjocură la adresa instituției publice, în condițiile în care dotarea tehnică este la pământ, studiourile teritoriale sunt lăsate de izbeliște, cu o alocare de zero lei pentru investiții, iar pentru TVR Moldova nu s-au mai găsit bani pentru reluarea transmisiei în semnal analog: președinte-director general al SRTV, Doina Gradea, reprezentanta Președinției în CA, Christel Țopescu, reprezentantul Guvernului în CA, Cătălin Blebea, reprezentantul Minorităților Naționale în CA, Raico Cornea, reprezentanta UDMR în CA, Nagy Debreczeni Hajnalka, precum și doi reprezentanți ai PSD, Smaranda Vornicu Shalit și Bogdan Ghițulescu.  De fapt, toți aceștia sunt și cei care au girat de-a lungul timpului,  prin vot, managementul defectuos din SRTV, dar și faptele de corupție descoperite de inspectorii Curții de Conturi și ai Ministerului Finanțelor Publice. (amănunte aici: Apel al membrilor Consiliului de Administrație pentru demiterea în procedură de urgență a șefei Televiziunii Române!)

Deși Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol, transformat în instrumentul de propagandă al șefei TVR,  a infirmat, într-o reacție publică, faptul că președintele-director general a aprobat alocarea acestei sume, documentele prezentate de presă dezvăluie semnătura Doinei Gradea pe Hotărârea CD (amănunte aici: S-a semnat sau nu s-a semnat? TVR zice ca Doina Gradea nu a aprobat 65.000 de euro pentru curățenie, un document zice că da )

Mai mult, șefa TVR a mulțumit membrilor CA care au votat alocarea acestor sume, amenințându-i, în schimb, cu răspunderea juridică, pe cei care au transmis MediaSind documentele compromițătoare!

Precizăm că amenințările Doinei Gradea la adresa membrilor CA care ne aduc la cunoștință   abuzurile și ilegalitățile din instituție, nu au niciun fundament legal întrucât, potrivit art. 2 alin. b) din Legea nr 544/2001, “ prin informație de interes public se înțelege orice informație care privește activitățile sau rezultă din activitățile unei autorități publice sau instituții publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informației.”

În concluzie, MediaSind TVR susține că se impune numirea de urgență la conducerea Societății Române de Televiziune  a unor profesioniști care să respecte misiunea publică, pe telespectatori, dar și pe salariații instituției. Orice moment în care la conducerea TVR se află administrația Gradea, reprezintă un real pericol pentru serviciul public de televiziune, dar și pentru democrație.

MediaSind TVR      

Departament Comunicare                                             

București 6 februarie 2021

Alătură-te Campaniei #VremRespectÎnTVR

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media Fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind