Comunicate‎ > ‎

Contractul Colectiv de Muncă din ANP AGERPRES, valabil până la 16.02. 2014!

postat 6 feb. 2013, 00:27 de Office Mediasind

 
A
vând în vedere faptul că Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti şi Consiliul Director al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, ca părţi semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă din ANP AGERPRES, înregistrat în Registrul Unic de evidenţă al ITM Bucureşti la nr. 03/16.02.2011, nu au denunţat în termenul legal acest document, CCM din ANP AGERPRES a fost prelungit până la data de 16.02.2014.

Potrivit art. 6 din CCM din ANP AGERPRES, durata pentru care s-a negociat acest contract este de doi ani plus 12 luni, în cazul în care niciuna dintre părţi nu-l denunţă cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat. Având în vedere Nota din Legea nr. 40/2011 Codul Muncii care precizează la alin. 2 că “contractele colective de muncă în aplicare până la data intrării în vigoare a prezentei legi îşi produc efectele până la data expirării termenului pentru care au fost încheiate,” rezultă că angajaţii din cea mai mare instituţie de presă a statului, ANP AGERPRES, vor fi în continuare apăraţi de Contractul Colectiv şi de Codul Deontologic al Jurnalistului!

În ceea ce priveşte negocierea unui nou contract colectiv, Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti va mandata FRJ MediaSind să demareze procedurile legale. 

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind
Departament Comunicare

Foto: Semnarea CCM din ANP AGERPRES în prezenţa conducerii Federaţiei Europene a Jurnaliştilor