Comunicate‎ > ‎

Convocare Conferința Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind, în sesiune extraordinară!

postat 1 feb. 2021, 06:31 de Office Mediasind   [ actualizat la 9 feb. 2021, 02:25 ]
Având în vedere problemele cu care se confruntă, în această perioadă de criză,  membrii de sindicat din Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune, Agenția Națională de Presă AGERPRES, precum și din instituțiile  de presă  cu capital privat, în conformitate cu prevederile art. 5.1 alin.4, art. 6.1 și art.7.1 alin.2 lit.d, din Statutul organizației, Biroul Executiv a decis astăzi, 1 februarie 2021, convocarea Conferinței anuale a Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind, în sesiune extraordinară, pentru data de 10 februarie 2021, ora 11,00, la sala de ședințe a Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Piața Presei Libere nr. 1, Casa Presei, etaj 2, cu următoarea

 ORDINE DE ZI

1.Prezentarea și votarea Raportului de activitate pentru anul 2020.

2. Prezentarea situației economice, a Raportului Comisiei de Cenzori și descărcarea de gestiune a conducerii SRJ MediaSind pentru anul 2020.

3. Prezentarea problemelor membrilor de sindicat din filialele MediaSind TVR, MediaSind Radio Romania, MediaSind AGERPRES, MediaSind FREELANCERI și stabilirea strategiei pentru anul 2021.

4. Validarea propunerilor pentru susținerea candidaturilor reprezentanților MediaSind în cadrul preconizatelor alegeri pentru consiliile de administrație din SRR și SRTV.

5. Validarea propunerilor pentru membrii SRJ MediaSind din Comisia Paritară din cadrul ANP AGERPRES.

6.Discutarea și aprobarea propunerilor pentru modificarea, în regim de urgență, a Legii nr 41/1994 privind organizarea și funcționarea SRR și SRTV, a Legii nr. 19/2003 privind organizarea și funcționarea ANP AGERPRES, în scopul modernizării și profesionalizării actului managerial din aceste instituții.

7. Diverse

Având în vedere măsurile de protecție în caz de pandemie, Biroul Executiv stabilește, în conformitate cu prevederile art. 5.1 alin 2 din Statutul SRJ MediaSind, ca norma de reprezentare la ședință să fie de 1/100 membri.

Ședința va respecta toate măsurile de protecție privind combaterea pandemiei. În cazul în care unii membri de sindicat, cu excepția delegaților mandatați, doresc să participe, o pot face în regim online. Cererea trebuie aprobată de grupa sindicală din care aceștia fac parte și trebuie transmisă la adresa comunicare@mediasind.ro până la data de 8 februarie 2021.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind

Biroul Executiv Național                                                                        

 București, 1 februarie 2021