Comunicate‎ > ‎

Curtea de Apel a confimat definitiv abuzurile fostei șefe a TVR împotriva angajaților de la TVR Craiova!

postat 13 dec. 2022, 00:51 de Office Mediasind   [ actualizat la 13 dec. 2022, 00:55 ]
https://portal.just.ro/54/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=6300000000275268&id_inst=54
Instanța a dispus anularea Ordinului emis de Ramona Săseanu împotriva fostului coordonator al Redacției Știri, precum și plata despăgubirilor bănești! MediaSind TVR cere public Curții de Conturi recuperarea de la cei vinovați a sumei de peste 11.000 lei plătită de SRTV din bani publici!

Curtea de Apel Craiova a respins ieri, 12 decembrie 2022, apelul făcut de Societatea Română de Televiziune împotriva Sentinței Tribunalului Dolj care, în data de 17.06.2022, a admis contestația membrului MediaSind TVR Craiova, Tiberius Daniel Mușuroi, pentru anularea Ordinului de Serviciu nr. C/848/23.09.2021 emis de fosta director general interimar a Societății Române de Televiziune, Ramona Săseanu, prin care aceasta a decis abuziv schimbarea fostului coordonator al Redacției Știri și Sport cu o persoană apropiată ei.

Totodată, Tribunalul a obligat SRTV la plata despăgubirilor bănești egale cu diferența dintre salariul de jurnalist TV senior pentru perioada 24.09.2021-15.03.2022, sume indexate, majorate și reactualizate la data plății, precum și plata sumei de 2500 lei reprezentând cheltuieli de judecată. În apel, instanța a obligat SRTV să achite încă 3500 de lei cheltuieli judecătorești, pe lângă cei 5.194 lei lei reprezentând despăgubirile bănești. În total, conducerea SRTV are obligația legală să recupereze de la Ramona Săseanu și acoliții săi care au comis acest abuz în serviciu suma de 11.194 lei, la care se adaugă cheltuielile avocatului angajat de instituție.

Curtea de Apel Craiova, prin hotărâre definitivă,  confirmă practic abuzurile pe care Sindicatul Român al Jurnaliștilor – Filiala MediaSind TVR le-a semnalat încă de la numirea, constatată nelegală de către Curtea Constituțională, a fostei director general interimar al TVR, Ramona Săseanu. MediaSind TVR a semnalat încă din data de 23 septembrie 2021 că deciziile luate de Ramona Săseanu împotriva conducerii TVR Craiova – destituirea fostei directoare Anca Dindirică și a fostului Redactor Șef Tiberius Mușuroi - sunt acte de răzbunare împotriva foștilor săi șefi de la studioul teritorial și pot deveni din punct de vedere legal, elemente constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu. Din acest motiv, aceste fapte au fost sesizate public și Parchetului General, după cum se observă în acest link: MediaSind cere Parchetului anchetarea faptelor penale ale conducerii interimare din Televiziunea Română.

Din nefericire, acesta nu a fost singurul abuz pe care l-a comis fostul directorul general interimar Ramona Săseanu. Aceasta a mai fost acuzată de folosirea abuzivă a resurselor instituției pentru a hărțui, prin diverse controale denumite ad-hoc, conducerea Studioului Teritorial Craiova. Nu în ultimul rând, Ramona Săseanu a fost acuzată de folosirea Serviciului de Comunicare, Relații Publice și Protocol al instituției în scop personal pentru a se război cu MediaSind TVR și cu Sindicatul TVR Craiova după unificarea celor două organizații. Nu în ultimul rând, și abuzurile acesteia săvârșite în calitate de Producător general au fost sesizate organelor penale de către organizația noastră (amănunte aici: Mandatul imposturii și incompetenței producătorului general în Televiziunea Română a luat sfârșit!)

Din nefericire pentru angajații instituției publice de presă, cu sprijinul unor persoane importante din PNL, aceasta beneficiază în prezent în calitate de jurnalist tv, de condiții de muncă preferențiale și discriminatorii față de ceilalți colegi, cum ar fi birou în regim single, mașină și șofer la scară, program individualizat etc.

În concluzie, MediaSind solicită conducerii SRTV și Curții de Conturi recuperarea prejudiciilor produse membrilor noștri de sindicat, dar și instituției publice de presă, de către această persoană numită și menținută politic în funcție, precum și sesizarea de urgență a instituțiilor abilitate

Departament Comunicare MediaSind TVR

București, 13 decembrie 2022