Comunicate‎ > ‎

Curtea de Apel București a confirmat, prin hotărâre definitivă, legalitatea funcționării MediaSind în TVR!

postat 22 iun. 2021, 02:01 de Office Mediasind   [ actualizat la 22 iun. 2021, 02:05 ]
http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000922665&id_inst=2
Pentru că nu putea opri dezvăluirile MediaSind TVR privind grave fapte de corupție, fosta conducere a hotărât să alunge, cu orice preț, acest sindicat din instituție. S-a recurs la contestări publice, la defăimări și chiar acțiuni în instanță, care au costat instituția 17.317,36 lei. La acestea  se adaugă și cheltuielile  de judecată!
 
MediaSind TVR cere public Curții de Conturi să dispună recuperarea acestor sume de la persoanele responsabile!
 
Curtea de Apel București a respins ca inadmisibilă acțiunea depusă de Societatea Română de Televiziune  prin fostul președinte-director general, Doina Gradea, prin care se cere nerecunoașterea dreptului Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind, în calitate de organizație națională a jurnaliștilor, de a-și reprezenta membrii afiliați din Televiziunea Națională!  Hotărârea este definitivă și confirmă dreptul organizației de a funcționa în SRTV, dar și în alte instituții unde are membri afiliați! (vezi foto)
 
Prin această acțiune, casa de avocatură Zamfirescu, Racoti & Partners angajată cu suma de 17.317,36 lei pentru a se război cu MediaSind, a solicitat instanței să constate că Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind nu este un sindicat constituit la nivelul SRTv și, în consecință, nu are ce căuta în Televiziunea Națională. Precizăm că potrivit informațiilor apărute în presă, casa de avocatură Zamfirescu, Racoti, Vasile & Partners este una dintre cele mai scumpe case de avocatură din țară (amănunte aici). De altfel, acesta nu este singurul proces în care această firmă a primit bani publici de la conducerea TVR pentru a hărțui în instanță organizația noastră. Zilele trecute, TVR a mai pierdut definitiv un proces în instanță în care a solicitat daune de 1 euro pentru care a plătit Casei de avocatură Zamfirescu, Racoti &Partners suma de 18.546,86 lei! (amănunte aici:Conducerea TVR a plătit peste 18 000 lei avocaților pentru a cere 1 euro despăgubiri ca urmare a comunicatelor de presă ale MediaSind!)
 
Așa cum a reținut și instanța de judecată, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind are personalitate juridică, confirmată prin Sentinta nr.2782 din data de 12.04.2001, având membri în Televiziunea Română, Radio România, AGERPRES și în mai multe instituții de media publice sau cu capital privat. În data de 13.04.2017, prin sentinta nr. 3486/2017 rămasă definitivă, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a fuzionat prin absorbție cu Sindicatul din Televiziunea Națională, TVR SIND, preluând și calitatea de sindicat de unitate la nivel de SRTv.

http://www.mediasind.ro/comunicate-1/srtvactionatainjudecatapentrucontractelesuspecteincheiatedesefatvrcuunfostpartenerdeafacerisiconsilierpersonal
În data de 31 iulie 2019 fostul consilier pe probleme juridice al șefei TVR, Alexandru Dumitrescu, a postat pe FB (foto) o informare către salariații TVR prin care anunța că MediaSind nu funcționează legal în TVR, cu scopul de a destabiliza organizația noastră, iar membrii MediaSind să se înscrie în sindicatul de casă al conducerii! (amănunte aici: 
SRTV acţionată în judecată pentru contractele suspecte încheiate de şefa TVR cu un fost partener de afaceri și consilier personal!)

Diversiunile securistice ale conducerii TVR au fost demontate de ITM București, prin recunoașterea și înregistrarea actului adițional la contractul colectiv de muncă din SRTV, încheiat în baza mandatului acordat Federației Cultură și Mass-Media  FAIR-MediaSind de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind și de Sindicatul TVR Craiova, document semnat chiar de Doina Gradea!  ( Noile drepturi câștigate la negocierile colective din TVR au intrat în vigoare!) Aceste realități sunt recunoscute de sentințe judecătorești în mai multe procese pierdute de TVR, dar și de Ministerul Muncii, care, în adresa nr.105/IM/07.08.2019, a confirmat dreptul MediaSind de a-și reprezenta  membrii din Televiziunea Națională. (amănunte aici: : Ministerul Muncii demontează diversiunile conducerii Televiziunii Române!)
 
Precizăm că  din cauza acestei diversiuni puse la cale de acoliții fostei șefe a TVR, observatorii MediaSind nu au fost lăsati să facă parte din comisia de cercetare disciplinară a conducerii Studioului TVR Cluj. De asemenea, observatorii MediaSind în CA nu au primit nicio invitație pentru a participa la aceste ședințe, pe motiv că sindicatul nu este legal în TVR!
 
Având în vedere hotărârea definitivă a Curții de Apel București, SRJ MediaSind va depune mai multe acțiuni în răspundere delictuală pentru sancționarea celor vinovați de aceste abuzuri în serviciu. Totodată, MediaSind cere public Curții de Conturi să dispună recuperarea tuturor sumelor plătite casei de avocatură Zamfirescu, Racoti &Partners, dar și avocatului Alexandru Dumitrescu prin SPRL Dumitrescu și Dinu și Cabinet de avocat Dinu Cătălin Ionuț, precum și a cheltuielilor de judecată, de la persoanele responsabile de săvârșirea acestor abuzuri!

Nu în ultimul rând, SRJ MediaSind face un apel către salariații TVR să nu mai cauționeze  tot felul de sindicate care s-au dovedit jalnice instrumente ale fostei conduceri din TVR, să se dezafilieze deîndată din aceste organizații aservite și să se înscrie în MediaSind TVR. Având un număr mai mare de membri, organizația noastră va fi  mai puternică și primește, astfel, toată îndreptățirea de a negocia un Contract Colectiv de Muncă capabil să apere drepturile angajaților din cea mai mare instituție publică de presă. (CUM DEVIN MEMBRU MEDIASIND!))

 În acest proces, SRJ MediaSind a fost reprezentată de avocatul organizației, Dan Iordache.
 
Departament Comunicare SRJ MediaSind                                  
 
București, 22 iunie 2021
 
ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!