Comunicate‎ > ‎

Curtea de Apel Bucureşti l-a declarat în stare de conflict de interese pe şeful Radioului Public, Ovidiu Miculescu!

postat 8 dec. 2015, 22:39 de Office Mediasind   [ actualizat la 9 dec. 2015, 00:14 ]
Curtea de Apel Bucureşti
a respins acţiunea introdusă de preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, (foto) împotriva Raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care acesta a fost declarat în stare de conflict de interese.(vezi 
aici)

 În urma sesizării Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, organizaţie afiliată la MediaSind,  ANI a constatat că Ovidiu Miculescu s-a aflat în stare de conflict de interese atunci când s-a angajat pe sine pentru a încasa,pe lângă salariul de preşedinte-director general al SRR, şi  sume  provenind dintr-un proiect finanţat din fonduri europene . Este vorba de  ”ACCES-Formarea profesională continuă, calificare/recalificare – Garanția succesului pe piața muncii pentru angajați”, cu nr. de identificare POSDRU/62/2.3./S/31209. (vezi aici).

Având în vedere aspectul penal al faptei,  Direcţia de Luptă Antifraudă DLAF a sesizat Direcția Națională Anticorupție DNA, cazul fiind în cercetarea procurorilor. (vezi aici)

ANI l-a  declarat  în 2013 în  stare de incompatibilitate pe șeful SRR, tot la sesizarea SUS Radio România. Şi de această dată, Curtea de Apel București a respins contestația acestuia, dosarul aflându-se la ICCJ. Incompatibilitatea se referea la faptul că şeful Radioului Public a deţinut, simultan, funcţia de membru al CA al Societăţii Române de Radiodifuziune şi de manager al Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii. (vezi aici)

MediaSind împreună cu principalele organizaţii  naţionale şi internaţionale din mass-media au solicitat, în nenumărate rânduri,  Comisiilor de Cultură şi Mass-Media din Parlament, să ia măsuri pentru sancţionarea abuzurilor din Radioul Public. Din nefericire, până în prezent nu s-a luat nicio decizie. În acest timp, cu complicitatea unor politicieni, abuzurile în Radioul Naţional s-au  înmulţit. (vezi aici)

Departament Comunicare