Comunicate‎ > ‎

Decizia Curţii de Apel prin care angajaţii din mass-media îşi pot recupera drepturile din CCM!

postat 31 iul. 2015, 02:14 de Office Mediasind   [ actualizat la 31 iul. 2015, 10:02 ]
https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/comunicate-1/_draft_post/New%20Doc%202_1.jpg
Curtea de Apel Bucureşti a comunicat astăzi, 31 iulie 2015, Decizia  nr. 2326/16 iunie 2015 privind respingerea apelului declarat de preşedintele –director general al Societatăţii Române de Radiodifuziune SRR, Ovidiu Miculescu, împotriva Hotărârii Tribunalului Bucureşti care consfinţeşte valabilitatea Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media - CCM până la data de 14 ianuarie 2014. Decizia este definitivă. (vezi aici)

După ce refuzase explicit să acorde salariaţilor din Radioul Public drepturile prevăzute în CCM din Mass-Media, pe 2 aprilie 2013 şeful SRR a contestat la Tribunalul Municipiului Bucureşti TMB valabilitatea prelungirii CCM, chemând în judecată toate părţile semnatare: FRJ MediaSind, Ministerul Muncii, Patronatul Presei ROMEDIA şi Uniunea Naţională a Patronatelor din România (UNPR). În acest context, instanţa de fond a respins cererea lui Ovidiu Miculescu, iar prin Hotărârea nr. 10967/20.11.2014 a certificat prelungirea valabilităţii CCM din mass-media. (vezi aici)

În motivarea sentinţei, Curtea de Apel apreciază că Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind „a avut inspiraţia sau strategia sindicală, de moment, de a încheia şi înregistra Actul Adiţional nr. 4 la Contractul colectiv de muncă înainte de intrarea în vigoare a legii nr. 40/2011, ceea ce a condus la prelungirea valabilităţii cu 24 de luni a respectivului Contract (....) ” , considerând că „Tribunalul a pronunţat o hotărâre legală”, motiv pentru care Curtea va respinge apelul declarat de SRR.

 Pentru a recupera toate aceste drepturi, recomandăm angajaţilor SRR, dar şi celor din Televiziunea publică şi din presa privată  să solicite în intanţă acordarea drepturilor prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Mass-Media, cum ar fi sporul de fidelitate în cuantum de 25%, salariul minim pe ramură, sporurile pentru orele suplimentare, zilele libere lucrate, etc. (vezi aici) De asemenea, angajaţii care au fost prejudiciaţi se pot constitui parte civilă prin depunerea unor plângeri penale împotriva acelor angajatori care, prin abuz în serviciu, nu au acordat drepturile prevăzute în CCM din Mass-Media!

 Este foarte important de menţionat  faptul că instanţa a admis şi cererea FRJ MediaSind pentru  sesizarea Curţii Constituţionale  în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a Legii nr. 40/2011 (Codul Muncii) şi a Legii nr. 62/2011, Legea Dialogului Social. Aceste acte normative  au creat un adevărat dezastru pe piaţa muncii, limitând drastic drepturile salariaţilor şi transformându-i în sclavi moderni. În această cauză, FRJ MediaSind a fost reprezentată de către coordonatorul Departamentului Juridic al federației, avocat dr.  Ștefan Naubauer.

Departament Comunicare

Ċ
Office Mediasind,
31 iul. 2015, 02:14