Comunicate‎ > ‎

Directorul interimar al AGERPRES modifică evaluările pentru angajaţii incomozi

postat 6 mar. 2012, 04:24 de Office Mediasind   [ actualizat la 6 mar. 2012, 04:32 ]
Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti SJP, organizaţie semnatară a Contractului Colectiv de Muncă din Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, condamnă practicile dictatoriale ale  directorului interimar Ioan Roşca de a hărţui  pe unii membri ai organizaţiei.

Deoarece SJP a atacat în instanţă  modificarea unilaterală a prevederilor Regulamentului Intern, a criteriilor de evaluare, a Codului de Conduită, fără consultarea, în condiţiile prevăzute de lege, a angajaţilor instituţiei şi a reprezentanţilor sindicatului, directorul Ioan Roşca a trecut la represalii. Angajaţilor AGERPRES care sunt membri de sindicat şi care nu se află în graţiile conducerii, li s-a modificat evaluarea profesională, de la calificativul FOARTE BINE la SATISFACATOR. În urma acestui nou abuz, angajaţii respectivi nu mai au posibilitatea să fie promovaţi în funcţii.

         SJP a atras atenţia, inclusiv în procesul intentat împotriva abuzurilor administraţiei interimare a ANP AGERPRES, că actualul sistem de evaluare impus este ilegal deoarece se bazează pe un Regulament Intern modificat de către membrii Consiliului Director  în data de 12.09.2011, cu încălcarea prevederilor art. 241 din Codul Muncii, art. 88 şi 101 al CCM din ANP AGERPRES şi a prevederilor în vigoare ale CCM din mass-media .

Din acest motiv, Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti solicită tuturor angajaţilor nemulţumiţi de rezultatul  acestor  evaluări, indiferent dacă sunt sau nu membri de sindicat, să depună contestaţie la Secretariatul General al instituţiei, în termen de cinci zile de la data de la care au luat la cunoştinţă. În cazul în care Consiliul Director refuză în continuare să respecte legislaţia, atunci SJP va acorda asistenţă juridică gratuită membrilor de sindicat, fiind  intervenient în fiecare proces intentat administraţiei pe această speţă, având sprijinul Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind prin coordonatorul departamentului juridic al organizaţiei, avocat dr. Ştefan Naubauer.


 Biroul Executiv al Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti

                    

 

Comments