Comunicate‎ > ‎

După aproape 4 ani de lupte crâncene, MediaSind TVR a fost recunoscut oficial ca partener social în Televiziunea Română!

postat 31 aug. 2021, 03:02 de Office Mediasind   [ actualizat la 31 aug. 2021, 03:13 ]
Conducerea TVR a fost obligată să pună în aplicare Sentința Curții de Apel privind legalitatea MediaSind în TVR și a pus la dispoziție un sediu în incinta instituției!

 MediaSind face un apel către toți salariații din TVR să se înscrie în organizație!

După aproape 4 ani de lupte crâncene, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a fost recunoscut oficial ca partener social în cadrul  Societății Române de Televiziune  -  SRTV. (vezi aici - Curtea de Apel București a confirmat, prin hotărâre definitivă, legalitatea funcționării MediaSind în TVR! )

Având în vedere solicitarea Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind de punere în aplicare a Hotărârii nr. 3598/17.06.2021 a Curții de Apel București, privind legalitatea funcționării în SRTV, membrii Comitetului Director al SRTV au votat cu unanimitate de voturi punerea la dispoziția Filialei MediaSind TVR a unui sediu pentru organizarea și funcționarea filialei în cadrul instituției de presă! Acesta se află la cam 1205, etaj 12 din Blocul Turn, în apropierea sălii de conferințe și este compus din vestiar, secretariat și un birou. Chiria lunară solicitată de SRTV este de 178,94  euro, iar pentru utilități a fost calculată suma de aproximativ 1000 lei. Chiar dacă suntem singura organizație din TVR care este nevoită să plătească pentru a beneficia de un sediu, considerăm că acesta este necesar pentru a putea să funcționăm în condiții de normalitate și legalitate  în cea mai mare instituție de presă din țară.  

Având în vedere necesitatea negocierii unui contract colectiv de muncă care să conțină drepturi consistente și care să recunoască calitatea de profesionist în TVR, MediaSind TVR invită pe toți salariații instituției să se înscrie în organizație prin filialele MediaSind TVR București, Craiova, Cluj, Timișoara, Tg. Mureș, Iași. În același timp, MediaSind face un apel și către toate organizațiile sindicale care funcționează în TVR să se unească cu organizația noastră, pentru ca salariații TVR să poată să fie apărați de un sindicat puternic și reprezentativ prin forțe proprii! Nu trebuie să uite nimeni de restructurarea din anul 2012 când peste 700 de salariați și-au pierdut locurile de muncă fără să fie sprijiniți de cei care, prin obligațiile statutare, aveau datoria să îi apere. Liderii sindicatului de casă al conducerii au preferat însă, ca în schimbul unor beneficii personale, să fie simpli spectatori, când conducerea TVR se juca cu destinele oamenilor.

În același timp, ne exprimăm îngrijorarea privind demersurile pe care conducerea interimară a TVR le face în prezent pentru întocmirea proiectului privind noua reorganizare. În data de 24 august 2021, în ședința oficială, s-a solicitat directorilor de studiouri teritoriale, ca până la data de 7 septembrie 2021 să prezinte propuneri pentru o  nouă organigramă, deși o astfel de prerogativă aparține Consiliului de Administrație și nu directorului general interimar! În actualul context, doar o organizație sindicală puternică poate să contracareze decizii abuzive și să garanteze respectarea și aplicarea legii în interiorul instituției. Din acest motiv este momentul ca salariații instituție  să se alăture demersului nostru de unificare a mișcării sindicale din TVR! CUM DEVIN MEMBRU MEDIASIND!)

Biroul Executiv Național al SRJ MediaSind!

București, 31 august 2021