Comunicate‎ > ‎

FAIR-MediaSind a semnat Contractul Colectiv de Muncă şi în Teatrul Naţional Cluj-Napoca!

postat 27 apr. 2018, 06:40 de Office Mediasind   [ actualizat la 27 apr. 2018, 07:26 ]
Angajaţii Teatrului Naţional "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca au  începând de astăzi, 27 aprilie 2018, contract colectiv de muncă, document esenţial pentru reglementarea relaţiilor de serviciu din această prestigioasă instituţie de cultură. Contractul a fost semnat de către managerul Teatrului  Naţional, Mihai Măniuţiu, de preşedintele  Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind,  Leonard Pădureţ, de preşedintele executiv  Cristi Godinac, precum şi de preşedintele Sindicatului Transilvania ART, Roxana Suciu (foto).

Documentul negociat conţine reglementări necesare pentru un climat normal de muncă, norme profesionale, dar şi drepturi fundamentale care garantează securitatea locurilor de muncă ale angajaţilor teatrului. Acum drepturile tuturor angajaţilor sunt garantate printr-un contract care nu poate să fie modificat decât cu acordul partenerilor sociali. 
https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/comunicate-1/fair-mediasindasemnatcontractulcolectivdemuncadinteatrulnationalcluj-napoca/ccm%20cluj.jpg?attredirects=0

În timpul vizitei de la Cluj, conducerea  FAIR-MediaSind a mai avut întâlniri şi cu liderii organizaţiilor afiliate din Opera Maghiară şi Filarmonica de Stat Transilvania, precum şi cu alţi reprezentanţi din cultură şi mass-media. Cu acest prilej au fost discutate problemele cu care se confruntă membrii de sindicat din organizaţiile afiliate.

Până în acest moment, FAIR - MediaSind, singura federaţie reprezentativă, conform legii, la nivel de sector Cultură şi Mass-Media, a negociat sau se află în proceduri deschise de negociere în mai multe instituţii publice din domeniu, printre care se află Filarmonica de Stat din Sibiu, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galaţi, Regia Autonomă Monitorul Oficial, Opera Naţională Bucureşti,Teatrul German din Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat Arad, Filarmonica de Stat "Paul Constantinescu" din Ploiești, Filarmonica de Stat  Târgu Mureș, Opera Română Craiova și Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală - INCFC.

 Departament Comunicare FAIR-MediaSind

                                                                                                                         Cluj-Napoca, 27 aprilie 2018