Comunicate‎ > ‎

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind va depune Petiţie la Parlamentul European împotriva reincriminării insultei şi a calomniei!

postat 11 dec. 2013, 02:44 de Office Mediasind   [ actualizat la 11 dec. 2013, 03:29 ]
Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind protestează faţă de atacul grav la libertatea de exprimare ce a avut loc ieri, 10 decembrie 2013, în Parlamentul României, prin reincriminarea insultei şi a calomniei în Codul Penal.

Considerăm că introducerea infracţiunilor de insultă şi calomnie în Codul Penal de către Parlament fără o consultare cu organizaţiile reprezentative din domeniu şi cu societatea civilă, reprezintă o încălcare flagrantă a libertăţii de exprimare şi pune în pericol democraţia.

Aşa cum a procedat şi în cazul  introducerii în Strategia Naţională de Apărare a Ţării  a prevederilor privind considerarea presei ca o vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale (vezi aici), organizaţia noastră va depune o Petiţie la Parlamentul European pentru declanşarea procedurii de infringement în cazul în care modificările la Codul Penal vor fi adoptate.

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind consideră că sunt  încălcate flagrant tratatele internaţionale, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, precum şi hotărârile Curţii Europene a Drepturilor Omului în privinţa libertăţii de exprimare.

Federaţia din Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind                     Bucuresti, 11 decembrie 2013

Biroul Executiv Permanent