Comunicate‎ > ‎

Federatia FAIR-MediaSind a negociat si semnat Contractul Colectiv de Muncă la Teatrul German din Timișoara!

postat 14 iul. 2020, 01:42 de Office Mediasind   [ actualizat la 14 iul. 2020, 01:43 ]
Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind a negociat şi semnat, în baza mandatului acordat de membrul afiliat Sindicatul Teatrului  German de Stat din Timișoara Contractul Colectiv de Muncă din această prestigioasă instituție de cultură.

ITM Timișoara a înregistrat deja acest document care produce efecte juridice, timp de doi ani, pentru toți salariații instituției, indiferent de data angajării și indiferent de apartenența sindicală. Semnat de președintele FAIR- MediaSind Leonard Pădureț și de președintele Sindicatului Teatrului German de Stat Adrian Iliaca, CCM este esenţial pentru reglementarea relaţiilor de serviciu din această instituţie de cultură, condusă de managerul Ioan Boldurean. Contractul conţine norme importante pentru un climat normal de muncă, reglementări profesionale, dar şi drepturi fundamentale care garantează securitatea locurilor de muncă ale tuturor angajaţilor. Acum drepturile tuturor angajaţilor sunt garantate printr-un contract care nu poate să fie modificat decât cu acordul partenerilor sociali.

Până în acest moment, Federaţia FAIR - MediaSind a negociat contracte colective de muncă sau se află în proceduri  deschise de negociere  în mai multe  instituţii din domeniu, printre care se află Teatrul Național Cluj Napoca, Filarmonica de Stat din Sibiu, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, Opera Galați, Regia Autonomă Monitorul Oficial, Centrul Cultural Galați, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat Arad, Filarmonica de Stat "Paul Constantinescu" din Ploiești, Filarmonica de Stat  Târgu Mureș, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală - INCFC. Nu în ultimul rând, la sfârșitul anului 2019, a obținut noi drepturi pentru angajații din Societatea Română de Televiziune, prin negocierea și semnarea Actului Adițional nr.3 la Contractul Colectiv de Muncă din SRTV, document înregistrat la ITM București. În cursul acestui an va demara negocierea CCM și la Societatea Română de Radiodifuziune, precum și în alte instituții din cultură și mass.media.

Federaţia FAIR-MediaSind este singura organizaţie reprezentativă, conform legii, la nivel de sector Cultură şi Mass-Media, fiind membră cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Muzicienilor, Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Federaţiei Internaţionale a Actorilor, UNI Global UNION, Federaţiei Europene a Jurnaliştilor și a Confederației CNSLR-FRĂȚIA.

 

Departament Comunicare FAIR-MediaSind                  Timișoara, 14 iulie 2020