Comunicate‎ > ‎

Federația FAIR-MediaSind cere acordul salariaților din Radioul Public pentru declanșarea conflictului de muncă!

postat 23 mai 2022, 04:09 de Office Mediasind   [ actualizat la 23 mai 2022, 04:18 ]
Oferta de majorare  salarială făcută de echipa de negociere a administrației SRR în cuantum de 234 lei net este rușinoasă pentru angajați și nu acoperă nici măcar rata inflației!

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind împreună cu sindicatele afiliate din Societatea Română de RadiodifuziuneSindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, Sindicatul Național din Cultură FAIR, Sindicatul Liber al Salariaților din SRR și Sindicatul Salariaților din SRR – SINDSAL – au luat act astăzi, 23 mai 2022, de oferta de majorare salarială propusă de către echipa de negociere a Contractului Colectiv de Muncă din SRR din partea administrației, în cuantum de 234 lei net fără sporul de vechime și de 292 lei cu sporul maxim de vechime! Precizăm că această ofertă nu se aplică persoanelor  angajate  după data de 1 ianuarie 2022 și nici personalului cu funcții de conducere! Totodată, ofertele prezentate de către reprezentanții Federației FAIR-MediaSind - indexarea obligatorie a salariilor cu rata inflației  acordată de două ori pe an, majorarea salariilor cu 30 la sută și acordarea unor sporuri pentru condiții de muncă au fost respinse  de către echipa angajatorului, pe motiv că nu există fonduri suficiente!

Reprezentanții Federației FAIR-MediaSind au considerat drept rușinoasă  această ofertă care nu acoperă nici măcar rata inflației, explozia de prețuri la alimente, combustibili, energie electrică, termică etc.

Constatând că actualele drepturi negociate cu reprezentanții SRR sunt sub cele obținute de reprezentanții Federației la negocierea CCM, în plină pandemie, din anul 2020 (amănunte aici: FAIR-MediaSind prezintă public documentul negociat în Societatea Română de Radiodifuziune:), constatând lipsa de înțelegere din partea echipei SRR cu privire la nevoile reale ale angajaților Radioului Public, Federația FAIR-MediaSind împreună cu membrii afiliați consideră că ne aflăm în situația premergătoare declanșării conflictului de muncă din SRR. În acest sens solicităm organizațiilor afiliate ca până la data de 25 mai 2022 să ne transmită pe adresa ccm@mediasind.ro acordul membrilor de sindicat pentru declanșarea conflictului de muncă.

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind face un apel la responsabilitate din partea administrației Radioului Național pentru a evita pierderea drepturilor tuturor angajaților prestigioasei instituții publice, ceea ce ar duce, inevitabil, la declanșarea acțiunilor greviste.

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind

Biroul Executiv Permanent

București, 23 mai 2022